Skandal: Pravosuđe i nadležno ministarstvo izdali nezakonitu dozvolu za eksplataciju i miniranje privatnog zemljišta!

0
4586

OTVORENO PISMO SVIM TIJELIMA REPUBLIKE HRVATSKE.
Poštovana Gospodo,
ovaj e-mail prosljeđujem svim državnim službama, te javnim medijima.

Borba malog običnog građanina RH koji je skupio hrabrosti da se bori protiv mita i korupcije koja je duboko unutar pora vladajuće kaste.
Mene, kao Juliju Vojković, prepuštate korumpriranom sudstvu, da vodim bitku u dokazivanju vlasništva da dokazujem ono što u normalnim i pravo urednim državama je gotovo nezamislivo da se borim s lokalnim moćnikom s onim koji sebe smatra večim i jačim od institucija koje bi trebale braniti privatnu imovinu.

Zar ustav RH ne kaže da je privatna imovina ne prikosnovena?

Gospodine Krasiću, pojasnite mi čime ste se vodili vi i vaše Povjerenstvo u dodjeli koncesije za eksploataciju tehničko građevnog kamena na ex-polju Oblik Društvu Kalebić d.o.o.?

Iz hrpe dokumenata koji su vam bili na uvidu, možete li tvrditi da niste vidjeli da je moja čestica sporna, tj. da vam je Kalebić preko svojih advokata dostavio lažnu dokumentaciju.

Možete li mi reći da se koncesije daju tako olako i bez provjere?

Nije li obaveza Odjela za rudarstvo provjeriti priloženu dokumentaciju?
Posebno, ako vam je poznato da je Kalebić d.o.o u prošlim godinama, a radi se više od desetljeća u raskoraku sa Zakonom o rudarstvu. Da je godinama uredno isporučivao nelegalno proizveden tehničko građevni kamen na području cijelog otoka Šolte, svima onima koji su trebali i naravno bili spremni platiti.
Samo Općina Šolta je uredno uzimala frakcije, ali mi je nepoznato kako je knjižila.
Da je njegovo “bogatstvo” nastalo upravo na nelegalnom kamenolomu.

Gospodine Krasiću, podsjećam vas na vaše riječi izgovorene u prisustvu zamjenika ministrice Dalić, gospodina Novaka.
Tada u zgradi Ministarstva gospodarstva vi mi pokušavate reći da niste u mogućnosti oduzeti koncesiju Kalebiću d.o.o jer bi vas on mogao tužiti.
Kalebić bi mogao tužiti Vas!?
Društvo koje je protuzakonito eksploatiralo na istražnom prostoru Ploče više od desetljeća.
Kalebić koji je dobio koncesiju na promijenjenoj Lokacijskoj dozvoli.
Kalebić koji nikad nije napravio bušenje na jezgru unutar odobrenog ex-polja Oblik.(mislim na dvije parcele na koje je dobio koncesiju).
Kalebić koji je prešutio postojanje špilje na ex-polju.
Kalebić koji je prešutio ugovor s Crkvom, koji daje naznaku o nemogućnosti upisa vlasništva na moju parcelu.

miniranje 3
I ono najvažnije, korumpiranim sudskim zaposlenicima, sumnjivim radnjama Zemljišnika u Splitu, sudac Vlado Madunić poništava moj Ispravni postupak, a istovremeno drugim građanima na z.k.ul.br.1067 odobrava uknjižbu. Na moju žalbu Županisjki sud 11.10.2017. ukinuo je rješenje suca Madunića. To rješenje nikada nismo, moja odvjetnica i ja, primile. Stoga ste vi itekako dobro znali, ignorirajući sva moja upozorenje i dokaze da je Kalebić d.o.o. s lažnim papirima o vlasništvu nad mojom zemljom, od vašeg Ministarstva ishodio koncesiju na ex-polje Oblik.

Gospodine Krasiću, nije li to smiješno, dobila sam informacije, da su se gubile koncesije i zbog mnogo bizarnijih razloga.

U normalnim i pravno uređenijim državama sudska zabrana nastavka radova se izdaje u roku od 48 sati, ako je zabrana podkrijepljena odgovarajućim dokumentima.
Gospodine Krasiću, Povjerenstvo koje je dodjelilo koncesiju, bi li isto glasalo i sad, kada je upoznato s činjenicama. Vaš odgovor pred gosp. Novakom, da vam je predoćen kupoprodajni ugovor i to je vama dokaz vlasništva. Pokušajte vi, dignuti kredit na temelju takvog kupoporodajnog ugovora?
Gospodine Krasiću, moj prosvjed pred Ministarstvom gospodarstva, bio je samo s jednim ciljem, ZAUSTAVITI MINIRANJE moje zemlje.
Prešutjeli ste, da upravo vi, dajete dozvolu za eksploziv, Policija samo na temelju vaše dozvole izvršava sigurnu dopremu eksploziva na otok.
Tu činjenicu ste znali i prešutjeli mi u četvrtak 22.03.2018.g. a u subotu 24.03.2018.g. moja parcela i spelološka špilja Babina jama odletjeli su u zrak. Je li to moral jednog vjernika? To nas uči naša katolička vjera???
Stoga vas, osobno smatram odgovorinim za uništavanje moje imovine.
Pitam vas, hoće li se ponoviti priča sa ex-poljem Oblik kao i sa istražnim prostorom Ploče?
Hoće li Kalebić dobiti prešutni pristanak odgovornih, te nastaviti raditi s protuzakonito dodjeljenom koncesijom?
Hoće li RH u mojoj borbi protiv mita i korupcije i lokalnih močnika na kraju meni kao oštećeniku isplatiti nadoknadu štete i platiti za duševne boli, možda porezni obveznici ili ipak Kalebić?
Gledajući to s ljudske strane, kakav to mora biti bezobziran čovjek, koji dobro zna da radi na otetoj zemlji i da i dalje bez srama hoda Šoltom?
Je li Kalebić jedan od razloga zbog kojih mladost odlazi iz Hrvatske?
Je li Kalebić jedan od mnogih zbog kojih pošteni građanin RH gubi vjeru u Državu, Crkvu i pripadnost narodu?
I na kraju, tko ga sve u ovom nizu nelegalnih radnji institucija štiti?

Gospodine Krasiću, počnite pošteno raditi posao za koji vas plaćaju obični građani RH porezni obaveznici.
Šaljem vam slike na kojima se jasno vidi da se Kalebić ne boji, bolje rečeno, vjeruje u neefikasnost Države Hrvatske.

Gospodo, sramite se svojih nečinjenja!