Mladi Srbi šire četničiju po Vukovaru , a država progoni Penavu!

0
16618

Gos. ministre Unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Božinoviću, te gđa.
Pravobraniteljice za djecu Helenca Pirnat Dragičević smijete li bez pratnje sa hrvatskim stijegom proći kroz bilo koje selu u Hrvatskoj sa većinskim pripadnicima srpske etničke manjine?

Apsurd, Penava pod istragom !

Božinović, ‘Naravno da djecu ne treba dovoditi u nekakav politički kontekst …. .”

Djecu ne treba , no treba njihove roditelje !
Jesu li oni djeca obzirom da Zakon o sudovima za mladež (Članak 2) dob od 14-18 godina navodi kao “maloljetnike” a isti zakona propisuje maloljetnički zatvor. Članak 5.

(1) Maloljetnicima se za počinjena kaznena djela kao sankcije izriču odgojne mjere i maloljetnički zatvor, a uz uvjete predviđene ovim Zakonom i sigurnosne mjere.

Članak 2.

Maloljetnik je osoba koja je u vrijeme počinjenja djela navršila četrnaest, a nije navršila osamnaest godina života, a mlađi punoljetnik je osoba koja je u vrijeme počinjenja djela navršila osamnaest, a nije navršila dvadeset i jednu godinu života.

Gos. ministre Unutarnjih poslova Republike Hrvatske, te gđa.
Pravobraniteljice za djecu Helenca Pirnat Dragičević smijete li bez pratnje sa hrvatskim stijegom proći kroz bilo koje selu u Hrvatskoj sa većinskim pripadnicima srpske etničke manjine?

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević pozvala je Penavu da – ako mu je stalo do zaštite prava i dobrobiti djece – sporni video i naziv škole izbriše sa stranica grada.

Istragu je potvrdio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je kazao da se vukovarska policija bavi spornom snimkom i da će izvijestiti javnost o tome što i do čega će eventualno doći te radi li se o kontroverznom postupku zbog objave videa s djecom. ‘Naravno da djecu ne treba dovoditi u nekakav politički kontekst, međutim, ne bih ničim prejudicirao s obzirom da sam čuo neka preliminarna pravna mišljenja koja nisu baš jedinstvena po tom pitanju’, rekao je Božinović.

komentar Hrvatice A.B.

HOP