‘ Kolinda je trebala prekinuti sučeljavanje sa Milanovićem kad ju je nazvao priležnicom, dignuti na noge udruge ženskih prava, a izbori bi krenuli drugim tokom’

0
1826

Kolinda Grabar Kitarović tijekom kampanje vođena je uz puno pogrešaka namjernih ili nenamjernih njenog izbornog stožera.

Iako je nosila breme puno gafova za vrijeme mandata, vrlo loših odluka, ipak to je bilo neusporedivo manje od Milanovića koji nas je strašno zadužio, a premijer Orešković je pokazao da se ne treba zaduživati i jedini je spasio proračun, Milanović je isto postao poznat po nateravanju branitelja po crkvi sv. Marka, barikadama pred vladom kao u doba Francuske revolucije, smrti braniteljice pred vratima min. branitelja, prebijanju branitelja Pajčića, neuspjelom osiguranjem poljudskog stadiona zbog tzv. kukastog križa i tako po svemu bio znatno gori od tadašnje predsjednice.

Na prvom sučeljavanju zbog stalne borbe sa vlastitim nosom neki mediji su posumnjali da ima veze sa opijatima…na slijedećim je djelovao znatno uvjerljivije ali je napravio više gafova na koje Kolinda nije dobro reagirala.

– Iskreno da sam ja vodio njen stožer, rekao nam je Ivan Valek koji je isto djelomično sudjelovao u kampanji predsjedničkih izbora, ja bih u trenutku kada je Milanović kao muški šovinist prozvao predsjednicu priležnicom prekinuo emisiju, jer to se jednoj ženi ni u kome slučaju ne smije reći, a ovde se radi i o predsjednici, znači ugrožen je i dignitet predsjednice republike.

Odveo bih je tada  iz studija i poručio pokislom Milanoviću da se vidimo na sudu…daljnja sučeljavanja bila bi bespredmetna .

Predsjednica bi dobila na svoju stranu  žensku populaciju više sklonu Milanoviću, osramotila bi Milanovića i u zemlji i svijetu, digla na noge  medije i udruge ženskih prava. Iz toga se Milanović ne bi mogao izvuči.

Nažalost stožer od predsjednice to nije niti primijetio…-rekao nam je I. Valek.

HOP