Najstarije zabilježeno ime Harvat pronađeno je u Mittanijevim / Hurrijskim dokumentima ,o kojima je kralj Tusratta govorio prije nekih 3500 godina

0
5849

Prema akademskom svijetu, najstarije zabilježeno ime Harvat pronađeno je u Mittanijevim / Hurrijskim dokumentima koje je kralj Tusratta izrekao prije 3.500 godina. U dokumentima svoje kraljevstvo naziva Huravat Ehillaku.

Moramo napomenuti, međutim, da je kralj koji je govorio o ovom 3500-godišnjem natpisu vedski / hinduistički kralj, Tusratta, Dasaratha, dasa je sanskritski za “deset”, a ratha sanskrt za “kočija”.

Kralj Dasaratha, prema akademskom svijetu, bio je jedan od mnogih vedskih kraljeva koji su vladali Mittanijskim kraljevstvom. Hronologija ovih Mittanijevih kraljeva je sljedeća: Kirta – Suttarna – Baratarna – Parsatatar – Saustatar – Rtadharma – Suttarna II – Artashumara – Dasaratha – Mativasa – Sattuara – Vashasatta – Sattuara II.

Ta su imena sva sanskritska / vedska. Suttarna je sanskritski za “dobrog sina”; Dasaratha je sanskritski za “deset kolica”; Parsatatar je varijanta sanskrtskog parasua, “onaj koji vlada sjekirom”; Mativasa je sanskritski za “prebivalište molitve”; Ritadharma je sanskritski za “zakon dharme”, a Artashumara sanskrit za “vjetrove pravde”.

Akademska je činjenica da su kraljevstvom Mitanija vladali vedski kraljevi. Ovdje napominjemo da se glavni grad Mittani zvao Vasukhani. Vasu je sanskritski za “bogatstvo”, a Khani znači “moj” – “rudnik bogatstva”. Ako su korijeni hrvatske civilizacije blisko povezani s Iranom i Perzijom, posebno Mittanijem i Hetitima, treba uzeti u obzir i vedski utjecaj koji stoji iza toga.

Hrvatsko ime Boga je Bog koji opet potječe od sanskritskog Bhage, što znači Bhagavan, “vrhovni Gospodar”. Vidimo sjajan primjer toga u glavnom gradu Iraka, Bhagdadu, kako je Bhag sanskrtski Bhaga i otac iz sanskritskog papinstva što znači “dar” – “dar Božji”. Slijedi više sličnosti između sanskrtskog i hrvatskog jezika.

http://www.sutrajournal.com/sanskrit-in-croatia-from-sarasvati-to-hrvati-by-james-cooper?fbclid=IwAR0f9bxjuxbH4hsy9_vuc3-OUSHM9CBG6-i5cGfvvVidRfIV2Hyx-Pd7xuI

 

Za vecinu hrvatskog naroda (ili kako sebe nazivaju Hrvati) kada je u pitanju utvrdivanje njihovog porijekla i pronalazak njihovih prastarih korijena, oni se okreću prema zemlji Irana i Perzije.

Prema akademskoj zajednici ime Hrvat potjeće iz Hrovata koji dolazi iz slavenskog Horvata koji potjece iz indo / slavenskog Harvata i koji se u konacnici prati u Perziji i imenu Harahvaiti.

Harahvaiti je pak krivo ime Sarasvati, velika vedska boginja, majka sanskrita, velika rijeka Rig Vede i Boginja učenja. Perzijci su imali tendenciju da sanskritski ‘S’ zamijene perzijskim ‘H’, pa je riječ Haravaiti zapravo Sarasvati.

Ta se tendencija može vidjeti u njihovoj rijeci za “tjedan”, hapta, što je na sanskrtskom sapta što znaci tjedan. Njihovo ime za ‘Sunce’, Hvar, sanskritski je Svar što znaci isto.

