U ‘HRVATSKOM SLOVU’ PREDSTAVLJENA JE KNJIGA O HRVATIMA ‘UDBAŠIMA’, U KNJIZI SE OPTUŽUJE I SURADNICA ‘HRVATSKOG SLOVA’!

0
4941

Jučer je u HRVATSKOM SLOVU predstavljena knjiga gosp. Tomislava Mičića: U POTRAZI ZA HRVATSKOM, koja je odmah uzburkala duhove zbog objave mnogih imena koji su surađivali s Udbom.

FB_IMG_1552679131771

Predstavljači knjige bili su: uskladitelj Leo Marić, Wolfy Krasić, Tomislav Sunić i auktor Tomislav Mičić.

FB_IMG_1552679139997

Prvi je nervozno reagirao gosp. Stjepan Šešelj, urednik tjednika za kulturu HRVATSKO SLOVO, upitavši kako je moguće da se na popisu nalazi i hrvatska književnica Malkica Dugeć, ugledna članica Hrvatskih književnika i dugogodišnja suradnica Hrvatskoga slova, kojoj je on bio napisao pregovor jednoj njezinoj knjizi, na što mu je Tomislav Mičić odgovorio da je ona bila suradnica Ude, koja je o njemu Udbu izvješćivala, te da ga gospođa može tužiti, a on može to dokazati na sudu.

FB_IMG_1552679143833

Stjepan Šešelj nastavio je ad hoc istragu, tražeći od Stjepana Šuleka da to potvrdi, kao svjedok vremena, ali je Šulek izjavio da se toga ne sjeća i da je i on iznenađen što je ona bila suradnica Udbe iz Osijeka, nadodavši da je Udba uvijek tražila poznate osobe.

FB_IMG_1552679284386

Tomislav Mičić je napomenuo de ja predstavljanju ove knjige trebao nazočiti gosp. Mate Meštrović, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća, koji je potvrdio dolazak, ali se nije pojavio, koji je prvi uhvatio Malkicu Dugeć kako tajno snima njihove razgovore.

Stjepan Šešelj je istaknuo da je ovo veoma važno za Hrvatsko slovo, koje imalo veliko povjerenje kod čitatelja, sve do danas, te da ćemo vidjeti kako će Malkica Dugeć na ovo reagirati.

Ukratko: duhovi mnogih udbaša su pušteni u eter ovom knjigom, koja će zasigurno izazvati nova iznenađena, konfrontacije i potrese među poznatim i nepoznatim velikim Hrvatima koji su radili za Udbu, a do sada nisu bili otkriveni javnosti.

Boris Vidović

HOP