Komedija; Ostojić dobio sud protiv Bujanca, zbog usporedbe s partizanom Rankovićem, a Ostojić obožava partizane ?!

0
3657

Na suđenju u Osijeku, u slučaju tzv. klevete Velimira Bujanca, kojom je oklevetan bivši ministar policije Ostojić prema tužbenom prijedlogu, dogodila se još jedna sudska odluka ,koja će ući u anale ljudske gluposti. U jednom besramno korumpiranom sudstvu pokušava se ustaliti praksa kako je novinarska satira zabranjena, a činjenice nevažne. U slučaju pupovčevog glasila Novosti izrugivanje himne je proglašano na sudu satirom. Što znači diskriminaciju Bujanca, jer se njegova satira ne valorizira isto kao novinara Novosti.

Što je najopasnije u ovoj presudi? Način kako je po mišljenju suca oklevetan bivši ministar Ostojić.

Prvo je strašno stupidno objašnjenje Ostojića i njegovog odvjetnika da je oklevetan kao Ostoja Ranković, prema nacionalnom ključu, te da mu se imputira kako je Srbin. Iako to nije. Bujanec je po toj shemi oklevetao Pašalića nadimkom her Flick, pa je Pašalić po tome odmah i Nijemac? Ili se netko našalio ulogom u vlasti, poglavito jer je dosta sličan kultnom liku iz engleske serije.

Nadalje je bitno upravo da Ostojić naglašava bitnost nacionalnosti kroz ovaj nadimak, pa prema tome Ostojić  očito smatra kako je biti Srbin nešto loše. I na taj način otkriva svoj šovinizam, s kojim Bujanec nema veze, jer je nadimkom kao i kod Pašalića želio potaknuti javnost na razmišljanje o njegovoj ulozi u politici. Takvo objašnjenje sudac je prihvatio kao nešto ružno, jer se aludira na naciju srpsku, te je i on uletio u zamku šovinizma.

Još komičnije je objašnjenje ugroženog Ranka kako je samim nadimkom oklevetan. Ostoja Ranković kao nadimak aludira na desnu ruku Josipa Broza, Aleksandra Rankovića. U Tita se Ostojić zaklinje, pa što je tu onda loše rečeno? Ovaj je bio najbliži titov suradnik i kao pobornik partizanije Ostojić bi trebao biti ponosan na to ime. Ranković nije bio lopov, te je smijenjen, jer mu je namjestio igru lopov nad lopovima Stevo Krajačić, koji je pak ustrojio današnje lopovske vladare naše zemlje i prijavom Rankovića spasio svoj lopovluk. Sudac je ipak prihvatio nebuloze ostojiceve tužbe i ovo još gluplje objašnjenje kako je usporedba s Rankovićem uvreda. Na taj način Ostojic je priznao negativnu ulogu komunizma i nije jasno čemu brani taj poredak?!

Za smrt branitelja Darka Pajčića ne smatra se odgovornim Ostojić, jer njegova je uloga ministra politička. I time Ostojić pokazuje do koje mjere je farizej, jer ako je to točno, politički je morao nakon toga slučaja ponuditi ostavku u skladu sa svjetskom praksom. Ako tome dodamo i izjavu Pajčića da je on smtrao Ostojića odgovornim za prebijanje njega i nastale ozljede, čovjek se pita koliko srama ima ovaj čovjek kada poslije nečije smrti ima hrabrosti tužiti Bujanca i iz sebe raditi žrtvu?!

Na ovaj način ispada pravi Ranko popišanko, koji piški po samom sebi.

Sucu svaka čast da je uspio dokazati nedokazivo i spojiti nespojivo kako bi iz džepa Bujanca izvukao oko 5000 eura sa sudskim troškovima i izgurao princip suđenja da svakom novinaru bez puno dokaza lupi kaznu i strah u kosti, ako bilo što napišu, a to je  u biti udar na medijske slobode i minhenske odluke u svezi novinara.

Igor Drenjančević

Hop