HOP

Banditić ugostio srpskog krimosa koji tvrdi da Beethoven i Chopin mu nisu uspjeli ništa otpjevati jer je bio mali kad su oni svirali!

Milan Bandić ugostio je Arkanovog financijera i osobu koja je svojevremeno izjavila : “Gotovini i Markaču mesto je u zatvoru, a ne na svečanosti proslave Oluje, gde će biti odlikovani za počinjeni ratni zločin. Haški tribunal treba da se stidi, jer je sudio samo Srbima,a ne po pravu i pravdi. Kolinda Grabar Kitarović je Tuđmanov naslednik u rukavicama”, kazao je D. Marković  Palmate dodao kako “Hrvati slave Oluju tijekom koje su ubijali nemoćne, stare, žene, djecu, koji su u kolonama bježali od ustaša u Srbiju.”

Milanće je provalio kako želi da nam bude kao u Jugi.

Opštenarodni Bandić  primio je u ured idiota koji tvrdi “da od svih pevača narodne i zabavne muzike, jedino Beethoven i Chopin mu nisu uspeli ništa otpevati i odsvirati, jer je Palma bio mali… Inače Beethoven i njegov stariji brat Chopin potiču iz slavne muzičke porodice Mokranjac… Beethoven Mokranjac i Chopin Mokranjac… To su dva čuvena harmonikaša, poreklom iz Sisevca ( kod Ćuprije ) koja su pevala i svirala u tercama kako narodnjake, tako i zabavnjake… Iza sebe su ostavili brojna dela, kao što su perverzni harmonikaski kvintet – “Mala noćna motika” u G-duru, i poznati harmonikaški komad “Za Elviru” u a-mollu… Treba spomenuti i zbirku preludija i fuga poznatu pod nazivom “Dobro temperovana šargija” sa 12 durskih i 12 mollskih tonaliteta… Smrt ih je, nazalost, rano zadesila, kada je Palma bio još mali… Poginuli su iznenada 1964. godine u teškoj nesreći, kada su obojica pali sa skele, prilikom postavljanja stiropora… Iako nisu više među nama, ostaće većno upamćeni među ljubiteljima dobre, kvalitetne muzike”…

Zemljo otvori se.

HOP

Pročitajte više