SAD-a su zatražile od najvećih američkih banaka, uključujući JPMorgan i Citigroup da NE odbijaju suradnju sa ” strateškim ruskim kompanijama!

0
1228

Zatraženo je od banaka da ne odbijaju odbiti “osnovne usluge”prema kompanijama koje nisu – izravno – pod sankcijama poput “Gazproma”, “Uralkali” i “PhosAgro” .

 

Ministarstvo financija SAD-a kao i ministarstvo vanjskih poslova SAD-a su ‘taktički’ zatražile od najvećih američkih banaka, uključujući JPMorgan i Citigroup da NE odbijaju suradnju sa “određenim strateškim ruskim kompanijama” kako bi minimizirali neželjene učinke sankcija.

Posebno, službeno je zatraženo od banaka da ne odbijaju odbiti “osnovne usluge” (novčane transfere i konverzije u dolarima) prema kompanijama koje nisu – izravno – pod sankcijama poput “Gazproma”, “Uralkali” i “PhosAgro.

„Bloomberg“US Quietly Asks Banks to Keep Some Ties With Russia, Even as Congress Balks, 07.11.2022
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-11-07/us-quietly-asks-banks-to-keep-some-ties-with-russia-even-as-congress-balks?leadSource=uverify%20wall

Radi Free Europe„Bloomberg – U.S. Quietly Asks Banks to Keep Some Ties With Russia, Even As Congress Balks“ 08.11.2022.

https://www.rferl.org/a/russia-us-banks-sanctions/32120348.html

Dok sitni POLITIKANTI uopće ništa ne razumiju.

PRIMJERICE: CIJENA UKAPLJENOG PLINA – KOJIM TRGUJU ‘ZAPADNE’ TRANSNACIONALNE  KORPORACIJE JE PUNO VEĆA OD ‘RUSKOG’ PLINA).

SLIČNO JE I SA CIJENAMA ŽITARICA.

G.L.

HOP

https://t.me/hopportal