Tko je lopov iz Juge Danko Končar i kako je udbašija uništila Uljanik

0
11828
 Tko je Danko Končar? Slično pitanje je postavio gospon Pusić iz New Yorka kad je pokušao odgonetati tko je bio američki bogataš i investitor Stephen Krajl, pa ću se često na njega pozivati.

Gospon Pusic je objavio na jednom portalu tekst u kojem pita: Gdje je nestao američki investitor Stephen Krajl  o kojem su svakodnevno pisali i govorili američki mediji za vrijerme mandata  predsjednika Georgea Busha starijega? Po pisanju i govoru američkih medija, on je bio njegov bliski prijatelj iz Texasa, a mediji su ga držali za jednog od najbogatijih ljudi u Americi.

 

Na temelju tog teksta pokušao sam ga pronaći kao bogatu osobu, ali nisam uspio, a gospon Pusic još piše da je odjednom nestao iz američkih medija 1991. ili 1992. godine kao da je propao u zemlju. Međutim, našao sam mnoga prezimena Krajl, ali među njima nije bilo bogataša Stephena Krajla. Kako ga nitko više nije spominjao u medijima, pitam se ako je Stephen Krajl bio izmišljena osoba? U isto vrijeme ili malo kasnije u Hrvatsku se vratio iz Švedske udbaš Stjepan Kralj koji je ranije kao udbaš djelovao u Švedskoj. Slučajnost. Sve je moguće.

Nisu li Stephen Krajl i Stjepan Kralj možda jedna te ista osoba? Ako Amerikanci znaju koliko novca je točno izneseno iz Hrvatske, nije li možda odgovor na to pitanje trebalo potražiti kod udbaša Stjepana Kralja? Ni danas mi nije jasno zašto nitko nije reagirao na tekst gospona Pusica, a udbaša Kralja pri povratku u Hrvatsku objeručke je dočekao i primio udbaš Josip Manolić kao ”vatreni” hadezeovac.

Gospon Pusic pretpostvalja da je Stjepan Kralj stigao u Ameriku 1988. godine pod imenom Stephen Krajl i nametnuo se predsjedniku Bushu u Texasu uz pomoć Henry Kissingera, Brenta Scowkrofta i Lawrence Eagleburgera koji su bili uvoznici Zastavinog automobila Yugo u Americi. Istovremeno se preko Ljubljanske banke u New Yorku prao prljavi novac, najvjerojatnije  zarađen na transferu droge. Malo prije toga Srbin iz Amerike – Milan Panić – je navodno postao vlasnik beogradske Galenike, a za vrijeme rata i predsjednik vlade krnje Jugoslavije.

Štoviše, nedavno sam gledao jedan stariji Panićev telvizijski intervju u kojem on nakon odlaska u mirovinu negira da je ikada bio vlasnik Galenike, a to nam pokazuje kako su se kokain i druga droga transferirali iz Jugoslavije u Europu i S. Ameriku. Dakle, u Jugoslavij su sve nadzirali udbaši i kosovci, a to je sloboda koju nam oni žele nametnuti u demokrastkoj Hrvatskoj preko svojih agenata u medijima.

Nadalje, gospon Pusic piše kako su hrvatski komunisti na Wall Streetu prodavali inozemni dug SRH i to po vrijednosti od 13 centi za  jedan dolar. To bi morao znati i tadašnji novinar Vladimir Drobnjak jer je tada bio dopisnik Vjesnika u New Yorku. Tko je kupio taj dug, nitko do danas ne zna. Nije li taj dug možda kupila kompanija Stephena Krajla iz Texasa, dakle,  podružnica UDB-e? Nitko se ne pita kako je hrvatski dug od 9.2 milijarde za vrijeme Račanovog mandata skočio na 26 milijardi dolara nakon njegovog svršetka? Zar udbaši i kosovci i danas ne kontroliraju suverenu i demokratskuHrvatsku? Je li se Hrvatska riješla? Nije i neće bez lustracije.

Štoviše, gospon Pusic još piše da su UDB-a i KOS preko hrvatske firme Bemex 1989. godine osnovali Glumina banku u Luganu u Švicarskoj  čije sjedište je 1991. godine prebačeno u Hrvatsku. Preko te banke je opljačkana Hrvatska i hrvatski građani, ali je nakon stečaja ta banka likvidirana i tajne su ostale tajne zauvijek. Od svih učesnika u kriminalu Glumina banke u zatvoru je jedino završio direktor Marko Marčinko koji danas živi u Sloveniji. Nije li on bio žrtveno janje? Toliko laži o njemu su napisali udbaški novinari iz EPH-a samo da bi skrenuli pozornost sa UDB-e i KOS-a. Na koncu se ispostavilo da su svi ti napisi bili laž i manipulacija, a žrtva toga su postali Marčinkova žena i  djeca.

Osobno su me zagolicali Pusićevi napisi upravo zbog ”bogatog” investitora Danka Končara. On je navodno brodogradilištu Uljanik u Puli posudio cca 12 milijuna eura za isplatu plaća za prošli mjesec sa namjerom da postane partner u dokapitalizaciji te firme. No, za isplate dolazećih plaća zatražio je kredit kod HBOR-a, a to mu je odbijeno, pa  radnicima nisu isplaćene plaće. Na temelju čijeg i kakvog novca gospon Končar želi postati partner u toj firmi?

Prema pisanju nekih medija Danko Končar je prevarant i protiv njega se vode istrage u Finskoj. Prema drugim  napisima, on pere novac koji je Milošević prebacio u ciparske banke još u Jugoslaviji. Prema trećima, on je povezan sa ruskim oligarsima i preko investicija u Hrvatskoj pere ruski novac. Ne znam što je istina, ali gospon Končar je za mnoge misleće ljude velika zagonetka, ali nije zagonetka za hrvatske tajne službe jer ga očito ne nadziru.

Ako znamo da je zbog gospodarskog kriminala u Jugoslaviji gospon Končar bio osuđen na 12 godina zatvora i da je nakon toga uspio ”zaraditi” veliki novac u najmanju ruku je teško povjerovati. Ali bez ikakve sumnje na temelju nekih njegovih investicija, lako se može zaključiti da se radi o pranju nečijeg prljavog novca, a sve njegove investicije u Hrvatskoj su mu omogućili današnji antifašisti i prijašnji komunisti. Zašto? Nisu li oni možda njegovi ortaci?

Bivši predsjednik Stjepan Mesić se narugao sa Hrvatima kad je izjavio da će pokradeni novac vratiti u Hrvatsku jer je znao tko je opljačkao Hrvate i Hrvatsku, a naivni puk je na to nasjeo i izabrao ga za predsjednika države i to dva puta. On je na to zaboravio jer nema obraza, a nemaju ga ni mnogi izabrani političari, pa nam je Mesić nedavno predstavio još jednog ”hrvatskog” milijunaša. Što su njegovi  slijedeći potezi? Zar Mesić nije bio osuđen u Jugoslaviji zbog pronevjere novca?

Zašto je gospon Končar kupovao zemlju u Istri? Što je bio cilj te kupovine? Zašto svoj novac nije investirao u Srbiju ili Crnu Goru? Njegovi pomagači u Istri su bili istarski političari, svi odreda ideesovci, koji su stalno tražili da se Istra odvoji od RH i da postane suverena država. Na temelju toga pretpostavljam da iza njegovog novca stoje KOS i UDB-a koji su još u Jugoslaviji, prije agresije,  opljačkali hrvatski narod, a isto su za vrijeme rata u Hrvatskoj nastavili činiti hrvatski udbaši i kosovci.

UZ pomoć KOS-a i UDB-e ideesovci su pokušali onemogućiti stvaranje hrvatske države, a naivni istarski puk je vjerovao da oni rade u interesu Istrana. Ideesovci su Istri vidjeli ustaše i hrvatski fašizam mada Istrom nikada nisu vladali ni ustaše ni NDH nego talijanski fašisti kojima je Istru poklonio srbijanski monarh. Valjda je zbog toga srbijanska popevka bliža Talijanima i Furiu Radinu pa u Istri više vole slušati Bajagu nego li Thompsona. Nakon sloma Uljanika a vjerojatno i 3.Maja, napokon smo shvatili ciljeve ideesovske politike, ali sve je kasno jer veliki novac je nestao kao u slučaju Agrokora.

Zar nije neobično da je osuđeni gospodarstveni kriminalac postao najveći investitor u Hrvatskoj? Zar nije neobično da nitko ne propituje  porijeklo njegovog novca? Zar nam sve ovo ne pokazuje koliko su jaki i moćni udbaši i kosovci u hrvatskim tajnim službama? Zar ne bi trebalo pokrenuti istrage o porijeklu novca istarskih političara koje stalno proziva Damir Kajin, a to su Jakovčić, Miletić i Flego?

Što o opljačkanom novcu misli premijer Plenković? Zašto na čelo DORH-a nije postavio nekoga izvan te ustanove jer DORH se mora očistiti od korumpiranih i nesposobnih državnih tužitelja i odvjetnika koji su bili dio udbinog i kosovskog stroja i koji omogućuju širenje tipične komunističke korupcije u demokratskoj državi. Čini mi se da premijer Plenković još nije shvatio da je u demokratskoj državi suveren birač, a nikada premijer ili stranka. Nadam se da će to shvatiti na slijedečćim izborima, bude li u njima sudjelovao.

Da bi se održao na vlasti, okružio se sa političarima protiv kojih su podignute optužnice ili su pod istragom. Zbog toga mu je na čelu DORH-a bio potreban insajder kojeg može ucjenjivati i odgađati sudske postupke. U njegovo poštenje više ne vjerujem, a još manje vjerujem u njegovu vjerodostojnost. On je samoljubivi proizvod komunističke svijesti, a najmanje liberalno socijalne svijesti.

Zar danas u Hrvatskoj sudce i tužitelje ne ucjenjuju bivši komunistički državni tužitelji, a nitko se ne pita zašto. Zar komunistički državni tužitelji nisu bili Čedo Prodanović, Anto Nobilo i mnogi drugi? Zar njih nije trebalo lustrirati? Ne može se Bajića skinuti sa glavne pozicije u DORH-u i ostaviti ga da i dalje radi u toj instituciji. On nastavlja i dalje štititi one koje je štitio ranije i zato DORH djeluje kako djeluje. Bajića i Cvitana pod hitno treba ukloniti iz DORH-a ako želimo uspostaviti vladavinu prava. U Hrvatskoj ne postoji načelo pravne države jer ono pripada anglo američkom pravu i mnogi neupućeni često citiraju Mesićevu pravnu ignoranciju.piše Mate Buterin.

Jeste li znali da su hrvatski državljani sve skupa od 1992. do 2017. samo za subvencije platili otprilike 30 milijardi kuna. Recimo da nas je samo sanacija banaka u Hrvatskoj koštala 70 milijardi kuna,i taj iznos nikada nije vraćen u državni proračun. Ako u Hrvatskoj trenutno ima 1,3 milijuna zaposlenih onda to znači da su preko državnog poreza svakom radniku pojedinačno samo za subvencije brodogradilištima oteli iznos od oko 23 tisuće kn. Ako tome pridodamo i ostale sanacije i subvencije npr. HŽ-u, HAC-u, poljoprivredi,i posebno bankama onda ti troškovi idu u nebo. A gdje smo pri tome danas ? I nije u pitanju samo Uljanik već su i sva druga brodogradilišta pred zatvaranjem. Samo je pitanje vremena…

HOP