HOP

U školu ne mogu, ali na praksu pranja lonaca mogu u hotelu gdje boravi policija koja lovi migrante

Turističko-hotelijerski komercijalist u srednjoj školi Topusko je široki obrazovni profil koji osim općih znanja uključuje proširena znanja iz tehnologije struke: konobara, kuhara i slastičara. Nastao je kao odgovor na uočene potrebe ugostiteljskog gospodarstva za kvalitetnijim, tehnološki obrazovanijim i organizacijski osposobljenijim djelatnicima.

Ovaj stručni profil osposobljen je za :

Zapošljavanje je moguće u ugostiteljskim poduzećima (hotelima, pansionima, kampovima) i osobito u obiteljskim ugostiteljskim objektima koji sve više obilježavaju turistički usmjerene zemlje.

Nakon završene škole moguć je nastavak obrazovanja na strukovno srodnim, a i drugim visokim učilištima.

U vrijeme korona krize škola je bila zatvorena, nastava je i danas na virtualnom nivou. Školarci su u vezi sa učiteljima preko interneta.

No ono što je uzbunilo učenike je slanje učenika na praksu slijedećih tjedana , a ne mogu u školu.

To je odredilo rukovodstvo škole.

Učenici na praksi u lokalnom hotelu peru tanjure, lonce, a u istoj zgradi borave policajci koji čuvaju granicu od migranata. Roditelji misle da je glupo slati djecu u hotel jer nikada ne znaju kada bi neki migrant mogao prenijeti  virus policajcu, a to bi moglo zaraziti i djecu na praksi. Roditeljima nije jasno zbog čega je pranje lonaca prijekopotrebno u ovo doba korona krize.

Četvrti razred srednje trebao je imati predavanje iz menadžmenta , ali je i on poslan na pranje lonaca  kako tvrdi naš izvor iz Topuskog.

 

HOP