Milanović dobiva kredite preko udbaških banaka, koje kontroliraju naše tržište

0
1023

pusić milanovićZamislimo da je država Hrvatska tvrtka. I sve će biti puno jasnije. Slavko Linić je oprostio EPH-u  2 milijuna kuna. Koliko je takvih oprosta? Koliko je oprostio vama? Čiji novac je oprostio? Vaš.

Sanacija banaka koštala je 13 milijardi dolara. Uništeno je 26 banaka. Privredna banka je sanirana sa 2, 2 milijarde marka.U ratu za Plivu važnu ulogu ima Privredna banka Zagreb, Borislav Škegro te njegov Quaestus Private Equity Partners fond, kojeg javno predstavlja agencija Maksima komunikacije, čiji je vlasnik Ivan Račan, sin nekadašnjeg predsjednika SDP-a. U prodaji Plive odlučujuću ulogu ima Ivan Mijatović koji sa 32 godine kupuje dvorac  u Charlotteu, zatim luksuzni apartman na Petoj aveniji u New Yorku te vilu za odmor na američkoj obali, sve ukupne vrijednosti oko 2,5 milijuna američkih dolara .Većina čelnika iz Plive, uključujući i Željka Čovića, prešla iz Plive u Generu, bivšu Plivinu Veterinu, čiji je suvlasnik odvjetnik Marijan Hanžeković a njegova kćer Ana Hanžeković Čorak članica Uprave.

Zagrebačka banka dobiva iz Beograda direktora, prešlog iz Jugobanke,  direktora Franju Lukovića 1991. godine. Banka koja do danas nije upisala u temeljni kapital sve poslovnice i zgrade u vlasništvu. Zašto? Da bi se umanjila vrijednost banke. Sanirana i prodana. Riječaka banka sanirana sa 100 milijuna dolara zbog pljačke. Preostale banke sanirane sa 50 milijardi kuna. Čijih novaca? Naših. Pljačku smo platili iz svojih džepova i za to dobili najskuplje kredite. Tko je prvi ministar financija u tuđmanovoj vlasti? Hanžeković. Koga Tito nije smaknuo od bankara? Hanžekoviće. Tko su bili vladari? Tuđman ili Tito, možda prije onaj sa novcima u rukama…

Ovih dana Hrvatsku trese afera RBA zadruga. Zadruge nisu imale dozvole za rad u našoj državi, ali naše pravosuđe odobrava ovrhe na račun tih zadrugarskih prevaranata. Koji se zaključak nameće? Vrlo jednostavan. Naši zatvori su pretrpani kokošarima, ali pravih lopova i zločinaca u njima nema.

Koja budala može vjerovati u priču o Sanaderu i  krađama stotine milijuna kuna… kada se krade, mora biti ekipa. I uvijek je ista.  U ovim poslovima sudjeluju ekipe, sdepeovske i hadezeovske, jedni su stranka dugoprstića, a drugi kradeze. U biti bivši komunisti na istoj strni. To se po tragu novaca vidi. Svi su unutra.

Zaključak je jasan, vratite ukradeno i tko će onda imati dugove? Narodu je ukradeno i oteto 10 puta više od  duga zemlje. Trag novca je vidljiv, a pravosuđe i policija su neradom podržali ovu pljačku. Mi smo devedesetih ubijani, napravljen je genocid sličan onome 1945. godine, oteta je naša imovina i bivših vlasnika, pa kada niti to nije bilo dovoljno, tada su prvo opljačkane banke i preko njih opljačkana privreda, pa kada više nije bilo novaca u privredi , opljačkani su građani, a RBA zadruge su dokaz sprege vlasti, pravosuđa i HNB-a.

Milanović za nepoduzimanje zakonitih radnji kriv je kao i onaj koji je krao. Zašto ne reagira ? LHB banka, dala je Milanovićima 3,2 milijuna kredita. Banka je iz Frankfurta. Dvije banke su udbaško bankarski lopovi iz Jugoslavije osnovali van Jugoslavije za krađu deviza 1975 godine. U Frankfurtu i Beču. Ona druga se zove AG Wiena i bliska je Zagrebačkoj banci. I gle čuda baš jedna od njih daje krediti Milanoviću i veže mu ruke. U obje banke sustavno se pljačkala Jugoslavija, krale devize i zlato,  preko MMF-a ukradeni novac posuđivao  se  istoj Jugoslaviji. Što se događa danas u Hrvatskoj? Potpuno ista priča. Pokradeno je sve, ljudi više gotovo nigdje ne rade, oko milijun je ovrha, pola milijuna na birou, 100 000 odselilo u Njemačku,a današnji vladari posuđuju iz udbaških banka. Prekidanjem pupčaste vrpce udbaša jedini je spas države, zato Milanović se grčevito bori za Perkovića. Padom udbaša, dolazi se do traga ukradenog novca, a do tada smo svi meta kao Đureković.

Igor Drenjančević