Ogorčeni djelatnici Glinskog zatvora upozoravaju da je zaposlen nedavno umirovljeni dužnosnik (!), dok su mladi na burzi!

0
10731

U zatvoru Glina ogorčeni su popunom radnog mjesta savjetnika u samom zatvoru. Na mjesto savjetnika postavljen je nedavno umirovljeni šef zatvora Zagreb Jure Žulj. To je toliko naljutilo pravosudne policajce u zatvoru Glina da su nam poslali svoj kratki  komentar na ovaj najnoviji cirkus u samom pravosuđu;

Kiz u Glini_rjesenje o prijmu_natjecaj NN 132_2017 od 29 12 2017

-Zar nema dovoljno nezaposlenih ljudi u našoj državi da moramo umirovljenike ponovo zapošljavati, iako su ti isti prije par godina umirovljeni iz državne službe, odnosno iste službe u koju se sada vraća?

Zatražio je  navedeni i odobren mu odlazak u mirovinu, starosnu, iz koje se  sad ponovo po javnom natječaju zapošljava.
A ako se navedeni kandidat malo gugla, baš ima zanimljivu karijeru, dobre veze sa podzemljem, mafijom, poznata kumstva, prijateljstva…..-tvrdi policajac ovog zatvora.

Što se tiče samog Žulja, isti ima sve potrebite završene škole, a kako doznajemo bio je i predavač na policijskoj akademiji. Zadnji je poznati upravitelj zatvora Zagreb.

Isto doznajemo da je bio pod dugogodišnjom suspenzijom, koja se prelamala sa navodnim zapošljavanjem u sisačkom zatvoru, te nije jasno da li se tu radilo o suspenziji ili ne…Posebno ga nije podnosio državni odvjetnik Radovan Ortynski, koji je sve poduzimao kako bi maknuo Žulja iz pravosuđa. Ali sve je to Žulj preživio i nadživio i sada se ponovo aktivirao, jer navodno nema kadra koji zadovoljava te uvjete.

Ako Hrvatska inzistira na zapošljavanju mladih ovo svakako ne ide u prilog toj tezi. Neki pravosudni policajci tvrde da je ovo radno mjesto izmišljeno za uhljebništvo. Provjerom sistematizacije radnih mjesta nismo stekli taj dojam. Nije jasno zašto je umirovljena osoba aktivirana u Glini. Pravosuđe nije baš toliko tanko kadrom što smo se uvjerili popisom stručnih osoba. Opet ako glinski zatvor želi zapošljavati kadar, mora osigurati i adekvatne uvjete stručnih osoba… U zatvorskom sustavu već godinama je praksa da stari komunistički kadar se rotira po stolicama rukovodećeg kadra u zatvorskom sustavu i tako manje više kontrolira sustav kao i u Jugoslaviji.

Sve u svemu navedeni savjetnik nije dobro sjeo policajcima glinskog zatvora.

HOP