Međunarodna skupina odvjetnika udružuje snage kako bi se suprotstavila WHO-ovom otimanju vlasti

0
7001

Prije par dana autorica Rhoda Wilson objavila je tekst koji vam zbog njegovog značaja prenosimo u cijelosti.

SLIKA 1 za WHO Izjava odvjetnika od 8 07 2023

https://expose-news.com/2023/07/08/international-group-of-lawyers-join-forces-to-oppose-whos-power-grab/

O istome je pisao i australiannationalreview.com

https://www.australiannationalreview.com/health/international-group-of-lawyers-join-forces-to-oppose-whos-power-grab/

A u ponedjeljak je skupina odvjetnika iz deset zemalja objavila priopćenje u kojem izražava svoje protivljenje predloženom Ugovoru o pandemiji Svjetske zdravstvene organizacije (“WHO’s”), službeno poznatom kao WHO CA+, i izmjenama i dopunama Međunarodnih zdravstvenih propisa (“IHRs”, International Health Regulations). Tijekom vikenda od 30. lipnja do 2. srpnja održat će se prvi međunarodni kongres pravnika Anwälte für Aufklärung e.V. (engleski prijevod Lawyers for Enlightenment e.V. )

https://www.unzensiert.info/pages/downloads/anwaelte-fuer-aufklaerung.php

održana je u Kölnu u Njemačkoj. Kongres je bio usredotočen na IHR i Ugovor o pandemiji.

Snažan se savez odvjetnika iz cijele Europe, uz podršku odvjetnika iz cijelog svijeta, formira protiv Ugovora WHO-a o pandemiji. “Mi, odvjetnici, kažemo: Ne totalitarizmu. Jasne izjave odvjetnika o planovima da WHO postane neka vrsta ‘svjetske zdravstvene vlade’: Kažemo NE!,” tweetao je dr. Alexander Christ u nedjelju 9. srpnja 2023.

Ispod je izjava za tisak..

WHO akcija pravnika 1

WHO akcija pravnika 2

Priopćenje za javnost Lawyers for Enlightenment e.V. Köln, 3. srpnja 2023.

Odvjetnici iz deset zemalja bavili su se pitanjima sporazuma WHO-a o pandemiji i planiranim izmjenama Međunarodnih zdravstvenih propisa na međunarodnom kongresu pravnika ovog vikenda u Kölnu. Kao domaćini kongresa, mi, Anwalte fur Aufklarung e.V. (Lawyers for Enlightenment) iz Njemačke sazvali su danas na konferenciju za novinare na kojoj su, između ostalih, sudjelovali pravnici iz Austrije, Švicarske, Lihtenštajna, Francuske, Španjolske, Italije, Češke, Nizozemske, Izraela i Njemačke.

Glavni rezultati sastanka: Mi pravnici odbacujemo plan izrade pandemijskog ugovora Svjetske zdravstvene organizacije SZO i izmjene zdravstvenih propisa IHR. Osobito pozivamo države Europe da ne sudjeluju u planovima da se WHO-u u budućnosti daju dalekosežna prava da proglašava buduće pandemije kao i da uspostavljaju propise za borbu protiv takvih pandemija, koje bi države članice tada morale pridržavati se obvezno i bez daljnje mogućnosti nacionalne intervencije ili revizije.

Kako bi ubuduće mogli učinkovitije i jasnije reagirati na kršenja temeljnih ljudskih prava te na ograničavanje slobode i temeljnih prava stanovništva od strane demokratskih država, odvjetnici okupljeni u Kölnu udružili su se u Međunarodnu udrugu odvjetnika, Međunarodno udruženje odvjetnika za ljudska prava (IAL). 27 potpisa prvopotpisnika nalazi se na osnivačkom dokumentu odvjetničke udruge koja će sljedećih tjedana odlučno rasti. Iza zaklade stoje, između ostalih, Odvjetnici za temeljna prava/Attorneys for Enlightenment Austria, Lawyers for Enlightenment e.V. Njemačka, članovi Odbora pravnika iz Švicarske, odvjetnici iz španjolske udruge Units per la Veritat, da spomenemo samo neke od primjera.

Konferencija služi za proširenje međunarodne suradnje pravnika koji su se već kritički osvrnuli na nezakonitosti državnih mjera i krhkost nacionalne vladavine prava tijekom razdoblja Corone. Ova nepoželjna događanja dižu se na razinu nadnacionalnih organizacija kao što je, posebice, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), kojoj se uz pomoć tzv. Pandemijskog ugovora treba omogućiti zaobilaženje nacionalnih, ali i europskih prava na suverenitet u slučaju buduće pandemije.

