Torcida odala počast jednom od trojice ubijenih u Splitu

0
2181

“U subotu,11. siječnja 2020. godine, dogodio se jedan od najcrnijih dana koji se u Splitu pamte. Tijekom kaosa koji je vladao na splitskim ulicama nastradao je naš prijatelj i brat s tribine Marin Ožić Paić.

Njegova najveća nesreća je ta što se našao u krivo vrijeme na krivome mjestu. Usmrtio ga je metak koji nije bio namjenjen njemu i nevini mladi život je izgubljen.

Počivaj u miru Božjem. Nikada te nećemo zaboraviti !!!”-piše Torcida.

NI KRIVOG NI DUŽNOG UBILI TE BRATE, PROKLETI ONI KOJI TI MRTVO IME BLATE!

MARIN OŽIĆ PAIĆ 1995. – 2020

Screenshot_20200113-183017_Facebook

Screenshot_20200113-134338_24sata

Ministar Božinović tvrdi da policija nije znala o sukobu ove dvije strane…

– Policija je profesionalno radila svoj posao. Nisu imali nikakva saznanja koja bi povezala počinitelja s osobama koje su poginule u ovom događaju. Oni jesu bili i od ranije poznati policiji po drugim djelima, ali nije bilo nikakve veze koja bi ih spajala u konkretnom djelu ili koja bi bila naznaka da se dogodilo što se dogodilo – istaknuo je Božinović.

20200113_134457

Iz članka 24 sata saznajemo nešto suprotno, kako je baš policija zaštitila potencijalnu četvrtu žrtvu. U današnjem opširnom tekstu o toj četvrtoj osobi zanimljivo da Jutarnji izostavlja dio priče o policijskom sklanjanju dilera.

Ako policija nije znala za sukobe Filipa i ove ekipe kako je znala koga treba skloniti?

Ono što isto nije nitko primijetio; je činjenica da ubijeni mladići nisu neki verzirani kriminalci, jer su ubijeni bez otpora, na njih je ispaljeno iz AK-47 36 metaka prema informaciji policije, što znači da je Filip Z. mijenjao i okvir, bez ikakvih posljedica . Znači morao ih je vjerojatno namamiti na neku lokaciju,  na što su oni lako pristali iako se tvrdi da su dugo u sukobu.

Znači da nisu pretpostavljali što će se događati i nisu imali adekvatan odgovor na vatreno oružje tog tipa.

Neki profi dileri i krimosi uvijek su spremni i za ove situacije, poglavito ako ih netko namami. Radi se o vrlo mladim dečkima kojima ovo nije situacija s kojom se znaju nositi, pa su svoje živote stavili u ruke odlučne osobe da sa njihovim čarkama i prijetnjama završi na najgori mogući način.

Posljedice za jednu i drugu stranu su strašne, a odgovornost je policije na terenu što preko svojih djelovanja nije učinila sve potrebne radnje, jer skrivanjem četvrte potencijalne žrtve otkrila je očito da ima saznanja što bi Filip mogao napraviti.

HOP