Izbačen iz vojske medicinski vojni časnik koji je otkrio nagli porast bolesti koji se podudara s izvješćima o nuspojavama uz cjepiva protiv COVID-19 -broj slučajeva raka među aktivnim vojnicima u 2021. gotovo se utrostručio !

0
3105
mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

Zviždač u SAD vojsci osporava predstavljanje pogrešaka u podacima iza drastičnog porasta nezaraznih bolesti u vojsci

 

SAD vojska Mark Bashaw slika 1

Prvi poručnik Mark Bashaw na ceremoniji predaje zapovjedništva na poligonu Aberdeen Proving Ground u Marylandu  9. srpnja 2021. (Graham Snodgrass/Army Public Health Center)

 

theepochtimes.com je pije desetak dana objavio zanimljiv članak kojeg su autori  Ella Kietlinska  i Joshua Philipp.

 

https://www.theepochtimes.com/drastic-increase-in-non-infect…

Zviždač, prvi poručnik, Mark Bashaw se suočava s prisilnim izlaskom iz vojske. Sve je javno objavio.

 Medicinski vojni časnik koji je otkrio nagli porast bolesti koji se podudara s izvješćima o nuspojavama uz cjepiva protiv COVID-19—koje je vojska odbacila kao grešku u podacima—rekao je da se suočava s prisilnim razdvajanjem nakon što je osuđen, ali nije kažnjen zbog nepoštivanja protokola protiv COVID-19 .

U siječnju 2022. prvi poručnik Mark Bashaw, časnik preventivne medicine u vojsci, počeo je primjećivati neke “alarmantne signale” unutar obrambene epidemiološke baze podataka.

Obrambena medicinska epidemiološka baza podataka ( DMED ), koja prati bolesti i ozljede 1,3 milijuna aktivnih članova službe, pokazala je tijekom pandemije značajan porast u izvješćima o karcinomima, miokarditisu i perikarditisu, kao i neke druge bolesti poput muške neplodnosti, tumora, bolesti pluća uzrokovane krvnim ugrušcima i HIV-a, rekao je Bashaw.

 

Nekoliko od tih bolesti navedeno je u dokumentaciji FDA kao potencijalne nuspojave povezane s cjepivima protiv COVID-19, rekao je Bashaw za program “ Crossroads ” Epoch

TV-a u intervjuu 1. kolovoza 2022.

Vidjevši povećanje u slučajevima ovih bolesti čak do 50 posto ili 100 posto u nekim situacijama, Bashaw je istupio kao zviždač kako bi izrazio zabrinutost oko svojih otkrića.

U Bashawovoj  izjavi kao zviždača , podnesenoj senatoru Ronu Johnsonu (R-Wis.) koji olakšava razmjenu informacija iz ranih istraga o proizvodima COVID-19 s Kongresom, kaže se da on sve veću učestalost ovih poremećaja uočenih u DMED-u vidi kao “vrlo zabrinjavajuću .”

Konkretno, broj slučajeva raka među aktivnim vojnicima u 2021. gotovo se utrostručio u usporedbi s prosječnim brojem slučajeva raka godišnje od 2016. do 2020., rekao je Bashaw u svojoj izjavi.

Bashawove odgovornosti kao časnika za preventivnu medicinu, sa specijalnošću u entomologiji, uključuju  “sudjelovanje u istragama i istragama za utvrđivanje potencijalnog javnog zdravstvenog rizika za osoblje DoD [Ministarstva obrane] od bolesti uzrokovanih insektima i drugih ozljeda koje nisu povezane s borbom .”

 

Greška u DMED-u (Obrambena medicinska epidemiološka baza podataka

SAD vojska slika 2

Tjedan dana nakon što su ove informacije iznesene u siječnju na okruglom stolu “COVID-19: Drugo mišljenje” koji je organizirao Johnson, podaci u DMED-u su se promijenili, rekao je Bashaw, i svi ovi zabrinjavajući skokovi u bolestima i ozljedama “kao da su nestali i usklađeno s prethodnim godinama.”

„Zanimljivo, pogreška nije utjecala na podatke iz 2021., koji su ostali isti. Umjesto toga, ispravljeni podaci doveli su do povećanja podataka za prethodne godine, zbog čega su podaci za 2021. izgledali normalno i u skladu s tekućim prosjekom“, rekao  je Bashaw.

