Mito: Bandić je ostao dužan za fontane 1,9 milijuna kuna, pa je isplatu duga uvjetovao dogradnjom bazena u rodnom mjestu!

0
9304

-Grad Zagreb mi je dužan za opremanje fontana kod NSK-a 1,9 ,milijuna kuna, a ta agonija traje sedam godina. Cijeli slučaj sam prijavio USKOK-u, ali za sada nema pomaka. Za opremanje fontana  založio sam kuću kako bi digao kredit, te mi  sada banka plijeni kuću jer gradonačelnik Zagreba nije izvršio gradske  obaveze prema meni- objasnio nam je arhitekt Ivan Valek.

c997651745657807Ruzicaste_fontane

Priča o bandićevim fontanama je očito afera kao što je bila i afera spomenik Tuđmanu, koji je napravio kipar Kuzma Kovačič na istoj lokaciji. Kipar je napravio neprepoznatljivog predsjednika, a Bandić nije prepoznao da treba platiti uslugu. Tako je slučaj završio na sudu, dug od 1,9 milijuna kuna + PDV je sada narasto na 4 milijuna, štetu će narod platiti na kraju.

FB_IMG_1540020402446

Ono što je najgore od svega, loš projekt oko fontana izmijenio je baš Valek, trećerazredne mlaznice zamijenio vrhunskima, uveo video zid, a ideja je bila da u sklopu video zida bude priča o hrvatskoj povijesti…čobanski sklop bandićeve glave nije to dopustio, te je arhitekt Valek napustio projekt nakon opremanja dvije fontane.  Dijelovi projekta od arhitekta Valeka su zaživili, ali pod drugim izvođačima, praktički se može reći da su idejno oteli od njega projekt, on sam je iskorišten i prevaren.

Zanimljivo da je hrpa nestručnjaka oko Bandića htjela napraviti fontane sa mlazevima do 8 metara, ali sa lošim mlaznicama, koje bi pokazale svu glupost u trenutku jakih vjetrova. To je arhitekt Valek spriječio, ali projekt mu je otet.

Nije očekivao da osim što mu je idejni projekt otet, kako mu neće grad platiti napravljeno. I to se dogodilo da njegova osobna tragedija bude još veća.

valek

Bandić mu obećaje platiti projekt nakon godina navlačenja za nos, ali pod uvjetom da mu projektira  i dogradi bazen pred rodnom kućom. Valek pristaje i na tu ucjenu, kako bi dobio svoj novac. Odlazi sa službenim vozačem u Hercegovinu, u rodno mjesto Bandića. Ponudi Bandiću dogradnju za  bazen (zatvaranje bazena, natkrivanje, grijanje preko zime) uz cifru za opremu od  60 000 eura, ali Bandić traži da on plati tu cijenu ili ništa od 1,9 milijuna kuna za napravljen posao oko fontana…Za sve ove činjenice u normalnoj zemlji Bandić bi bio sudski proglašen banditićem, a dug bi naravno bio plaćen.

FB_IMG_1546676150256

Valek je prijavio slučaj USKOK-u, izgubio kuću kao zalog za kredit, kuću koja vrijedi barem 2 milijuna eura izgubio je za 280 000 eura, Bandić je i dalje gradonačelnik, politički dobro jaše u kradezelendu i za sada nema nikakvih posljedica.

HOP