Otkrivamo kako je Vučić napravio budalu iz Kolinde i donio knjige koje Srbima osiguravaju imovinu

0
2735

Mještani Dvora i načelnik Nikola Arbutina imaju razloga biti zadovoljni nedavnim posjetom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Osim najave donacije sanitetskog vozila, traktora i priključnih mašina, Vučić je sa sobom donio 134 matične knjige iz općine Dvor koje su u “Oluji” odnesene u Srbiju da bi, kako su smatrali tadašnji predstavnici općine, bile spašene od uništavanja. Te knjige će, kako ističe Arbutina itekako pomoći sadašnjim stanovnicima Dvora.

– Kao jedna od katastarski najvećih općina u nekadašnjoj državi, nekad smo imali sedam matičnih ureda, od kojih je jedan bio u Dvoru kao sjedištu općine. Taj ured je osim Dvora “pokrivao” naselja Strugu, Unčane, Zamlaču, Matijeviće, Vaniće, Hrtić i Javoranj. Knjige iz šest matičnih ureda smještenih po naseljima ostale su na području Dvora i poslije 1995. godine, dok su odnesene samo iz matičnog ureda Dvor – objašnjava Arbutina za “Portal Novosti”.

– Povratak tih knjiga znači da ljudi kroz upravne ili sudske postupke neće morati dokazivati činjenično stanje što će im uštedjeti vrijeme i novac. Mnogi su dosad upravnim ili sudskim putem morali dokazivati da su vjenčani ili rođeni. Zbog nepostojanja knjige umrlih, nije se moglo pokretati ostavinske rasprave za ranije umrle dok se ne bi dokazala nečija smrt – ističe Arbutina

vučić 3

Večernji list, Jutarnji list najvaljivali su veliku gestu Vučića Hrvatskoj, a rezultat je ovaj. Kolinda je postala kraljica Srbije i srpskih regiona….