Dolenčić perfidno hvali masoneriju u ‘Večernjem’, Hrvatski radio protivnike globalizma naziva fašistima!

0
3180

Ingrid Runtić- mag.art

Piše: mag. INGRID RUNTIĆ

Uspjeh “Čarobne frule” temelji se, naravno, i na priči koja se osobito danas može činiti vrlo začudnom, premda je u Mozartovo vrijeme u Beču takvo kazalište bilo vrlo uobičajeno, kao i bajkovite teme s motivima priča s istoka, uključujući i egipatsku mitologiju. Također, stalno se govori o masonskim elementima, koji u ono vrijeme također nisu bili nikakva tajna ni ništa neobično. Mozart je i sam, kao i mnogi drugi skladatelji, na narudžbu pisao glazbu za masonske rituale. Sve to nije u ovoj predstavi jako važno, važan je zajednički cilj koji su imali Mozart i njemu beskrajno odan Schikaneder, inače vrlo cijenjen glumac tog vremena. Taj cilj, za koji su se tada doista zalagali i masoni, a danas je to cilj cijeloga civiliziranog građanskog društva, jest ideja da postoje mudrost, ljepota i dobrota, da postoji plemenitost i poniznost u čovjeku koje moraju biti iznad svake vlasti i svakog interesa. To je nešto što je ljudima jednako nedostajalo tada, kao što im nedostaje i danas – kaže Dolenčić o poruci za koju je uvjeren da je najjači magnet koji publiku uvijek privlači “Čarobnoj fruli”.-a piše prosrpski Večernji list.

dolenčić

K. Dolenčić poznat po gašenju struje na mikrofonu Marka Perkovića Thompsona

 

Dolenčić hvali današnje masone koji su se izmetnuli od početne ideje masonstva koju on ovdje opisuje, a koja nije bila tada nit u suprotnosti s crkvom, bila je svojevrsna renesansa humanističkih vrijednosti. Zato nije ni čudno da su prvi masoni bili najugledniji umjetnici, znanstvenici, vrhunski obrazovani ljudi. Sistem vrijednosti za kojeg su se zalagali tadašnji masoni je vrlo brzo zamijenjen pohlepom za novcem i vlašću, a te odbačene humanističke ideale danas samo koriste za paravan. Imam jedno izdanje o masoneriji, (nastanak, povijest masonerije u svijetu i kod nas) – čini mi se da je ta teza itekako točna i da je masonerija izokrenuta u trenutku kada je dobila sjedište u Engleskoj, tj. u centru kolonijalne moći. U principu današnja masonerija provodi modernu kolonizaciju svijeta u ime hrpice moćnih bogatuna.

pariz

Ljepote Pariza danas, sličan izgled zemljama Latinske Amerike

Radi se samo o vrlo sofisticiranom nastavku kolonizacije svijeta koji se provodi na drugi način i koji ne mari pritom za sredstva: osiromašenje, ratovi, istrjebljenje čitavih naroda, masovne migracije kao sredstvo pritiska, terorizam kao sredstvo zastrašivanja, uključujući fašizam, nacizam, oktobarsku revoluciju, komunizam i socijalizam kao podvalu “pravednih društvenih uređenja” i “događanja naroda” pomoću kojih se moglo masovno ubijati i uništiti dotadašnje poretke i sustave. Kad razmislim, uvijek se radilo o nekoj vrsti kolonizacije, kako god to nazvali.

Kao što je Crkva, odnosno Vatikan bio nemoćan na početku tih zbivanja, tako je nemoćan i sada. Odnosno, sada su već postavili masona za poglavara katoličke crkve u Vatikanu.

Danas na radiju agitprop za EU. Prisvojili su pojmove pozitivne konotacije za sebe kao što su humanizam, jednakost spolova i demokraciju i time u startu pečatirali sve svoje protivnike kao fašiste, nehumane, nedemokratične i zaostale. Tako manipuliraju narode i zemlje EU, čije predstavnike jednog po jednog kupuju svojim ogromnim novčanim sredstvima. Međutim, otkrivaju svoje zle namjere upravo u centralizaciji moći. To su činili i pomoću Hitlera i pomoću Staljina, samo sada imaju naočigled manje agresivan, ali puno pokvareniji pristup.

 

Ingrid Runtić

 

HOP