Zagorac Babić demantirao Kolakušića o velikoj četvorki u predsjedničkoj utrci prikupivši 14 000 potpisa!

0
2147
urednik portala HOP
urednik portala HOP Igor Drenjančević

 

Kandidat za predsjednika Republike Nedjeljko Babić u subotu je Državnome izbornom povjerenstvu predao oko 14 tisuća potpisa potpore svojoj predsjedničkoj kandidaturi, istaknuvši da očekuje pravu i poštenu bitku u toj utrci.

Očekujemo pravu i poštenu bitku, vidjet ćemo na kraju”, kazao je predsjednik Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca Nedjeljko Babić Hini.

“Ulazimo u predizbornu kampanju gdje se trebamo probiti na političko tržište i prikupiti što više svojih pristaša”, dodao je. Ustvrdio je i da je ova utrka velika priprema za parlamentarne izbore.-pišu svi vodeći mediji vrlo šturo o ovom Zagorcu iz Klanjca.

Babić je istaknuo ranije  kako iza njega stoji stranka od 23 tisuće članova pa ne sumnja kako će zasigurno skupiti 10 tisuća potrebnih potpisa.

Upravo ovaj odgovor govori koliko se kod nas preko medija može izmanipulirati javnost. Vjerojatno je jasno da iza Pernara kao kandidata stoji znatno manje članova stranke (možda ni 10% od Babićeve stranke), ali očito mediji rade čuda i daju prikaz veće važnosti nego što je stvarna u brojkama. Teško da i Kolakušić ima veće članstvo.

Ako se prisjetimo svađe Hasanbegovića i Esih oko članstva u Neovisnima , svega 60 članova stalo je uz Esih da bi ona pobijedila Hasanbegović, ništa više nije prikupio niti Hasanbehović protiv Esih u njihovom raskolu, što govori koliko je Bujanec izmanipulirao njihovu veličinu.

Niti Živi zid nema neko bog zna što veće aktivno članstvo, pa je ova brojka od 23000 članova vrlo velika brojka.

Iskreno ne vjerujemo da niti osnovani Suverenisti imaju neko veće članstvo od Babićeve ekipe.

Drugim riječima mediji umjetno pumpaju članstvo i izmišljaju se tzv. jake stranke koje su zapravo članstvom vrlo male strančice, brojno jako inferiorne vodećim strankama i tako čuvaju moć vodećih stranaka.

Babić gradi stranačku infastrukturu 4 godine. Dok druge izmisle mediji pred izbore, a nemaju 100-200 članova. Zato se i brzo razbijaju. Treba naglasiti da Babić bez već političkog uspjeha 4 godine održava dosta veliko članstvo koje mu vjeruje.

Iskreno mi nije jasno da baš nikoga ne zanima koliko članova ima neka stranka i da strančice od 100 do 1000 članova na desnici ne mogu samo tako srušiti 350 000 članova HDZ-a i SDP-a i 100 000 uhljeba u državnim institucijama …praktički vojsku od 500 000 ljudi koja svima nama stvara pakao od života.

Zanimljivo da je EU zastupnik Kolakušić vrlo oholo zaključio da ne vjeruje da će itko osim njega i vodeće trojke skupiti dovoljno potpisa ili imati značajniju podršku.

Kako vidimo Babić je bez medija, bez ikakve pompe skupio broj potisa blizak njemu iako je Kolakušić u medijima izlazio iz svake paštete, kao i Milanović, Škoro i Kolinda Grabar Kitanović. Sama ta činjenica govori o snazi političke moći ovog Zagorca. Prema njima ispao je kao da se rodio sa malom maturom.

Ono čega se najviše trebaju svi oni bojati je stručni tim koji stoji uz njega. Za razliku od praznih fraza koje slušamo od vodećih, Babić tvrdi da je iz Hrvatske izvučeno 400 milijardi za koje zna kako ih vratiti, kako probuditi gospodarstvo, sa svojim studijama koje smo imali prilike vidjeti, studije o zaštiti vode i gospodarskog pojasa.

Bit će zanimljivo kada se na televiziji sukobe stručne postavke i klasične političke fraze vodećih kandidata.

Medijska javnost nije svjesna koje će im Babić iznenađenje napraviti.

On se ne srami razgovarati o izbornom sustavu, broju birača i uskoro će postaviti pitanje kada je zadnji puta ažuriran broj birača. Zanimljivo da vodeći kandidati u predsjedničkoj kampanji ne brinu previše o broju birača iako su i CIA-ina izvješća govorila o 350 000 birača u spiskovima; koji su diskutabilni…

Iako je Babićev tim enigma medijima, mi već mjesecima znamo koji su stručnjaci u sjeni. Neki od njih sudjeluju u našim gospodarskim analizama. I bit će jako teško vodećim stožerima kada Babić počne iznositi činjenice u javnost.

Hoće li ga korumpirani mediji izolirati još ćemo vidjeti, ali očito novi Boris Mikšić stupa na scenu…da pomrsi igre prijestolja.

 

HOP