U Avestanu nalazimo da je sedam rijeka arijske zemlje opisano kao hapta hendu, očiti osipak sapta sindhua, sedam rijeka Indije. Konačno postoje rijeke Irana, Haravaiti i Harayu koje su vedske rijeke Sarasvati i Sarayu. Dakle, ako ime Hrvata (Hrvat) dolazi iz Harvata, a to zauzvrat dolazi od Harahvaitija, moramo zakljuciti da je izvor Sarasvati.

Sarasvati je jedna od mnogih riječi koje su u skladu s hrvatskim jezikom.

Med je hrvatska riječ koja znaci med i dolazi od sanskritskog Madhua, naziva za Krsnu. Ruski Medvedev i hrvatski Medvjed znače “medonosni jedec” ime za medvjeda, a obojica potječu od sanskritske Madhave, naziva za Krsnu, što znači “onaj koji pije poput meda”. Ispod je nekoliko  sličnosti koje dijele sanskritski i hrvatski jezik.

Prema akademiji, najstarije zabilježeno ime Harvat pronadeno je u Mittanijevim / Hurrijskim dokumentima o kojima je kralj Tusratta govorio prije nekih 3500 godina. U dokumentima svoje Kraljevstvo naziva Huravat Ehillaku.

Treba napomenuti da je kralj koji je govorio ovaj  jezik 3.500 godina star ,natpis je  bio vedski / hinduisticki.

Kralj Dasaratha, prema akademiji, bio je jedan od mnogih vedskih kraljeva koji su vladali Mittanijskim kraljevstvom.

Kronologija ovih Mittani kraljeva je sljedeća: Kirta – Suttarna – Baratarna – Parsatatar – Saustatar – Rtadharma – Suttarna II – Artashumara – Dasaratha – Mativasa – Sattuara – Vashasatta – Sattuara II.

Ta su imena sva sanskritska / vedska. Suttarna je sanskrtski za “dobrog sina”; Dasaratha je sanskrtski za ‘deset kola’; Parsatatar je varijanta sanskrtskog Parasua, “onaj koji vlada sjekirom”; Mativasa je sanskritski za “prebivalište molitve”; Ritadharma je sanskrtski za “zakon dharme”, a Artashumara sanskrit za “vjetrove pravednosti”.

Akademska je činjenica da su Kraljevstvom Mittani vladali vedski kraljevi. Ovdje napominjemo da se glavni grad Mittani zvao Vasukhani.

Vasu je sanskrtski naziv za ‘bogatstvo’, a Khani znači ‘moje’ – ‘minsko bogatstvo’. Ako su korijeni hrvatske civilizacije blisko povezani s Iranom i Perzijom, posebno Mittanijem i Hetitima, treba uzeti u obzir i vedski utjecaj koji stoji iza svega.

Hrvatsko ime za Boga je Bog, što još jednom dolazi od sanskritskog Bhage, što znaci Bhagavan, “vrhovni Gospodar”. Vidimo lijep primjer toga u glavnom gradu Iraka, Bhagdadu, a Bhag je sanskrit Bhaga, a otac dolazi iz sanskritskih dadatija što znaci “dar” – “dar Božji”. Ispod je više sličnosti izmedu sanskrtskog i hrvatskog jezika.

Istra je čarobno područje Hrvatske, poznato kao Terra Magica, ‘čarobna zemlja’.

Ime mu dolazi od jednako čarobnog izvora poznatog kao Iliri, indo / europska civilizacija koja je naselila ove krajeve prije nekih 4000 godina.

Područja Istre, njihovi otoci i okolica, sve do sjeveroistočnog područja poznatog kao Slavonija, i niz dalmatinsku obalu, čita se kao stranica iz sanskrtskog rječnika – Rupa – Raša – Rukavac – Kršan – Sukošan – Daruvar – Kali – Duga Uvala – Duga Resa – Isa – Siveric – Nos Kalik – Kalinic – Kalinovac – Budimir – Rajakovici – Kuje – Sava – Budva – Dvigrad – Ruda – Rava – Mandal – Radovani – Loka – Bogdanov Vrh .

HOP