Culej u Saboru potvrdio istraživanja magistra Viduke o ništavnosti zemljišnih knjiga!

0
4001

Saborski zastupnik STJEPAN CULEJ u svojem izlaganju u SABORU REPUBLIKE HRVATSKE
iznio je NEPOBITNU činjenicu
NIŠTAVNOST ZEMLJIŠNE KNJIGE
Dana 28.06.2018. godine saborski zastupnik STJEPAN CULEJ je drugi saborski zastupnik koji otvoreno govori o NIŠTAVNOSTI JAVNIH ISPRAVA IZ DOMENE PROSTORNOG REGISTRA NEKRETNINA .

viduka.jpg

Cijeli govor se može vidjeti na „web“ – adresi :
https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=IC0K9aIfe1I
Prva osoba koja je govorila o NIŠTAVNOSTI JAVNIH ISPRAVA IZ DOMENE PREOSTORNOG REGISTRA NEKRETNINA bio je to general Željko-Glasnović. Ovim putem ga također pozdravljam .
ISPRAVAK KRIVOG NAVODA :
U iznošenju podataka od strane saborskog zastupnika STJEPANA CULEJA došlo je do zabune u prezentaciji dobivenog iznosa od strane EUROPSKE UNIJE za potrebe usklađenja zemljišno –knjižnog operata , katastarskog operata i stvarnog stanja u fizičkom prostoru .
Saborski zastupnik STJEPAN CULEJ navodi da smo dobili pet (5) milijuna EUR-a (5.000.000,00EUR-a) (pet i šest nula iza brojke), pogreška je došla uslijed velikog iznosa i straha da se ne pogriješi u enormnom velikom iznosu dobivenog novca , za neke čak i nestvarnom iznosu novca , što je pogrešno i bitno drugačije jer se radi o iznosu od pet (5) milijardi EUR-a (5.000.000.000,00EUR-a) (pet i devet nula iza brojke) što odgovara ekvivalentu od 37.000.000.000,00kn (tridesetsedammilijardikuna) – GDJE JE TAJ NOVAC – NESTAO – u čijem je džepiću završio ?
Na „web“ – stranici mogu se vidjeti neki od ugovora i decidirani iznosi od strane broj 10 pa do strane broj 22.
https://www.hop.com.hr/2018/06/17/objavljujemo-dokumente-o-korupciji-kaznenim-djelima-s-kojima-je-upoznat-vrhovni-sud-i-ne-reagira/

https://www.hop.com.hr/2017/02/07/vijece-za-gospodarska-pitanja-predsjednice-rh-prozvalo-elite-i-nesredeni-katastar/
Javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina koja između ostalog i ZEMLJIŠNA KNJIGA REPUBLIKE HRVATSKE je prema „UREDBI-UKAZU“ donesenom od strane VLADE REPUBLIKE HRVATSKE ; Klasa: 931-01/04-01/01 ; Urbroj: 5030115-04-1 dana 04.08.2004. godine s punom pravnom snagom s punim pravnim učinkom , s punom pravnom posljedicom od dana 01.01.2010. godine stavljena VAN SNAGE UPORABE su u status ZASTARE – NIŠTAVNOST – NEUPOTREBLJIVOSTI za bilo koju uporabu ili odlučivanje u pravnom ili upravnom poslu .
Sva šteta koja nastupi vlasniku zbog primjene javnih isprava stavljenih VAN SNAGE UPORABE iz domene prostornog registra nekretnina obavezna je podmiriti i obeštetiti REPUBLIKA HRVATSKA.

 

