HOP

Neviđena blamaža: Šefovi carine jedu i piju u OPG-u koji krši zakon pred njihovim nosom!

SUKOB CARINIKA U RIJECI SE NASTAVLJA: Pošteni carinici otkrili ilegalni restoran tj. tajno sastajalište i bazu političkih moćnika u Istri i s njima međusobno povezanih šefova carine iz Rijeke
Vlasnik OPG-a u Paladnjacima, zabiti između Žminja i Svetog Petra u šumi, gdje su bili šefovi carine iz Rijeke sa službenim vozilom, registarske oznake RI 9115E (koristili su službeno vozilo u privatne svrhe što je teška povreda službene dužnost), na privatnoj zabavi međusobno umreženih rođaka, ilegalno umjesto agroturizma za 50 izletnika, drži restoran za što nema dozvolu – minimalne tehničke uvjete kao OPG-e tj. prodaje proizvode koji nisu iz njegove vlastite proizvodnje i uzgoja kako mu je rješenjem odobreno (Jamnica, Jana, buteljirana vina, riba, meso i dr.), a što je zakonom izričito zabranjeno i što da bi stvar bila još gora kontrolira ta ista carina koja se kod njega zabavljala, jela i pila.
Ekipa sa slike je top menadžment carine Rijeka pročelnik i njegova dva pomoćnika i oni su znali gdje idu , jer ih je pozvao treći pomoćnik koji je rodom iz tog kraja, koji se vodi da radi u carini u Rijeci,  a ustvari radi ilegalno u carini u Puli.
Nije ih smetalo niti brinulo što idu u ilegalni restoran na zabavu jesti i piti. Jedan od navedenih pomoćnika pročelnika carine Rijeka Andrej Ćuković je pomoćnik za inspekcijski nadzor u carini Rijeka i po službenoj dužnosti je morao provjeriti gdje se ide prije odlaska što nije učinio.
Ništa ne čudi jer je i sam u permanentnom sukobu interesa baveći se ugostiteljstvom u već na ovom portalu spominjanoj velebnoj vili “Klara” u Ičićima (uguglati pa pogledati), u kojoj se isto bogato čašćavalo jelom, pićem i spavanjem političke moćnike i šefove carine iz Zagreba dok se nije došlo do mjesta šefa u carini Rijeka.
 
Osim ugostiteljstva dotični se bavi i kupnjom i prodajom građevinskih terena i građevinom iako je carinski službenik čime je također u sukobu interesa.
 
Bilo bi interesantno provjeriti mu porijeklo imovine ili je “kvalitetno” znao “rasporediti” plaću.
Isti je instaliran 2012. godine preustrojem carine u inspekcijsku službu za šefa Službe za inspekcijski nadzor od SDP-ovaca Željka Jovanovića i Tihomira Kralja , iako nikada nije radio nikakve poslove inspekcijskog nadzora.
Nakon pada partijske vlasti 2017. godine kao veliki HDZ-ovac, tako se predstavljao, umjesto da je smijenjen i istražen zbog nezakonitog postupanja i nezakonitog vođena postupaka, pogodovanja i trgovanja utjecajem za vrijeme partijskog terorizma nad poreznim obveznicima, instaliran je, odnosno podmetnut je novom ravnatelju carine RH, prodavši mu priču o povezanosti sa sada već smjenjenom ekipom iz afere SMS s kojima se sastajao po Opatijskim, Ičićkim i Lovranskim restoranima i kafićima, koji su ga instalirali da bi preko njega imali utjecaj i mogli mešetariti i paralelno upravljati kao što se radilo i u uredu predsjednice, na još veću funkciju pomoćnika pročelnika za koju nema niti stručno znanje niti kompetencije jer je izrazito podkapacitiran i nestručan.
Veliki “stručnjak” je isključivo za forwardiranje tj. proslijeđivanje e-mailova pristiglih iz carine Zagreb podređenim rukovodećim carinskim službenicima u Rijeci i to mu je uz naprijed navedeno glavni operativni posao i bavljenje podmetanjima, špijunažom, insinuiranjem, klevetama i lažima protiv onih koji prijavljuju nezakonitosti, kriminal i korupciju u carini Rijeka i lažima i podmetanjima o istima prema nadređenima.
Bolesna ambicija mu je biti pročelnik carine Rijeka i nakon toga i ravnatelj carine RH zbog čega gazi sve pred sobom i igra trostruku igru podmečući i aktualnom pročelniku carine Rijeka i ravnatelju carine RH lažući i radeći im iza leđa.
Dana 01.09.2017. godine je bio ponovno predložen od nekih partijskih struktura za pročelnika carine Rijeka ali vidjevši na testu inteligencije provedenom u carini Rijeka njegove katastrofalne rezultate, koje krije kao zmija noge, od toga se srećom ipak odustalo.
Bez obzira na sve navedene nezakonitosti još crveni Glas Istre postavlja na naslovnicu vlasnika OPG-a da opravda i demantira izdavanje fiskalnog računa, a taj račun s kojim maše na naslovnici i hvali se je u biti “ključni dokaz” nezakonitog poslovanja i nezakonitog postupanja i korupcije kako njega samog tako i carinika.
Svaka čast poštenim carinicima koji su to otkrili, naime vlasnik se požalio jednom od carinika da je morao izaći s demantom jer ga je pritiskao i ucjenjivao naprijed spomenuti jedan od navedenih šefova iz carine Rijeka koji također ilegalno radi u carini u Puli a vodi se da radi u carini Rijeka koji je bio na fešti ali nije na slici.
U biti demant je iznuđen da bi se šefove carine spašavalo ali ovim slučajem je otkrivena i prezentirana “materijalna istina” o nezakonitostima kako vlasnika OPG-a gdje moraju nadležne inspekcijske službe postupiti u skladu sa zakonom, tako i carinika iz Rijeke na koje trebaju u najmanju ruku reagirati ravnatelj carine RH i ministar financija RH tako da posmjenjivaju sve odgovorne aktere i pokrenu odgovarajuće postupke protiv odgovornih aktera u carini Rijeka te o svemu obavijeste USKOK i DORH.
Nastavlja se……
Pismo poštenih carinika

HOP