Doktor Varga za cjepivo, medicinski brat bez dana staža Pernar protiv cjepiva

0
2404
Nedavno smo gledali emisiju Otvoreno u svezi cjepiva. U toj emisiji svima nama nestručnima godile su riječi stručnjaka Sladoljeva koji je u neka cjepiva sumnjičav. Što je istina, a što laž teško običan čovjek može znati kada je i znanost ponekad protiv čovjeka, ali zato sveznajući Pernar pokreće akciju u Saboru protiv cjepiva, što je uz emisiju RTL-ove “turske sapunice” o cjepivu razbjesnilo bivšeg ministra zdravstva. Dajemo i njegovo mišljenje na uvid javnosti;
Siniša Varga fb;

Prijedlog: umjesto ovakvih vijesti koje doprinose “post truth” antivakcinacijskim kampanjama temeljenih na “alternativnim cinjenicama” te time ugrozavaju zdravlje pojedinaca i zajednice, predlazem provesti ovakvu anketu sa slijedecim pitanjima:

1. Od koje od slijedecih vecinom neizljecivih bolesti zelite Vi ili Vase dijete umrijeti ili oboljeti s trajnim posljedicama?
– difterije
– tetanusa
– hripavca
– dječje paralize
– ospica
– zaušnjaka
– rubeole
– tuberkuloze
– hepatitisa B
– bolesti izazvanih s 2 Haemophilus influenzae tip b

2. Kada bi postojao preventivni lijek da Vi ili Vase dijete ne umre ili oboli od jedne ili vise od ovih navedenih bolesti, da li bi ga uzeli?
– Da
– Ne

3. Kada bi postojao preventivni lijek koji bi sprijecio da Vi ili Vase dijete oboli ili umre od karcinoma, da li bi ga uzeli?
– Da
– Ne

Bilo bi zanimljivo vidjeti rezultate takve ankete.