Plenković u Njemačkoj okružen tjelesnim čuvarima na misi sa iseljenima Hrvatima

0
2153
mr.sc. Antun Babić bivši generalni konzul u mirovini
mr.sc. Antun Babić bivši generalni konzul u mirovini

PLENKOVIĆ HRVATSKU VODI U TOTALNU PROPAST I OVISNOST O BRUXELLESU

Tijekom jučerašnjeg posjeta Munchenu predsjednik Vlade Andrej Plenković zaletio se i do Generalnog konzulata u tom njemačkom gradu, u kojem živi oko pedeset tisuća Hrvata. Naime, Plenković se jako boji da ga netko od hrvatskih iseljenika ne napadne. Zato uz njega i u crkvi mora biti njegovo osobni tjelohranitelj. Teško je kad se bojih svojeg naroda, koji te s razlogom ne voli.

U obraćanju nekolicini probranih osoba iz hrvatske zajednice u Munchenu Plenković je gotovo izrazio oduševljenje što u Bavarskoj živi 130 000 Hrvata. Naglasio je kako je to jako dobro za Hrvatsku, a posebno za hrvatski turizam. Naravno, nije bilo ni riječi o stvaranju uvjeta u Hrvatskoj za povratak Hrvata u Domovinu, iz koje je u zadnjih desetak godina u svijet otišlo oko pola milijuna osoba. Dobiva se dojam kako bi Plenković bio najsretniji da se barem još milijun Hrvata odluči otići iz Hrvatske i useli u razvijene članice EU.

Plenkovićeva dosadna matra o Europskojn uniji

Plenković ne bi bio Plenković kad na takvim skupovima ne bi ponavljao svoju već jako dosadnu mantru o tome kako je Europska unija za Hrvatsku jako važna i dobra. Usput se kritički osvrće na hrvatske domoljube koji ne dijele njegovo oduševljenje s Europskom unijom. Veliki vođa tvrdi da domoljubi, koje on naziva desničarima ili slično, ne vole Europsku uniju zato što ne poznaju kao ta multilateralna organizacija djeluje.

I ja sam jedan od tih domoljuba koji tvrde da će nas, prije ili kasnije, Europska unija progutati, razvlastiti u vlastitoj državi i raskomadati, ako to novo carstvo u Europi poživi još nekoliko desetljeća.

Propala su mnoga carstva, pa će Europska unija

Plenković pokazuje elementarno nepoznavanje povijesti kad s toliko entuzjazma govori o Europskoj uniji. Kako rekoh, Europska unija se pretvara u nešto sofisticiranije carstvo od u povijesti poznatih carstava, koja su bila daleko moćnija od EU, a ipak su s vremenom nestala i propala, jer su se pobunili narodi koji su bili zarobljeni u tim carstvima. Spomenimo samo Perzijsko carstvo, Rimsko carstvo, Mongolsko carstvo, Otomansko carstvo, Francusko carstvo, Španjolsko carstvo i kao zadnje najveće carstvo u povijesti čovječanstva – Britansko carstvo. Carstvo koje je bilo utemeljeno na gusarstvu, pljački i porobljavanju drugih naroda i tuđih teritorija. Međutim, Britanci tj. Englezi danas se postupno vraćaju u okvire siromašnog i nazadnog otoka od prije tisuću godina. Istu sudbinu doživjet će i Europska unija.

Povratak hrvatskih iseljenika bit će moj prioritet

Molim Vas dobro pogledajte sliku sa sv. mise u Munchenu. Svakog iskrenog domoljuba, u Domovini i u svijetu trebalo bi zaboliti srce kad vidi koliko je Hrvata u samo jednom gradu u tuđoj zemlji. Pokušajte si stvoriti sliku kako bi Hrvatska danas izgledala da se milijuni Hrvata nisu iselili iz Hrvatske u druge zemlje te da se samo pola od četiri milijuna Hrvata koji žive izvan granica Republike Hrvatske vrate u Domovinu.

Jedan od mojih glavnih prioriteta u raspravama tijekom predizborne kampanje za predsjednika države bit će žurno stvaranje uvjeta za povratak hrvatskih isljenika i doseljavanje u Hrvatsku njihovih potomaka iz svih krajeva svijeta.

HOP