HOP

Antife preko srpskih Novosti najavile zabranu HOS-a

Više puta mi je rečeno da je HOS registrirao Ivica Račan. Nažalost, Račanu ne mogu reći da je pogriješio, ali pitam se postoji li danas politička volja da se ispravi njegova ili pogreška službenika koji je udario štambilj. To se može ispraviti nadzorom i revizijom registracija svih udruga, od kojih su neke svoju političku platformu prepisale od Pavelića

S obzirom na sve brojnije incidente koji se nižu iz dana u dan, koliko Hrvatska klizi u nacionalizam i reviziju povijesti?

Ne da klizi, nego je već duboko otklizala u povijesni revizionizam. Plodno tlo za to je neznanje najširih slojeva građana, a sve počinje u školama gdje se ne uči o Narodnooslobodilačkoj borbi i djeca nemaju znanja o tome, nego im se preko portala, Crkve i javnih istupa političara servira to što im se servira.-piše pročetnički i prosrpski list Novosti.

Bivši oficir i lažni antifašist Habulin, ne miri se s hrvatskim vrijednostima…

Međutim, školski udžbenici i dalje su pretrpani NOB-om, dok je  o Domovinskome ratu posvećeno tek nekoliko stranica, ili nekoliko školskih sati…

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, rezervni oficir JNA, Franjo Habulin rođen je 12 godina nakon II. svjetskog rata (1957.), pa ga s pravom možemo nazvati i „najboljim Titovim pionirom“, tim prije jer je dosad obišao sve šume gdje je „pukla prva puška“ i što s bezgraničnom ljubavlju odaje počast onima koji su i nakon 1945. bez suda i suđenja proganjali i ubijali nevine Hrvate…Ovaj  čovjek svašta si dopušta, pa nije ni čudo da kao jaje jajetu liči i na svog idola-Milorada Pupovca ili pak bivšeg žalosnog predsjednika Mesića.

Habulin je u razgovoru za srpske „Novosti“ (27.9.2019.) ponovno mlatio praznu slamu ili dijelio lekcije kao da se „prenajeo ludih gljiva“.

Čitajući taj bilten, ali i njegove odgovore ne možemo, a da se ne otmemo dojmu da smo i dalje u Jugoslaviji.

Tako uz ostalo kaže da se u školama  ne uči (!?) o Narodnooslobodilačkoj borbi te da djeca nemaju saznanja o antifašizmu i tome slično.

Međutim, školski udžbenici i dalje su pretrpani NOB-om, dok je  o Domovinskome ratu posvećeno tek nekoliko stranica, ili nekoliko školskih sati.

Zatim se osvrnuo na nedavnu komemoraciju i sahranu Hrvata u Gračanima (Zagreb) kojoj je bio nazočan i gotovo cijeli državni politički vrh. On je dobio poziv (kada se i kome pozivnice šalju za sahranu?), ali je veli odbio doći jer “mi znamo o čemu je tamo bila riječ“. A riječ je po njemu bila o tome da su na tom mjestu nakon II. svjetskog rata ubijeni ustaše i Nijemci, koji se na vrijeme nisu stigli povući.

  • Jedinice KNOJ-a i dio 6. ličke proleterske divizije opkolile su tu grupu i obračunale se s njima. Poginuli partizani su odvezeni, a ustaše i Nijemci su pokopani tamo gdje su stradali- kaže i dodaje da je slična stvar bila i u Zrinu na Baniji: njegovi stanovnici  odlazili su u pohode u okolna srpska sela, pljačkali, ubijali i palili, pa su partizani odlučili zaustaviti taj teror, ušli u selo i riješili stvar.

Dakle, nije trebalo suda i suđenja, sve se rješavalo kratko i jasno.

Habulin napominje  da su i civili stradali i od partizanske vojske, ali da se dobro zna  i zašto. Stradali su jer su surađivali s ustašama i okupatorima i bili umiješani u zločine.

