Prema našim izvorima 67% plina 2010 pokrivali su naši izvori, što je pošlo krivo i zašto sada priča o poskupljenju?

0
1767
Božo Petrov;

[MOSTOV TIM SPRIJEČIO POSKUPLJENJE PLINA]

Problematika plinskog poslovanja godinama opterećuje hrvatske građane. Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović i državni tajnik za energetiku Ante Čikotić, nakon mjeseci napornog rada, uspjeli su spriječiti značajno poskupljenje plina.

Najvažniji cilj bio je spriječiti udar na standard građana, a istovremeno ne naštetiti poslovanju naših energetskih kompanija poput HEP-a i Plinacroa. Nakon povučene gotovo milijarde kuna bespovratnih sredstava za LNG terminal, ovo je još jedan veliki uspjeh Mostovog tima u Ministarstvu energetike. To dokazuje da se rješenje uvijek može pronaći te da nam je interes svih građana Republike Hrvatske na prvom mjestu. Imate moju punu podršku, nastavimo dalje s predanim radom. -napisao je Petrov na svome fb profilu.

Izvori iz Naftaplina su nekada govorili, da RH pokriva vlastite potrebe sa 50% sirovom naftom i zimi sa 67% plinom, a ljeti preko 90% potreba. To su podaci od 2010.g.

Koji su dogovori bile sa Talijanima, koji iz našeg podmorja crpe naš plin i isti nam prodaju po svjetskim cijenama ne možemo u potpunosti znati. Navodno je potpisano sa INAAGIP-om puno aneksa Ugovora, ali svi na našu štetu. Čak se i Sanader zgražao kolika je šteta za RH. Smjenjivali su direktore u svezi toga, a dolazili gori. Sigurno da je MOL radio na tome da se naftna i plinska crpilišta ne obnavljaju i zapuštaju, kako bi oni plasirali svoje derivate tako i prirodni plin.

No znamo tko je kriv za devastaciju INA-e, sve Vlade RH, Ministri gospodarstva, generalni direktori i uprave, nadzorni odbori, na čelu sa Gregurićem, Šternom, Linićem i tako redom…

Radi li se ovdje u ovoj priči o poskupljenju ili namicanju novaca za kupnju INA-e tek će vrijeme pokazati.

HOP