ZAKON O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA
Članak 98. stav 2.
(2) Za štetu koja nastane primjenom pravila o zaštiti povjerenja u potpunost i istinitost zemljišnih knjiga zbog nepravodobnoga unošenja plombe objektivno odgovara Republika Hrvatska.
Ustavom se traži, suglasnost s odredbama: članka 3. (načelo vladavine prava, poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, ), članka 5. stavka 1. (načelo ustavnosti i zakonitosti) , članak 19. (Pojedinačni akti državne uprave i tijela koja imaju javne ovlasti moraju biti utemeljeni na zakonu. Zajamčuje se sudska kontrola zakonitosti pojedinačnih akata upravnih vlasti i tijela koja imaju javne ovlasti.) Ustava Republike Hrvatske.
PRAVNA SNAGA UREDBE
Klasa: 931-01/04-01/01 ; Urbroj: 5030115-04-1 od dana 04.08.2004. godine
Dana 01. 01. 2010. godine stupa na snagu
HTRS96/TM kartografska projekcija
PRAVNA UČINAK UREDBE
Klasa: 931-01/04-01/01 ; Urbroj: 5030115-04-1 od dana 04.08.2004. godine
sve javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina
katastarski plan , posjedovni list , zemljišna knjiga , GUP i PUP
moraju biti izrađeni u uručeni korisniku javnih isprava u
osnovnoj i zakonitoj HTRS96/TM kartografskoj projekciji
PRAVNA POSLJEDICA UREDBE
Klasa: 931-01/04-01/01 ; Urbroj: 5030115-04-1 od dana 04.08.2004. godine
U koliko javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina nisu izrađeni u osnovnoj i zakonitoj HTRS96/TM kartografskoj projekciji
službeni javni prostori državnih tijela REPUBLIKE HRVATSKE s prenesenim ovlastima moraju biti „ZAPREČENI“ odnosno zapečaćeni
iz razloga što se u njima permanentno odvija kazneno djelo
KRIVOTVORINA JAVNIH ISPRAVA
KRIVOTVORINA VRIJEDNOSNICE REPUBLIKE HRVATSKE
NEOSNOVANO STJECANJE MATERIJALNIH DOBARA – NOVCA
ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI itd.
Zašto „SUD REPUBLIKE HRVATSKE“ kao i državna tijela REPUBLIKE HRVATSKE ne poštuju „PRESUĐENU – ODLUČENU STVAR“
Pravomoćna sudska odluka ,odluka VLADE REPUBLIKE HRVATSKE bila ona zakonita ili ne, mjerodavna je za pravne odnose stranaka koji su prije pravomoćnosti bili sporni (res iudicata facit ius inter partes). Ne samo da je one ne mogu pobijati , već su se dužne ponašati u skladu s njom. I one treće osobe na koje se ona inače ne odnosi moraju je respektirati kao regulatora odnosa stranaka. Članak 6. stavak 3. Zakona o sudovima («Narodne novine» br. 3/94, 100/96, 131/97 i 129/00) propisuje da je svatko u Republici Hrvatskoj dužan poštivati pravomoćnu i izvršnu sudsku odluku i njoj se pokoriti
res iudicata [re:s ju:dika:’ta] (lat.: presuđena stvar), u rim. pravnoj tradiciji i u suvremenom procesnom pravu, izraz koji označuje predmet (spor, pitanje) o kojem je donesena pravomoćna presuda (odluka).
„UREDBU“ VLADE REPUBLIKE HRVATSKE svi moramo poštovati , pa je i obaveza VRHOVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE , odnosno Predsjednika Vrhovnog suda REPUBLIKE HRVATSKE i Ministra Pravosuđa REPUBLIKE HRVATSKE da u skladu predmetne uredbe ZATVORI sve ZEMLJIŠNO – KNJIŽNE ODJELA nadležnih Općinskih sudova REPUBLIKE HRVATSKE zbog ne poštivanja navedene uredbe i pri tome počinjenja kaznenih djela , permanentno , stalno , kontinuirano u službenim prostorijama suda :
„KRIVOTVORINA JAVNE ISPRAVE ,
KRIVOTVORINA VRJEDNOSNICE REPUBLIKE HRVATSKE – rang kaznenog djela krivotvorine novca ,

NEOSNOVANO STJECANJE MATERIJALNE DOBITI-NOVCA BEZ PRAVNE OSNOVE ,
ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI“
Sud , bilo koji sud ne smije ovjeriti i izdati dokument VAN SNAGE UPORABE u svojstvu valjane isprave za pravne i upravne poslove.
Sud bilo koji sud je dužan uvažavati pravne i upravne akte kao i „UREDBU“ nadležnog Ministra financija Države Srba , Hrvata i Slovenaca koji je dana 17. 11. 1924. godine „GRAFIČKU GEODETSKU IZMJERU“ stavila „VAN SNAGE UPORABE“ kao i sve javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina koje su proizašle iz „GRAFIČKE GEODETSKE IZMJERE“ Navedena UREDBA važi za 80% javnih isprava iz domene prostornog registra nekretnina .
Jednako tako sud je dužan poštovati „UREDBU-UKAZ“ donesenu od strane VLADE REPUBLIKE HRVATSKE ; Klasa: 931-01/04-01/01 ; Urbroj: 5030115-04-1 dana 04.08.2004. godine s punom pravnom snagom s punim pravnim učinkom , s punom pravnom posljedicom od dana 01.01.2010. godine kada je stavljena VAN SNAGE UPORABE u status ZASTARE – NIŠTAVNOST – NEUPOTREBLJIVOSTI geodetska izmjera po osnovi „Gauss-Krügerovu projekciju meridijanskih zona“ za bilo koju uporabu ili odlučivanje u pravnom ili upravnom poslu. Navedena UREDBA važi za 20% javnih isprava iz domene prostornog registra nekretnina .
U svezi navedenih činjenica sve javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina su VAN SNAGE UPORABE za bilo koje pravno ili upravno odlučivanje čime je došlo do TRAJNE PROCESNE SMETNJE odnosno došlo je do TRAJNE BLOKADE RADA SUDA.
Eksplicitno znači da sve javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina izrađene po osnovi geodetske izmjere u „Gauss-Krügerovoj projekciji meridijanskih zona“ su „NIŠTAVNE“ za bilo koju pravnu ili upravnu radnju.
Predmetna konstatacija definira da tužitelji u navedenim predmetima od suda zahtijevaju da osigura PRAVNO VALJANE I TEHNIČKI ISPRAVNE javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina što eksplicitno znači sve javne isprave iz domena prostornog registra nekretnina koje stranka u bilo kojem upravnom ili pravnom postupku zahtjeva moraju biti izrađene u osnovnoj i zakonitoj HTRS96/TM KARTOGRAFSKOJ PROJEKCIJI.

