Srpsku crkvu ne financira Srbija već Hrvatska, a srpski vojni ordinarij je poglavar crkve u Hrvatskoj!

0
3218

U zadnje vrijeme kontinuirano se napada poglavar HPC-a arhiepiskop Aleksandra u svezi njegove nacionalnosti Bugarske i kako on kao Bugarin može voditi HPC. Ove priče dolaze prvenstveno iz SPC-a i njihovog poltrona Škulića, neobrazovanog prevaranta, koji je od izvjesnog Vasića dobio priznanje u austrijskoj kulturnoj udruzi da je neki faktor za HPC. Od kada kulturne udruge dijele priznanja to nikome nije jasno..

 

Zanimljivo da nitko u Hrvatskoj ne postavlja pitanje kako većina srpskog svećenstva su građani republike Srbije. Tko je njima dao radne dozvole? Radna dozvola se dobiva na osnovu boravka u RH. Tko je dozvolio boravak tom svećenstvu na našem terenu? Ako nije ta procedura zadovoljena onda je posao dobiven nezakonito. Kako je država Hrvatska mogla dati boravak srpskom obavještajcu i šifrantu Malobabiću, koji je danas svećenik u Korenici,u  mjestu iz kojeg je krenula pobuna u Hrvatskoj 1991. godine? Nekadašni terorist, profesionalni vojnik JNA iz Sombora i školovani šifrant koji je dobivao strogo povjerljivu poštu od F. Simatovića u Vojnić danas je duhovni čovjek SPC-a. Tko tu koga zaje*ava?

Kako je moguće da novac koji SPC u Hrvatskoj dobiva odlazi u Beograd. Vrlo jednostavno. SPC ima samo jedan račun. I on je u Beogradu. Prema ustavu SPC-a. To jasno znači da Hrvatska financira srpske državljane i njihovo sjedište u Beogradu. Kako SPC ne dobiva novac od Srbija SPC se finacira od Hrvatske!

Nekadašnji Srpski vojni ordinarij Perić, zvani Porfilije danas je poglavar crkve u Hrvatskoj! Kod nas bi se mogao zaposliti i S. Milošević da je živ.

HOP