Tome se protive odvjetnici okupljeni u Kölnu, koji se, pak, zalažu za strogo poštivanje ljudskih prava, temeljnih prava i sloboda. Osnovno načelo ovdje je: ljudsko dostojanstvo je nepovredivo. Povelja UN-a, iz koje proizlazi Opća deklaracija o ljudskim pravima, UN-ov pakt o građanskim i političkim pravima te o ekonomskim i socijalnim pravima, te Europska konvencija o ljudskim pravima, svi tvrde da su neizostavna valjanost. Ni pod kojim okolnostima oni se ne smiju stvarno ili de facto poništiti ugovorom Svjetske zdravstvene organizacije o pandemiji, čak ni, a posebno ne u vrijeme pandemija ili drugih zdravstvenih kriza.

Mi pravnici zalažemo se za: zaštitu temeljnih načela demokratske vladavine prava, za strogu podjelu vlasti u smislu načela “kontrole i ravnoteže”, za načelo zakonitosti, za pravo na samoodređenje naroda, za načelo prema kojem sva vlast mora proizlaziti iz naroda, za slobodu informiranja i prije svega za sveobuhvatnu zabranu cenzure u svim državama.

Sva ova načela su u suprotnosti sa sadržajem takozvanog „Sporazuma SZO o pandemiji“, koji je trenutno u izradi, i očekivanim izmjenama „Međunarodnih zdravstvenih propisa“ (IHR), koji će biti dostavljeni na odluku SZO. Opće skupštine 2024. Prema trenutnom stanju znanja, koje se, među ostalim, može pronaći na web stranici Europskog vijeća, pandemijski ugovor i izmjene i dopune IHR-a imaju za cilj dovesti Svjetsku zdravstvenu organizaciju u ulogu de facto “ svjetska zdravstvena vlada” kao nadnacionalna i globalna super organizacija. SZO će u budućnosti, između ostalog, biti zadužena za sljedeće zadaće:

·        Rano otkrivanje i sprječavanje pandemija, što je zahtijevalo uspostavu bezuzročnog globalnog sustava ranog upozoravanja i nadzora,

·        Uspostava i jačanje WHO-a kao koordinirajućeg tijela za globalna zdravstvena pitanja, što bi učinkovito razvlastilo nacionalne i lokalne zdravstvene vlasti i time u osnovi proturječilo načelu supsidijarnosti,

·        Jačanje međunarodne suradnje u područjima kao što su nadzor, uzbunjivanje i odgovor, što bi bilo jednako uspostavljanju globalnog sustava nadzora građana od strane država, kojeg provodi WHO; i

·        suzbijanje “dezinformacija” u cijelom svijetu, što bi bilo jednako uvođenju cenzure.

Sa stajališta nas pravnika, sva četiri cilja dovela bi do globalnog sustava nadzora i paternalizma WHO-a na nedopustiv način koji je u osnovi u suprotnosti s načelima vladavine prava. Među načelima koja pretendiraju na nesalomivu valjanost, prvo se spominje individualno samoodređenje, koje, osobito u krizi kao što je prava pandemija, uvijek mora imati prednost pred državnim ili čak nadnacionalnim paternalizmom. Drugo, tu je načelo supsidijarnosti, prema kojem viša državna ili društvena jedinica može intervenirati kako bi pomogla i preuzela funkcije samo ako snage podređene jedinice nisu dostatne za obavljanje potrebne funkcije. Posebno u pandemiji, prednost uvijek mora biti donošenje lokalnih odluka o potrebnim mjerama.

U prošloj pandemiji Corone, na primjer, WHO je globalnim neuspjehom pokazao da niti u jednom trenutku nije mogao ispravno procijeniti situaciju. Prijenos vlasti na anonimnu, demokratski nelegitimiranu organizaciju mafijaških struktura, koja se napaja iz sumnjivih izvora novca i bliska je – najblaže rečeno – farmaceutskom lobiju, a koja će u budućnosti moći odrediti nekontrolirano kada je izbila pandemija, kada je gotova i kako se ljudi u svijetu tada trebaju ponašati, treba odlučno odbaciti.

Mi pravnici kažemo: Ne ugovoru Svjetske zdravstvene organizacije o pandemiji i Ne izmjeni Međunarodnih zdravstvenih propisa!

Dr. Alexander Christ, glasnogovornik AnwSite fur Aufldarung e.V., Hohenzollerndamm 112, 14199 Berlin, kontaktaafaev.de , http://vrww.afaev.de/

Pogledajte svakako:

ORACLE FILMS: WHO POWER GRAB – VITALNE INFORMACIJE ZA PAŽNJU PRAVNIKA I ZAKONODAVCA

https://www.bitchute.com/video/8Ob5skXUOFmF/

 Arna Šebalj

HOP