Od deset odluka viših sudova sa stranice Vrhovnog suda RH, 9 je različitih o istom pravnom pitanju i različito je tumačenje zakona!

0
5071
Nada Landeka Urednik gospodarstva

Od deset odluka viših sudova sa stranice Vrhovnog suda RH, 9 je različitih o istom pravnom pitanju i različito je tumačenje zakona, jedna bi mogla odgovarati aktualnim propisima…Ako suci različito tumače zakone, malo ovako, malo onako, kako onda da se stranke snađu.

Zar zakoni ne bi trebali biti jasni, razumljivi, primjenjivi, i pružati zaštitu?

Kako ljudi mogu boti pravno zaštićeni ako je tumačenje zakona prepušteno “slobodnom sudačkom uvjerenju” za koje u konačnici nitko ne odgovara pa čak i ako je pogrešno?

Recimo u Prekršajnom zakonu kazne su još uvijek izražene u njemačkim markama...

Dobili smo rješenje jedne sutkinje, sa jednog suda, koja u rješenju piše: “Istina je da zbog medijske aktivnosti i izjava u javnosti, zbog tekstova o sudu i nekim sucima, suci ovog suda, kao i suci druga tri suda (za sad neću imenovati) imaju TAKVE OSJEĆAJE PREMA STRANKAMA da se ne može očekivati da na tim sudovima oni imaju pošteno i nepristrano suđenje??

Ako suci tako reagiraju na zahtjev za izuzeće, na kritiku zbog nezakonitog rada i aljkavosti na koje stranka ukazuje, ako suci mrze stranku zbog toga, može li takva osoba, koja ne može profesionalno odraditi posao uopće raditi kao sudac?

 

Imati sud sa likom koji je državu opljačkao uzduž i poprijeko je komedija u začetku.

Toliko loše je krivotvorio da i djeca iz osnovne škole bi uočila da nije normalno;

1)da jedna njegova blokirana firma posudi drugoj njegovoj blokiranoj firmi 14.000.000,00 kn a da su im računi i prije i poslije toga blokirani
2) onda je ova druga njegova tvrtka posudila njegovoj trećoj tvrtki 15 000.000,00 kn
3) Treća tvrtka je vratila prvoj- sve bez kune i sa blokiranim računima

Sve njegove tvrtke su bile ukupno 2952 dana neprekidno blokirane od 2009 do 2013 godine

4) Na kraju im je nedostajalo još 6 milijuna kn da nadglasaju Ministarstvo financija, kako bi im oprostili 67 milijuna kn poreza, stoga je tvrtka partner prijavila potraživanja u onu tvrtku gdje je nedostajalo tih 6 milijuna kn za nadglasavanje u predstečajnoj nagodbi iako s tom tvrtkom nisu bili u pravnom odnosu.

Nagodbeno vijeće FINE bilo je toliko pismeno da nisu vidjeli da zalog u zemljišnim knjigama glasi na jednu pravnu osobu a tražbina je prijavljena kod druge.

Ne vidi to ni ŽDO Zagreb ni ODO Bjelovar koji se još vrte u krug istražujući.

P.S. Smrad i njegova “nova” tvrtka u koju slijeva sav ukradeni novac su top tema u njihovoj županiji kao vrsni poduzetnici.

Ministar Marić i njegovi poreznjaci povukli su prijedlog za stečaj, iako ni jedna od tih tvrtki nije platila ni onu razliku od oproštenog poreza.

To je jedini slučaj za koji znam, da je Ministarstvo financija povuklo prijedlog za stečaj.

Ministar financija je slučajno HDZ. Ovaj lik i njegova kćer slučajno su donatori HDZa, svaki po 10.000 kn.

POUKA PRIČE; Treba znati u što se treba ulagati i kada…

HOP