Možete li zamisliti da se nešto slično događalo u Domovinskom ratu, da su hrvatski branitelji progonili i ubijali Srbe koji su surađivali s četnicima ili koji su bili samo umiješani u srpske zločine? Jedan dio Srba, koje primjerice predvode notorni pupavci, i danas surađuje s onima koji su ubijali, proganjali i rušili u Domovinskome ratu, pa što im se događa? Ništa. Eto, imaju i svoj tjedni bilten koji izlazi usred Zagreba, u kojem pljuju i bljuju po svemu što hrvatski diše i da komedija bude veća, sve to plaćaju Hrvati. Jel bi Tito dozvolio da je u propaloj Jugoslaviji izlazio list i na „šapirografu“ u kojem se ne bi lijepo pisalo o NOB-u i njegovim junacima?

Ova inače minorna politička maskota predlaže da obavještajne službe (sic!) prate one koji  koriste govor mržnje i nasilje prema drugima.(Onda bi prvo trebali pratiti njega, op.p.) Također veli i ovo:

  • U Hrvatskoj su registrirane mnoge udruge (sic!) čiji su programi u suprotnosti s Ustavom, kao što je HOS, čiji su članovi registrirali udrugu čiji je statut protuustavan. (Udruga je registrirana u vrijeme Ivice Račana, op.p.) Aktualna vlast treba napraviti nadzor nad registracijom takvih udruženja i reći da se one poništavaju. Neke udruge su svoju političku platformu prepisale od Pavelića.

Na to mu jedino možemo odgovoriti da jedina udruga koja se ponaša kao bivši SUBNOR je Savez antifašističkih boraca i antifašista RH i da se jedino ta udruga ne ponaša prema Ustavu, niti ima puno veze s antifašizmom. To je udruga čiji članovi uglavnom misle da je još uvijek 1945. godina, pa dijele lekcije kao učitelji u prvom razredu. U vrijeme Domovinskoga rata bili su tihi i mirni, iako su neki njezini članovi opasno „navijali“ za četničku stranu. Oni su bili i ostali „čuvari“ Jugoslavije, „peta kolona“, a Domovinski rat manje-više su prespavali. Očekivalo bi se da je bivših partizana sve manje, kad tamo svake godine ih je sve više. Sada je samo u ovaj Savez uključeno čak 22.000 članova. Želja im je da objavljuju i svoje novine, ali kažu da ne mogu prikupiti ni tisuću pretplatnika, pa  prigovaraju što izlazi npr. „Hrvatsko slovo“.

  • Ministarstvo kulture financira „Hrvatsko slovo“ sa 400.000 kuna godišnje. Nominalno, to je list za kulturu, ali naslovi i tekstovi govore drugačije. To nije samo nekolicina pojedinaca koji vuku udesno, kako ih neki pokušaju opravdati, to su proustaški organizirani desničari! – mišljenja je Habulin.

Nakon ovakvih riječi čovjek ne zna jel bi se smijao ili plakao, kakao ili piškio. Ništa ne razumije ili se pravi tuplji nego što jeste. Pa, hrvatska država financira  bilten „Novosti“, koji se predstavlja kao „samostalni srpski tjednik“, a koji s tim nema baš nikakve veze, koji kontinuirano blati, kleveće, vrijeđa i obmanjuje. Stječe se dojam da njihovo uredništvo i sadržaj lista kao da su sastavljali, odnosno izmislili oni koji su u Beogradu objavili Memorandum. Ta i takva medijska politika, očito,  odgovara raznim habulinima, takve bi oni novine, u kojima se iz broja obavlja nužda po hrvatskih stradalnicima, katoličkoj crkvi, ali i po najvišim hrvatskim vrijednostima i političkim dužnosnicima i intelektualcima.

Nije šala ako ćemo reći da sve što je hrvatsko (osim kune) njime ne odgovara.

Jadni ljudi.

Autor / Mladen Pavković-Braniteljski portal

HOP