Tko će odgovarati za činjenicu da Hrvatska ima par pilota vojnih zrakoplova?

0
2280

Kritičari misle da RH treba unaprijed znati s koliko se novca ide u nabavu i koji tip zrakoplova “ciljamo”. I bivši šef HRZ-a general Josip Štimac ne vidi razloga da RH propitkuje nabavu novih zrakoplova, “osim ako nije u pitanju F-35”. Prema njegovim riječima, ne isplati se čekati godinama na novi F-16 jer je to avion 4. generacije, a stoji kao i F-35. Isplati se kupiti samo novi JAS-39 Gripen E/F, no dolazi u obzir kupnja i rabljenih Gripena C/D. Ne bi išao ni u nabavu novog Rafalea, ali bi nabavio rabljene Mirage 2000. Problem je što HRZ ima jako malo pilota borbenih aviona, pa je nužno prvo školovati nove. Bivši probni pilot HRZ-a brigadir Ivan Selak prilično rezignirano prati novu nabavu i nije optimističan da će povjerenstvo uspjeti u roku.

Ovo je dio teksta o nabavi zrakoplova u Večernjem listu. Slično pišu Jutarnji list i Index. Ako znamo da se radi o prosrpskim medijima ne treba dugo razmišljati u kome pravcu će se i ova stvar razvijati.

Ipak u tekstu se provukla istinita rečenica da imamo mali broj pilota…drugim riječima godinama se uništava naše zrakoplovstvo preko političkog ključa. Ako znamo da imamo 5000 profesionalnih vojnika u borbenim jedinicama ovaj jad je još veći. Da karikiramo, zamislite Izraelce sa 2 zrakoplova, par letača i takvom vojskom…

Crni labud Kopal lijepe frizurice odlučuje o novim zrakoplovima. Čovjek od povjerenja A. Plenkovića.

Nije bio u stanju voditi propagandnu kampanju za EU  izbore uz sve moguće naklonjene medije, a sada je i stručnjak za zrakoplove?! On će nam osigurati eskadrilu crnih labudova…

Mi se zbog vrlo pokvarenih medija pravimo da nam Srbija nije neprijatelj. Današnja Srbija poseže za istom linijom do Karlobaga kao i nekada. Njezina vlast mrzi Hrvate, radi izložbe o Jasenovcu u UN-a i jasno pokazuje pretenzije prema Hrvatskoj.

U našoj vlasti participira srpski trojanski konj Pupovac.

Zapravo nam se događa Njemački scenarij iz 1933. godine kada je 500 000 židova držalo 60 milijuna Nijemaca pod  kontrolom  preko medija, kulture i ekonomije.

Italija i Srbija otvoreno posežu za Hrvatskom, njenim teritorijem preko svojih političara. A mi to dočekujemo bez vojne obuke stanovništva, sa par pilota i vrlo skromnom tehnikom, uglavnom poklonjenom od SAD-a.

Što znači da politika do sada nije brinula previše o obrani zemlje. Sada nešto pokušava ali sve je to jalovo, jer tisuće nepotrebnih udruga muze naš novac koji bi bio dovoljan za tri eskadrile F-16. Naravno novih.

Hrvatska treba nabavit i polovne i nove zrakoplove da bi ojačala svoju obranu. One polovne zrakoplove treba nabaviti da bi zadržala pilote, jer ljudski faktor je presudan, a strategijski se okrenuti novim zrakoplovima da iz Srbije oslabi ideja ponovnog zločinačkog pohoda.

Srbija je hrvatski neprijatelj dok god postoji SANU 2 i organizirani četnički pokret.

 

HOP