Krstičević u fokusu velikog skandala, sinu brigadira potpisao bolje plaćeni posao, iako je ovaj suspendiran zbog zlostavljanja civila

0
8365

U MORH-u je čini se pokrivanje nedjela jednog čovjeka T. M. koštalo karijere drugog časnika. Kako smo već pisali, jedan vojnik je fizički teško ozlijedio civila i trebalo je jako puno vremena proći da se nešto poduzme jer je od inkriminiranog otac časnik HV-a?!

Natporučnik Hrvatske vojske koji je ukazao na kriminalne radnje unutar sustava je suspendiran  zbog toga nasilnika koji je mlatio civila?!

Brigadni general prema priči radnih kolega ovog nesretnog  natporučnika M. Validžić bio je  upoznat sa kriminalnom radnjom svoga vojnika T. M. ali nije reagirao, odnosno  nedjelovanjem je navodno prikrivao slučaj.

Kriminalno djelo koje je prijavio natporučnik je posjedovanja neprijavljenog naoružanja vojnika T. M., a uz to  je  T. M. istukao civila i skakao mu po autu,  u srpnju 2019. godine.

Nitko nije reagirao na nedolično ponašanje vojnika T.M., te je slučaj prenešen informativno VSOA-i , a naš izvor nije siguran da li je anonimnim pismom ili preko neke djelatne osobe informacija stigla do VSOA-e. No nije bilo reakcije, a s tim u svezi nije bilo reakcije niti ministra, ako je bio upoznat, a po svim pokazateljima očito je morao znati za ovaj incident, jer njegov general  znao za ovo nedopustivo ponašanje.

Na kraju je ministarstvo suspendiralo natporučnika jer je ukazao na tešku povredu vojne stege od strane vojnika T. M., inače sina , brigadira I. Miloša, a na kraju i T.M. je suspendiran, po našim saznanjima najviše insistiranjem natporučnika T. Đ.

Poučeni mudrošću naroda “da ne slušamo što netko govori, već što radi”, mi smo pratili što se u toj jedinici događa pod zapovjedništvom navedenog generala.

Suspendirani T.M. sin brigadira Miloša  napredovao je u službi kao suspendirana osoba, koja je mlatila civila i uništava vozilo -boljim radnim mjestom. Čudi li vas to? Zato ih plaćate, da netko mlati civile i napreduje u službi? Za to smo krvarili 4 godine rata?

Novi skandal Krstičevića ! Potpisao novo postavljenje vojniku T.M. , sinu brigadira Miloša iako je vojnik pod suspenzijom (odstranjen iz službe) zbog nanošenja teških fizičkih ozljeda civilu u Đakovu, o kome je naš portal već pisao.

Nezakonita je to odluka, vojnik ako je pod suspenzijom ne može dobiti postavljenje pa kako je on dobio? Da li to prejudicira  Krstičević sudsku odluku,  da li on  po tome već oslobođen? To je  skandal , jedan u nizu ?

Dobio je T. M. mjesto ciljača-operatora na borbenom vozilu pješaštva (BVP) , što je vrlo odgovorno mjesto i bolje plaćeno ! On je zapravo nagrađen, a postupak je  još u tijeku,  odnosno on na suspenziji?!

Prema natporučniku T. Đ. koji je prijavio nedjelo  ne primijenjuje se takav sustav odluka.

Na primjeru satnika V. M . uvijek ocjenjivanog sa najvišim ocjenama, časnika kakvog treba tražiti ( govore njegovi vojnici)  isti general napravio je sasvim drugačiji odnos, iako je njegov “prijestup” banalan.

On je raspoređivao vojnike u vrijeme novogodišnjih praznika tko će biti na straži i rasporedio je A-M. L.,  rođaku generala Lovrića za taj posao.  Ona je to izbjegla liječničkom dokumentacijom.

Prema osudi zapovjedništa satnik je  digao  ton glasa na kolegicu navodno  i zbog toga je dobio nižu ocjenu i drugu poziciju.

Rođaka generala je donijela liječničku potvrdu u svoju korist i nagrađivani časnik odmah je imao posljedice. Treba reći da pred praznike mnogi vojnici pokušavaju eskivirati stražarske dužnosti. Time se saznanjem poveo i satnik, te je zato imao takvu reakciju. Usporedite to sa  prebijanjem civila i uništavanjem vozila od strane sina brigadira pa vam je sve jasno što MORH za vaš novac radi.

Dobio je slabije plaćeno mjesto, skinuli su ga  sa zapovjedne dužnosti i dali mu posao piskarala  u Tenkovskoj bojni u Đakovu. Opasno su ga degradirali, sina poginulog branitelja. Natporučnik koji je suspendiran jer je prijavio T.M. , nasilnika , sina brigadira , brat je poginulog branitelja.

Tako MORH postupa sa rođacima heroja iz rata, što govori da se kao i u policiji koja u svojim redovima ima abolirane teroriste provodi jedna negativna selekcija.

Što iz ove situacije isčitavamo? Ako su djeca poznatih časnika i generala u vojsci , na osnovu takvih odnosa može se sasvim drugačije postupati, nego kada se radi o “običnom smrtniku”.

 

HOP