Demografska devastacija Hrvatskoga Podunavlja, sigurnosna pitanja i prijedlog rješenja – Gospodarski oporavak Hrvatskoga Podunavlja, analiza i prijedlog rješenja

0
712

IV. konferencija Zajednice povratnika Hrvatskog Podunavlja

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Bogdanovci, 7. travnja 2024.

Danas je u prostorijama općine Bogdanovci u Bogdanovcima održana sjednica Upravnog odbora Zajednice povratnika Hrvatskoga Podunavlja pod predsijedanjem predsjednice Aleksandre Čeliković Cvidrak. Tema sjednice bila je organiziranje održavanja IV. tematske konferencije i utvrđivanje tema konferencije.
Zaključeno je da će se IV. tematska konferencija ZPHP-a održati u subotu 18. svibnja 2024. godine u Vukovaru.
Utvrđene su i teme konferencije i to:

1. Naknada ratne štete s prijedlogom rješenja
2. Demografska devastacija Hrvatskoga Podunavlja, sigurnosna pitanja i prijedlog rješenja
3. Gospodarski oporavak Hrvatskoga Podunavlja, analiza i prijedlog rješenja

Nositelji prve dvije teme bit će predstavnici Zajednice povratnika Vukovarsko-srijemske županije a treću temi izlagat će predstavnik Zajednice povratnika Osječko-baranjske županije.

Budući da se pretpostavlja da do tada neće biti ustrojena nova hrvatska Vlada, na konferenciju će biti pozvani predstavnici ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva pravosuđa i uprave, župani Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, gradonačelnici gradova i načelnici općina hrvatskog Podunavlja i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Zaključci i zahtjevi sa IV. konferencije ZPHP bit će poslani predsjednicima Vlade, Sabora i RH te svim nadležnim ministarstvima za rješavanje navedenih pitanja a čim se ustroji nova hrvatska Vlada, zatražit ćemo održavanje tematske sjednice nove hrvatske Vlade u gradu Vukovaru zajedno s čelnicima Zajednice povratnika hrvatskoga Podunavlja.

Tajnik ZPHP
Branko Pek

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal