Pupovac olakšao poslovni put preko politike svom državnom tajniku, dok je srpsku sirotinju ostavio da umre u svinjcu

0
7714

Pedeset kilometara od Zagreba, i isto toliko od Karlovca i Siska, na granici između Banije i Korduna, na cesti prema Topuskom, među pitomim brežuljcima okruženim šumarcima i potocima, smjestilo se malo seoce Golinja, a u selu seosko imanje „Stari Dud“. Naziv je dobilo po starom stablu ispod čije krošnje se davnih dana savilo prvo ognjište toga sela.

Imanje se prostire na preko 100 jutara, i na njemu se na jednom mjestu može pronaći sve ono što je nekada krasilo svako bolje seljačko gospodarstvo: brojne šljivike i vinograde, nepregledne livade i pašnjake, izvore i šumske staze, miris sjena. Na gospodarstvu uzgajaju krave i ovce. Na vlastitoj ergeli drže rasne konje.

„Stari Dud“ je nastao na temeljima sada već napuštenog sela u kojem žive još samo dva starosjedioca. „Otac“ obitelji Mraović napušta gradsku vrevu rodnoga Zagreba i svakodnevni stres dobro plaćenog poduzetnika, te se odlučuje posvetiti novom izazovu – poljoprivredi. Zajedno sa svojom suprugom te sinovima kreće u mini avanturu osmišljavanja ideje pitoresknog imanja. -piše poslovni.

Vlasnik Mišo Mraović imao je streloviti uzlet od kada je upoznao Milorada Pupovca. Prvo je završio kao tajnik ministra iz kvote Srba u ministarstvu. Sa prijateljem ulazi u posao oko City expressasa kompanjonom Jakšićem, posao je donio veliki profit i na kraju sve naprasno napušta i završava u gore opisanom turizmu i OPG-u. To je tako kada je iza “viših” ciljeva značajan čovjek Pupovcu. Opet ako nemate novca, možete kao Srbin arlaukati na mjesec i Pupovac za vas  ništa neće učiniti, što se pak dogodilo Srbinu oko Vojnića koji je umro u svinjcu dok je čekao obnovu kuće.

Mraović je nakon prelaska na selo i kupovanja cijelog sela redovito ugošćavao elitu kradeze-sdp-Pupovac, koja se redovito prežderavala na toj adresi, od Šukera iz kradezea preko Marine Lovrić do Pupovca…Neki kažu da je tu bilo svega… dobio je prepuni love Mišo i traktor IMT iz donacije,za  vrijeme ljubavi sa Pupovcem i načelnikom općine Gvozd. Kada je ljubav pukla Mišo je ostao bez traktora.

Tako to rade ugroženi Srbi dok nas sve skupa vuku za nos od silne svoje ugroženosti. Tko smatra da iza uspjeha stoji politika samo je u “zabludi”….

HOP