Japan provodi planove ratne evakuacije, Sj. Koreja testirala novi raketni motor i raketama je opskrbila Hezbollah !

0
1617

Sjevernokorejski diktator i dalje se podsmjehuje SAD-a i zapadu. Sinoć je Pjongjang testirao novu vrstu visoki-potisak raketnog motora, koji će navodno poboljšati potisnu snagu raketa i pouzdanost svojih sustava kontrole.

Sjevernokorejska novinska agencija javila je sinoć (subota) da je nova vrsta high-potiska raketnog motora  testirana. “Ovo je događaj od povijesnog značaja za svemirski program naše zemlje”, rekao je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un nakon testa.
Sjevernokorejske novinske agencije opisale su raketni motor velikog potiska kao “revolucionaran” i navele da je provedena na mjestu lansiranja Sohae. Prema izvješćima, novi motor će  poboljšati potisnu snagu raketa i pouzdanost  sustava kontrole.
“Svijet će uskoro vidjeti veliki značaj pobjeda stvorene  danas “, rekao je Kim, koji je dodao da ovaj dan će biti zapamćen kao “ožujak 18 revolucije”.
U međuvremenu, zemlje u regiji nastavljaju pripreme za mogući sukob s Pyongyangu. Japan je jučer proveo svoj prvi plan evakuacije i proturaketnog štita. U petak, američki državni tajnik Rex Tillerson rekao je da američki vojna akcija protiv Sjeverne Koreje je opcija.

U subotau arapski mediji su izvijestili da je Izrael proveo jučerašnji napadu u Siriji kako bi se spriječilo Sjevernokoreje rakete da budu u dometu Hezbollaha. Kao što je izvijestio jučer Jol, anti-zrakoplovnom raketom je pucano na Izrael kao odgovor na napad što je IDF-a sustava Arrowu.
Prema izvješću arapskih vijest i web stranice Rai al-Youm, političke grupe i pouzdani jordanski izvori vjeruju da postoji veza između nedavnih izraelskih vojnih i obavještajnih operacija duž izraelske granice sa Sirijom i Libanona, procurila je informacija koja tvrdi kako je Hezbollah dobio izuzetno tehnološki napredne projektile iz Sjeverne Koreje. Od tada datiraju i prijetnje Trumpa Sjevernoj Koreji.

Izvor JOL

HOP