 

Kao odgovor na tvrdnje zviždača, glasnogovornik zdravstvene agencije Ministarstva obrane Peter Graves rekao je za Epoch Times  da su podaci u DMED-u “bili netočni za godine 2016.-2020.”, pa je sustav isključen kako bi se ispravio glavni uzrok oštećenja podataka, što nije utjecalo na podatke iz 2021.

Nakon okruglog stola, Johnson je poslao tri pisma Ministarstvu obrane (DoD) tražeći objašnjenje naglog porasta medicinskih dijagnoza i promjena u podacima DMED-a.

 

“Zabrinutost je da bi ova povećanja mogla biti povezana s cjepivima protiv COVID-19 koja su naši vojnici i žene dobili mandat”, rekao je Johnson u jednom od svojih pisama .

Senator je također poslao pismo tehnološkoj tvrtki koja upravlja DMED-om tražeći pojašnjenje svih problema s integritetom podataka koji su otkriveni u bazi podataka.

Iako je Johnson dobio neke odgovore od tehnološke tvrtke, još uvijek nije bilo “čvrstog, racionalnog objašnjenja zašto je došlo do greške u bazi podataka i što je to bilo“, rekao je Bashaw.

Nakon ovih grešaka, Bashaw je izvukao podatke iz Sustava za prijavu neželjenih događaja cjepiva ( VAERS ) za ozljede povezane s virusnim cjepivima kako bi ih usporedio sa svojim nalazima o DMED-u. Usporedio je prosjek u posljednje 24 godine s podacima za 2021. i otkrio jedanaesterostruki porast u broju sumnjivih štetnih incidenata prijavljenih u 2021.

“Usporedio sam to s prosjekom u posljednje 24 godine, to je povećanje od 1100 posto u 2021. A jedina razlika koju smo imali u 2021. bilo je uvođenje ovih eksperimentalnih cjepiva protiv COVID-19 odobrenih za hitnu upotrebu”, rekao je Bashaw.

 

VAERS -om upravljaju agencije Odjela za zdravstvo i socijalne usluge (HHS) i služi kao “nacionalni sustav ranog upozorenja za otkrivanje mogućih sigurnosnih problema u cjepivima s američkom licencom”, navodi se na web stranici HHS-a.

 

Iako je prijavljivanje VAERS-u dobrovoljno za pojedince, “zdravstveni radnici moraju prijaviti određene štetne događaje, a proizvođači cjepiva moraju prijaviti sve štetne događaje koji im privuku pažnju”, stoji na web stranici. Međutim, unose mogu obavljati i neprofesionalci.

Odobreni proizvodi za hitnu upotrebu

Bashaw je pokušao iznijeti svoju zabrinutost u vezi s cjepivima protiv COVID-19 svom vodstvu u vojsci putem odgovarajućih kanala, preporučujući da promijeni svoju strategiju komunikacije o riziku za cjepivo sa “sigurno i učinkovito” na “moglo bi biti nekih problema”.

Međutim, njegova zabrinutost nije riješena, rekao je Bashaw. “A onda, kasnije, bio sam na meti zbog vlastitog [COVID-19] statusa cijepljenja.”

Bashaw je rekao da je bio “prisiljen na eksperimentalnu hitnu upotrebu odobrenog protokola testiranja, koji je bio samo za necijepljene”.

Doveo je u pitanje politiku, rekavši da se prisiljavanje necijepljenih pojedinaca na takav režim testiranja čini “prisilnim” i “nekom vrstom kažnjavanja”.

Bashaw se pozvao na odredbe Kodeksa Sjedinjenih Američkih Država , koji proizvođačima i distributerima proizvoda, vladi i medicinskom osoblju koje upravlja proizvodom daje zaštitu od odgovornosti za proizvode za epidemiju odobrene za hitnu upotrebu.

Međutim, ovaj zakon ne uzima u obzir perspektivu pojedinca koji odluči koristiti ove proizvode ili kojemu se proizvod daje, unatoč tome što oni preuzimaju sav teret rizika. “Iz tog razloga [trebali bi imati] mogućnost prihvatiti ili odbiti te proizvode”, rekao je Bashaw.

