Kada se zoveš Špiljak možeš u MORH, Carinu, a HDZ uvijek uskoči u pomoć…a u Carini sačuvaj nas Bože čuda !

0
6820
Vanja Spiljak

Robert Špiljak je bio na funkciju u MORH i iz MORH-a prelazi u Carinarnicu Rijeka na rukovodeće mjesto šefa Službe za kadrove,  njegove prelaske kao iz Reala u Barcelonu povezuju svjedoci sa Vanjom  Špiljkom, sinom komunističkog drmatora (koji se povezuje i sa Đurekovićem u slučaju INA) i prijatelja mu  iz kradezea Olega Butkovića gradonačelnika Novog Vinodolskog koji mu je omogućio gradnju elitne marine , a tu je navodno u igri  kum Ivan Kraljić-Ico pročelnik Carinarnice Rijeka, čiji prijatelj je poznati Riječki udbaš Livio Tončinić koji je prijatelj sa famoznim  Vanjom Špiljkom,  a neki kažu da je tom linijom postao časni sudac. Drugim riječima kao da Titin ljigavac Mika Špiljak živ, sve ide po jugo-špagi.

butković

Lažno prebivalište, čudna dokumentacija, kaznene prijave, ma sve se to posloži kako nekome treba. Zalud vam pravda svirači…svirajte bećarce.

 

GREŠKA MINISTARSTVA GOTOVO IH UNIŠTILA Sportska lučica Delfin tražit će milijunsku odštetu. TUŽIT ĆE DRŽAVU


Ministarstvo financija je 2015. donijelo rješenje kojim je Delfin državi trebao platiti razliku u koncesijskoj naknadi od gotovo tri milijuna kuna, što je sud sada osporio * Delfin će od države sudskim putem tražiti povrat već ovršenih 540 tisuća kuna plus kamate, ali i nadoknadu za štetu nastalu zbog otvaranja stečajnog postupka i sve ostale troškove koji su proizašli iz krivog poteza Ministarstva

Jedna od najvećih sportskih lučica na Jadranu, pulski Delfin, izašao je iz stečaja u koji ga je nezakonito gurnula država. Bila je to do posjeta inspekcijske službe možda i najljepše uređena lučica na našoj obali, koju je Ministarstvo financija dovelo do ruba propasti. I to, prema pravomoćnoj presudi Visokog trgovačkog suda u Zagrebu, zbog pogreške državnih službi. Zbog nepostojećeg je duga od gotovo tri milijuna kuna Pomorsko športsko ribolovno društvo Delfin završilo u stečaju, a samo su sreća i dobra volja stečajnog upravitelja Lorisa Raka htjeli da ne propadne. Naime, on nije pokrenuo likvidaciju, već je krenuo u stečaj s preustrojem. To je čelnicima PŠRD-a dalo vremena da se konsolidiraju i uzvrate tužbom na rješenje Ministarstva, što se na koncu pokazalo opravdanim. Spasili su lučicu, a time i više od 500 sportskih vezova u Puli.

Nije nautička luka

Sada kreće još jedan pravna bitka. Predsjednik pulskog PŠRD-a Ante Restović kaže nam da će Delfin od države sudskim putem tražiti povrat već ovršenih 540 tisuća kuna plus kamate, ali i nadoknadu za štetu nastalu zbog otvaranja stečajnog postupka i sve ostale troškove koji su proizašli iz krivog poteza Ministarstva. Ta bi se cifra na koncu mogla kretati oko milijun kuna, s kamatama i puno više.

Podsjetimo da je Ministarstvo financija 2015. donijelo rješenje kojim je Delfin državi trebao platiti razliku u koncesijskoj naknadi od gotovo tri milijuna kuna. Naime, inspekcijskim je nadzorom, proizlazi iz sudske odluke, utvrđeno da je Delfin trebao u razdoblju od 2009. do srpnja 2013. državi plaćati koncesijsku naknadu za luku nautičkog turizma, a ne za sportsku lučicu, kao što je ugovor između Delfina i Vlade sugerirao. Očito se inspekcija vodila time da se u jednom dijelu lučice obavljala gospodarska djelatnost, što nije dozvoljeno u sportskim lukama već samo u nautičkim, pa je sama odlučila prekrojiti ugovor, donijevši rješenje da Delfin mora platiti razliku u koncesijskoj naknadi. Sud je to osporio, davši nedvosmisleno do znanja da pulski PŠRD i Vlada RH nisu sklopili ugovor o koncesiji za luku nautičkog turizma, nego sportsku, što je bitna razlika jer je nautička drastično skuplja. Dakle, ako ugovor o nautičkoj luci nije postojao, a nije, onda ni Delfin nije mogao platiti naknadu za nešto što nije ugovorno definirano. Ono što laički možemo iz toga zaključiti jest da je država eventualno mogla tražiti raskidanje ugovora o koncesiji za sportsku luku, iako bi i to bilo upitno jer su inspekcijske službe trebale prvo tražiti uklanjanje pronađenih nepravilnosti, a ne kažnjavati Delfin time da plati koncesiju za nautičku luku. (Bojan ŽIŽOVIĆ) Glas Istre.

Ovo je radila Carinska uprava, Područni carinski ured Rijeka i nitko ne odgovara za nastalu štetu državnom proračunu zbog nezakonitog postupanja-neznanja jer nikad nisu radili inspekcijske poslove već su svi sudionici postali još veći rukovoditelji 2016. Andrej Ćuković tada voditelj Službe za nadzor postaje pomoćnik pročelnika Područnog carinskog ureda Rijeka. Andrej Franulović tada zamjenik pročelnika postaje pročelnik Područnog carinskog ureda Rijeka.
Hrvoje Čović novi ravnatelj umjesto da ih je procesuirao i prijavio ministru….pojeo vuk magare…
Izvor poznat uredništvu.
HOP