HOP

U Osječkoj bolnici paze da djelatnici ne fotografiraju krug bolnice, a u Dubrovačkoj se ravnatelj okomio na osoblje zbog maskica

-Febrilni, termovizijski i drugi šatori i sve drugo ograđeno je žicom, kao i sam put kojim se krećemo do posla dok ne prođemo sve kontrole, a tako nam stvaraju  dodatni stres.
Ima bezbroj zaštitara koji sve čuvaju i nadgledaju te kao kobci, a ti radiš svoj posao u bolnici. Imam osjećaj da je puno toga tako postavljeno da bi nas držali u stresu ljudi koji sa medicinom nemaju veze.

Žica, ograđeni smo žicom kao u konc-logorima. Žičane ograde po cijeloj  su bolnici. Put kojim se krećeš označen  je bojama, širok metar.Ovo je dio izlaza iz bolnice, za zaposlenike.

Gledaju u ruke imaš li mobitel da fotkaš.
A i doktore su postavili u šatore. One koji bi trebali spašavati živote. Jedva hodaju svi od odore. Ako prođeš koliko toliko neprimjetno, ako su baš svi zauzeti kontrolama, onda trče za tobom i vraćaju te na početak šatora, ulaza…-svjedočila nam je jedna osoba dobro upućena u stanje.

Ako ovome dodamo silne krevete u Arena centru, poljsku bolnicu ispred bolnice Dubrave, ispada da su stožeraši koje još hvale samo mediji napravili pravi cirkus, a narod je kao kroz rat disciplinirano  stvar doveo na pravo mjesto.

Mnogi u bolnicama govore o “ratnim mjerama za zaposlenike”, ali za sada ispada da su loše procjene dovela do ogromnog broja izgubljenih radnih mjesta i tvrtki.

Sladoljev je dobro govorio, ali nakon ekonomskog kolapsa i dalje stožeraši prijete narodu, da bi dokazali da su u pravu, a i budala vidi kako su sve njihove procjene bili katastrofalne?!

Tko će platiti štetu ove borbe sa smrtonosnim virusom za kojeg niti stožeraši ne mogu reći sto posto da je uzrokovao 60 smrtnih slučajeva?

Iz Dubrovnika nam isto javljaju djelatnici  da se ravnatelj u ovim trenucima bavi progonom savjesnih kolega.

Kolegica koju su poslali u samoizolaciju žalila se kako nije imala dovoljno maski i zaštitnih pregača koje bi mijenjala nakon svakog pacijenta , zbog čega su ju sa još nekoliko kolega poslali u samoizolaciju. I onda im htjeli dati plaću za vrijeme samoizolacije u iznosu od 4.250 kn za mjesec . Kako nam javljaju iz bolnice ravnatelj napada osobe koje su to riješile i traži očitovanja, a on je bio nesposoban slučaj prepoznati.

 

HOP