“Moj je posao kao medicinskog službenika općenito upozoriti pojedince ili barem pokušati priopćiti [im] u što bi se mogli uvaliti s ovim proizvodima.”

Bashaw je istaknuo da je pravo pojedinca da prihvati ili odbije davanje ovih proizvoda i na informirani pristanak također zapisano u Zakonu Sjedinjenih Država , točnije 21 Zakonika SAD-a § 360bbb–3.

Pojedinci kojima je proizvod odobren za hitnu uporabu trebaju biti obaviješteni “o značajnim poznatim i potencijalnim dobrobitima i rizicima takve uporabe, te o opsegu u kojem su te koristi i rizici nepoznati”, propisuje navedeni zakon.

„To se ne odnosi samo na eksperimentalna cjepiva, već i na postupke testiranja na COVID-19 i nošenje maski“, rekao je Bashaw.

 

Vojni sud zbog nepoštivanja COVID-19 pravila

Bashaw je izveden pred vojni sud zbog nepoštivanja propisanog protokola za COVID-19. Osporio je optužbu rekavši da je naredba da se slijedi protokol zanemarila pravo pojedinca na informirani pristanak zajamčeno američkim zakonom.

Sud je osudio Bashawa, ali sudac nije izrekao nikakvu kaznu i preporučio je zapovjednom generalu da povuče osudu, rekao je Bashaw, ali je general potvrdio osudu.

Nakon osude, vojska je inicirala Bashawovo protivljenje izlasku iz službe nakon 17 godina časne službe. Njegovo očekivano unapređenje u kapetana također je zadržano, rekao je časnik.

Opravdanje za njegovo otpuštanje bilo je to što je vojska izgubila povjerenje u njegove “sposobnosti časnika tijekom proteklih sedam mjeseci”, objasnio je Bashaw.

Bashaw je podnio prigovor, nadajući se da će promijeniti tijek.

Osim toga, Bashaw je podnio pritužbu protiv zviždača u Ministarstvu obrane, ali je odlučeno da protiv njega nije bilo odmazde i slučaj je zatvoren. Rekao je da je potom podnio još jednu tužbu kojom ostvaruje svoje pravo zajamčeno kodeksom vojnog pravosuđa da osporava takve odluke.

Epoch Times je zatražio komentar od Centra za javno zdravstvo vojske i Ministarstva obrane.

Nedavno je Bashaw podnio peticiju glavnom sucu vojske , tražeći od generala da pregleda ono što je iznio u službenoj dokumentaciji.

Ovo je konkretan dokaz i dobro je utemeljen na zakonu koji štiti pripadnike vojske i pojedince općenito, rekao je Bashaw. “Ne bih riskirao 17 godina svoje službe [i] zdravlje i dobrobit svoje obitelji zbog nekog neozbiljnog argumenta.”

Bashaw je rekao da je zabrinut za integritet podataka na kojima vodstvo temelji svoje strateške odluke. Ako se podacima manipulira na neki način ili ako postoji greška u podacima, tada ti čelnici na višim razinama donose odluke “na temelju nečega što možda nije slučaj”, objasnio je. Osobito je “ozbiljan znak zabrinutosti” ako privatni poduzetnik upravlja medicinskim podacima članova službe i ima problema s njima.

“Zato je vrlo važno imati čvrste podatke i pouzdane izvore.”

Bashaw je rekao da je odlučio svoju zabrinutost iznijeti svojim vođama kako bi poštovali prisegu koju je položio da će poštivati Ustav Sjedinjenih Država i slaviti Boga.

“Apsolutno ću učiniti sve što je u mojoj moći da upozorim svoju braću i sestre u uniformama. 

I to je moj posao kao medicinskog službenika, komunicirati rizike i potencijalne štete,” rekao je Bashaw. “ To je moja dužnost.”

 

 

Pridružite se:

Kanal Arna Šebalj:

https://t.me/+9UdXPCFIV2k4NjY0

 

Chat  grupa:

S Arnom i istinom

https://t.me/arnasebalj

HOP

 

HOP NA TELEGRAMU
https://t.me/hopportal