Aca Stanković tezom o građanskom ratu u Hrvatskoj dao krila četnicima u Hrvatskoj i BiH!

0
2769

-Ništa se ne istražuje, ovaj slučaj koji ste spomenuli (emisija Marka Juriča na Z1) je iznimka koja potvrđuje pravilo. Najnovija je informacija da će ta emisija na Z1, što je meni vrlo drago, izgubiti koncesiju na 3 dana. U Hrvatskoj ima desetak proustaških medija koji lišo prolaze ispod radara i šire mržnju.

Zašto prolaze ispod radara? Pa, evo zašto – jedno istraživanje od prije 5 mjeseci pokazalo je da najveći dio maturanata u Hrvatskoj misli da Nezavisna Država Hrvatska nije bila ustaška tvorevina, maturanti smatraju da je homoseksualizam bolest. Dakle, meni s obzirom na to nije čudno što s događa – premda bi pravna država trebala funkcionirala. To najbolje ilustrira odnos tihe većine prema problemima o kojima sam govorio.- ovako je govorio Aco Stanković, dežurni muppet sa HRT-a za projugoslavensku Al jazeeru.

Kada analiziramo ovaj govor shvatit ćemo dubinu njegove pokvarenosti.  Veliki moralista, sin JNA oficira, a koji su redom bilo zločinci protiv Hrvata pokušao je sebe prikazati  moralnom vertikalom. Intervju je dat za bosansko glasilo, gdje su Hrvati potlačeni, minorizirani i bez prava, a četnici vladaju Republikom Srpskom. Silno je svojim intervjuom naštetio Hrvatima koji ispadju neki zlotvori genetski, a u Hrvatskoj nema slobodnih novinara tvrdi poltron HRT-a. Ne spominje prosrpska glasila, ne spominje pročetničke Novosti, ne spominje četništvo u Hrvatskoj koje ponovo buja. Ne spominje problem četništva u BiH. On je tek silno bogat i silno zabrinuti novinar. I time zapravo osnažuje ekstremizme u BiH.  

Neki dan onako slobodan kako samo Srbin može biti i usput ugrožen od Hrvata provaljuje u emisiji HRT-a da se u Hrvatskoj vodio građanski rat. Vrlo pročetnički izgovoreno, jer po toj logici vodio se građanski rat i u BiH i na Kosovu. Prema tome Srbi nisu agresori.  Ovu tezu Stanković je progurao jer su naši domoljupčeki devedesetih prihvatili američku verziju osolobodilačkog rata u nazivu, pa su riječ oslobodilački, koja je jako podsjećala na partizanere zamijenili riječju domovinski. To su četnici iskoristili za svoju tezu srpsko domoljublje, pa sada imamo završenu srpsku tezu da je sve ovo bilo građanski rat.  Ispada po nazivu da se svatko borio za svoju domovinu. Što je laž.  Rat u Hrvataakoj je bilo oslobodilački.  Mi smo se oslobađali od srpske čizme. Da je kroz medije gurna riječ oslobodilački, Srbi ne bi mogli lažirati istinu tako lako… ovako ispada da su se borili za domovinu, pa sada su i abolirni zbog toga. Zbog toga su i njihovi spomenici legalni. Građanskim ratom oni su izborili i svoje spomenike. 

Prešučivanjem tih činjenica Stanković 2016. godine i tezama 2017. godine potvrđuje zajedničke srpske teze Pupovca, Linte, Štrbca i Stankovića o građanskom ratu. Ako ovome dodamo da je i Pernar na tome tragu, a studenti Filozofskog fakulteta više uče o Oktobarskoj revoluciji, nego što znaju o padu Vukovara, jasno je da će kad tad Srbi i posrbice uz ovakve Plenkoviće progurati vrlo opasne teze o građanskom ratu. Da je neki Hrvat to rekao, HRT bi ga odavno smijenio, ali “Acu iz JNA kvote ne sme nitko da dira” .

Igor Drenjančević