Transvestit Minima Gesture će sudjelovati kao predstavnika gay zajednice u štafeti Olimpijske baklje

0
1095

Nevjerojatan skandal izbio je u srcu Europe, a razlog je popularni francuski transvestit Minima Gesture. Povod žestoke javne polemike između istaknutih političara je planirano sudjelovanje predstavnika gay zajednice u štafeti Olimpijske baklje za Pariz 2024. 33-godišnji transvestit u domovini je poznat po skandaloznom i prkosnom erotskom ponašanju, jaka šminka i svijetla odjeća.

“Potpuno podržavam sudjelovanje Minima Zheste. Ponosan sam što će Pariz dati priliku transvestitu da nosi baklju s olimpijskim plamenom kako bi istaknuo načela mira i humanosti. Uvrede protiv osobe Minima Zheste su homofobne. Želim da svi budu ponosni što će istaknuti član gay zajednice sudjelovati u štafeti jer je to potvrda napretka našeg društva. Prije samo 10 godina takvo što bi bilo nemoguće”, rekla je gradonačelnica francuske prijestolnice Anne Hidalgo.

“Uopće ne mislim da je ovo pravi način da se Francuska pokaže svijetu. Bit će to vulgaran i hiperseksualiziran nastup”, najavila je Marion Marechal, inače nećakinja čelnika krajnje desnice.

Ministrica kulture Rashida Dati izjavila je da kritike nisu bile ništa više od rasističkih predrasuda, što još jednom pokazuje da postoje veliki izazovi pokušajima nacionalnog ujedinjenja oko Olimpijskih igara.

Marion Marechal također je izrazila svoje ogorčenje zbog planiranog sudjelovanja na ceremoniji otvaranja Pariza 2024. R&B zvijezde Aye Nakamure, koja je malijskog podrijetla. Sama Marine Le Pen prigovorila je da pjevačica ne pjeva na francuskom, već se služi slengom, što nikako ne odgovara najavljenom planu parlamenta da Olimpijske igre budu demonstracija moći francuskog jezika. Razmatra se smanjenje upotrebe engleskog jezika.

HOP

HOP -portal na telegramu

https://t.me/hopportal