Lokalni četnici u Vrginmostu ne dozvoljavaju postavljanje spomen ploče na mjestu srpskog logora

0
7603

U Vojniću nakon velike muke postavljena je ploča na mjestu srpskog logora. U logoru su Srbi  provodili masovna iživljavanja nad nesrbima po uzoru na staljiniste, koji su obučavali i elitne njemačke jedinice. O tome je najviše pisao naš portal.

Kako doznajemo ploča je bila postavljena uz stalna negodovanja lokalnih srpskih četnika i zločinaca, a koji nakon umobolnog zakona o aboliciji mirno žive u Vojniću, kao da su za vrijeme domovinskog rata kuhali kukuruz i prodavali na tržnici.

Proglašenje žrtava logora išlo je lakše preko karlovačkog HDZ-a, dok Sisački HDZ zajedno s udrugama branitelja i logoraša nije se uspio izboriti za postavljanje iste takve ploče u Vrginmostu, u kojem je Stanko Čića i klapa četnika radila slična zvjerstva prema logorašima. Jedna osoba je i ubijena. U lokalnoj policijskoj postaji i u zgradi suda premlaćivani su mnogi Hrvati. Ali do sada nije se mnogo toga pomaklo s mjesta iako živi svjedok događaja postoji.

Lokalna četnička organizacija uklopljena u pupovčev SDSS svim silama brani postavljanje ploče u spomen na sam logor. To je najviše razbjesnilo branitelje, kojima je dosta inertnosti lokalnog HDZ-a i sisačkog HDZ-a…traže brzu akciju, jer na taj način konačno sa političke scene tog kraja odlaze teroristi u samoj vlasti Vrginmosta. Policija i sigurnosne službe znaju ime svjedoka i još uvijek u tome slučaju nisu reagirali.

Ionako se trese u pupovčevom SDSS-u Vrginmosta, jer nekadašnji načelnik Jovičić, koji je poznat da je izbacio branitelje iz općine; navodno već mjesec dana ne zna gdje mu je radno mjesto, “jer je bre uvređen i iznenađen ” što mu nekadašnju poziciju drži novi kanarinac SDSS-a Vrga i  zbog toga rijetko dolazi na posao…

Umjesto da ovu pomutnju među srpskim ekstremistima lokalne ultradesničarske stranke iskoriste hrvatske političke snage, one i dalje nisu se u stanju  izboriti za činjenicu postojanja logora. Isto tako već godinama se ne želi pokrenuti eshumacija u šumi blizu Slavskog polja, gdje su partizanske zvijeri ubile stotine ljudi i zakopale ih u željeznički tunel. Umjesto toga lokalna policija dozvoljava četničke dernke u tom poludjelom selu, koje  je postalo glavno selo pomoći terorističke organizacije Biroa Krajine u Beogradu.

Ovo poludjelo selo želi iseliti srpsku obitelj Dragić, jer su djeca iz te obitelji Hrvati! O svemu tome jedino je ovaj portal pisao, ali lokalna policija kako bi lakše prikrila svoj nerad progoni urednike ovog portala.

HOP