Božinović ponosno brani makedonsku granicu od migranata i najavljuje integraciju migranata u društvo!

0
4445

-Na graničnom prijelazu Gevgelija susreo sam se s hrvatskim policajcima koji su ovdje na ispomoći policiji Sjeverne Makedonije. Kao i mnogo puta dosad, pohvalio sam rad hrvatske policije, a dobro je čuti kako je i makedonska država vrlo zadovoljna zbog iskustva i efikasnosti naših policajaca. Ova suradnja Hrvatske i Sjeverne Makedonije u borbi protiv ilegalnih migracija, kriminala i terorizma, dobar je primjer kako se države mogu nositi s transnacionalnim problemima. Pokušaji ilegalnih prelazaka granica na balkanskoj ruti ne jenjavaju, Sjeverna Makedonija je samo prošle godine spriječila njih 16.900, a tom je rezultatu i naša policija dala svoj obol.

U olujnoj noći na granici kod Gevgelije, još jače osjećam ponos zbog sposobnosti hrvatske policije. Čak 90 posto svih kaznenih djela vezanih uz ilegalni prelazak granice na ovom potezu od 58 kilometara, riješili su hrvatski policajci i spriječili prelazak 6000 ilegalnih migranata.- piše ministar policije Božinović na svome fb profilu.

Ipak ovaj dio ministrovog piskaranja po fb je najzanimljiviji.

Sudjelovao sam na tribini o migracijama, nacionalnoj sigurnosti i Schengenu koju su organizirali Hrvatski radio i Europski parlament. Naglašavajući razliku između ekonomskih migranata i izbjeglica te Europe prije 4 godine i danas, govorio sam kako Hrvatska vodi jedinu održivu politiku. Unatoč prijašnjem deklariranju humanosti, tek je za mandata ove Vlade počelo integriranje prihvaćenih izbjeglica i tu je riječ o stvarnoj integraciji ljudi u društvo, jer ne želimo ponavljati  europske greške.-piše Božinović i time pokazuje da je Hrvatska postala soroševska prčija.

 

Koga mi integriramo u društvo? Osobe sa lažnim identitetom i neistraženom prošlošću? Hrvatska brani makedonske granice kao da je ovo Jugoslavija, a sa druge strane kod Topuskog svakodnevno prolaze granicu migranti jer ima premalo policijskih snaga.IMG-fe3f8604bc1d88028b6f7c8630b0198c-V

RAZGLEDNICA IZ VELIKE KLADUŠE

 

Migrante nalazimo na Plešivici, kod Jastrebarskog, u zaleđu Splita, a mi branimo makedonske granice i  hvalimo se minornim rezultatitima dok deseci tisuća migranata ilegalno ulaze u zemlju.

HOP