Potvrđen ogroman dug žene SDP-ovca Mrsića od 10,6 milijuna kuna zbog kojeg je novinarka dobila otkaz!

0
2895

PLAĆEN DUG BIVŠE FIRME MRSIĆEVE SUPRUGE

Pero Kovačević Pravni ekspert kolumne
Pero Kovačević
Pravni ekspert

Novinarka Smiljana Škugor dobila je izvanredni otkaz u Hini zbog teksta o dugu Dijane Šucbah Mrsić, supruge SDP-ovaca Miranda Mrsića, prema HHZO-u od 10,6 milijuna kuna.

Dobila je otkaz jer je raskrinkala stopiranje, odnosno cenzuru teksta o 10,6 milijuna kuna duga supruge bivšeg SDP-ova ministra Miranda Mrsića.
Nakon 26 godina rada u Hini 26. rujna 2016.uručen joj je izvanredni otkaz, zbog profesionalnog i moralnog rada i postupka.”Zažvidala je i završila u loncu” jer je dirnula u visoki kriminal.Da nije zažvidala dug bi otišao u zastaru.
Gle čuda, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) potvrdio je danas da je tvrtka Shire d.o.o., koja je do 2015. bila u vlasništvu Dijane Šucbah Mrsić, supruge sadašnjeg SDP-ova zastupnika Miranda Mrsića, na temelju sudske nagodbe uplatila HZZO-u cjelokupno dugovanje od 10,6 milijuna kuna, čime su riješena sva otvorena pitanja između Zavoda i te tvrtke, koja datiraju od 2012. godine.
Dug prema HZZO-u nastao je od 2010. do 2012.,kad je vlasnica tvrtke bila Dijana Šucbah MrDijana Šucbah Mrsić prodala 2015. godine multinacionalnoj kompaniji Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd, koju je do tada savjetovala i zastupala na hrvatskom tržištu.
HZZO je tek krajem 2016. godine pokrenuo pravni postupak za naplatu 10,6 milijuna kuna duga, a SDP-ov zastupnik Mirando Mrsić (SDP), koji je od 2011. do 2015, bio ministar rada i mirovinskog sustava, tvrdio je da su sve informacije objavljene u medijima zlonamjerne i neistinite te im je cilj kompromitirati njega i suprugu.
Branka Valentić,tadašnja ravnateljica Hine koja je štitila objavljivanje ove vijesti donijela je odluku o izvanrednom otkazu novinarki Smiljani Škugor. Naravno da je Valentićka,“političkom trgovinom“ ponovno imenovana ravnateljicom Hine.
Eto,u kakvoj i državi živimo.Da Smiljana nije “zažvizdala” dug bi završio u zastari.Odgovorni su šutjeli tada,vjerojatno će i dalje.

Pero Kovačević

HOP