HOP

Nekad zajedno pljuvali Tomašićku, danas oni od Esih prozivaju Hasanbegović da je stao uz komuniste, a on njih da su stali uz HDZ-Bandić blok

”Kartelo i ja kao Neovisni za Skupštinu predstavljamo oporbu, a ovo zastupničko mjesto mora takvo ostati. Prihvaćanje gradskoga proračuna s amandmanima Neovisnih za Hrvatsku, ja podsjećam ovdje da se radilo o izgradnji Jarunskoga mosta, Dinamovog stadiona i, na što sam osobito ponosna, na uređenje groblja hrvatskih vojnika na zagrebačkom Mirogoju, ono je što smo učinili za građane i što je ispunjenje našeg političkog programa zbog kojeg nam je, na kraju krajeva, i pružena prilika da budemo u ovoj skupštini. Svoje postupanje smatramo odgovornim političkim ponašanjem.

Neovisni za Hrvatsku ne poznaju pojam političke trgovine”, rekla je Esih izazivajući smijeh skupštinskih kolega kojima nije ostala dužna. ”Smiju se oni koji su već sudjelovali u takvim političkim trgovinama, svi se nažalost jako dobro poznajemo. Ovo je, rekao bi moj bivši kolega, premalena močvara”, komentirala je, Bruna Esih.

Budući da je u međuvremenu i široj javnosti postalo poznato ono što smo mi znali otprije, tj. da su zastupnici Esih i Kartelo ušli u skupštinsku većinu s Bandićem i HDZ-om te su to demonstrirali i glasovanjem za Bandićev proračun, mi smo se na glasovanju 6. veljače 2020. oslonili na isto demokratsko načelo kojim je većina ljevice 2017. poduprla izbor K. Kartela, pa smo – imajući na umu i činjenicu da predloženi kandidat pripada klubu koji ima više zastupnika od nas – kao stranka koja drži do demokracije i elementarne pristojnosti, glasovali za oporbenog predstavnika koji je skupio dovoljno glasova za kandidaturu.-piše Hasanbegović.

Kartelo, Karačić i moja malenkost nakon ljute borbe i neuspjelog puča.
Radnička fronta, Nova ljevica, SDP i družina nisu uspjeli srušiti Kartela unatoč tome što im je tri ruke podrške dao i Hasanbegović.

“Nebom lete šišmiši i vrane
Al’ je soko’ za njih previsoko…“-piše Pauk na svome profilu.

A što reći? Politika je trgovina. Nekada su zajedno pljuvali po Tomašićki, danas pljuju jedni po drugima. To je prosperitet koji nam nudi desnica.

HOP