„Sve od reda javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina : zemljišna knjiga , katastarski plan , posjedovni list , zbirka isprava pomoćnih izračuna , GUP , PUP , DOF-11 , Globalni Informacijski Sustav (ZIS) , su VAN SNAGE UPORABE , odnosno u statusu ZASTARE , neupotrebljive za bilo koju pravnu ili upravnu radnju .“
Zemljišno knjižni odjel je sastavni dio Općinskog suda .
Sud , bilo koji sud ne smije ovjeriti i izdati dokument VAN SNAGE UPORABE u svojstvu valjane isprave (ništavni dokument je preinačen , ovjeren žigom i potpisom i pušten u pravnu i upravnu radnju od strane suda – PRAVNO NEDOPUSTIVO već je najstrože KAŽNJIVO) za pravne i upravne poslove što za posljedicu izaziva permanentno , stalno , kontinuirano činjenje kaznenih djela u službenim prostorijama suda:
„KRIVOTVORINA JAVNE ISPRAVE ,
KRIVOTVORINA VRJEDNOSNICE REPUBLIKE HRVATSKE – rang kaznenog djela krivotvorine novca ,
NEOSNOVANO STJECANJE MATERIJALNE DOBITI-NOVCA BEZ PRAVNE OSNOVE ,
ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI“

Od VRHOVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE i MINISTARSTVA PRAVOSUĐA REPUBLIKE HRVATSKE se ZAHTJEVA zatvaranje svih ZEMLJIŠNIH KNJIGA na teritoriju REPUBLIKE HRVATSKE u skladu sa UREDBOM / UKAZOM VLADE REPUBLIKE HRVATSKE Klasa: 931-01/04-01/01 ; Urbroj: 5030115-04-1 dana 04.08.2004. godine iz razloga što sud , bilo koji sud ne smije izdati javnu ispravu u svojstvu javne vjera a da je ona pri tome VAN SNAGE UPORABE.
TRAJNA PROCESNA SMETNJA za sud .
Izravna TRAJNA PROCESNA SMETNJA znači da bilo koji sudac u bilo kojem pravnom ili upravnom postupku ne može i ne smije odlučivati i donositi odluke , zaključke , rješenja ili presude jer su iste NIŠTAVNE.
ZAPREČAVANJE počinjenja kaznenog djela koje se odvija u službenim prostorijama suda se mora obaviti trenutno od predmetnog sudca ili po službenoj dužnosti od Predsjednika Općinskog suda od trenutka zaprimanja ovog pismenog podneska.
Sud , bilo koji sud ne smije ovjeriti i izdati dokument VAN SNAGE UPORABE u svojstvu valjane isprave za pravne i upravne poslove.
Prema „Poslovniku suda“ u službenim prostorijama suda ne smije se odvijati kazneno djelo. Svaki sudac koji u pravnom postupku dozna da se kazneno djelo odvija u sudu dužan je istog trena poduzeti sve zakonske radnje kako bi spriječio odvijanje kaznenog djela unutar službenih prostorija suda.
TRAJNA PROCESNA SMETNJA
BLOKADA RADA SUDA – po osnovi „TRAJNE PROCESNE SMETNJE“ izazvanom javnim ispravama iz domene prostornog registra nekretnina stavljenih „VAN SNAGE UPORABE“ od dana 01. 01. 2010. godine na cijelom teritorijalnom prostoru REPUBLIKE HRVATSKE po osnovi „UREDBE-UKAZA“ Klasa: 931-01/04-01/01 ; Urbroj: 5030115-04-1 ; Zagreb, donesenom od strane VLADE REPUBLIKE HRVATSKE dana 04.08.2004. godine s punom pravnom snagom s punim pravnim učinkom , s punom pravnom posljedicom od 01.01.2010. godine u kojoj je decidirano navedeno da svi prostorni registri nekretnina bez izuzetka moraju biti izrađeni u osnovnoj i zakonitoj HTRS96/TM kartografskoj projekciji od dana 01. 01. 2010. godine.
Navedena činjenica izaziva „PROCESNU SMETNJU“ u kojima su javne isprave iz domene prostornog registra nekretnina odlučujući čimbenici pri donošenju rješenja/presuda od strane SUDA, a stavljene su VAN SNAGE UPORABE.
ZAKON O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA
ZEMLJIŠNA KNJIGA ne smije registrirati novog vlasnika , ne smije provoditi rješenja o nasljeđivanju ili pravne radnje upisa HIPOTEKA ili pravne radnje SLUŽNOSTI nad nekretninama jer je dokaz o vlasništvu zemljišno – knjižni uložak odnosno ZEMLJIŠNA KNJIGA „TRAJNA PROCESNA SMETNJA“
ZAKON O VLASNIŠTVU I DRUGIM SRODNIM PRAVIMA
Vlasnik nekretnine ne može materijalizirati USTAVNU ODREDBU „jamči se pravo vlasništva“ jer dokaz o vlasništvu je VAN SNAGE UPORABE što izaziva „TRAJNA PROCESNA SMETNJA“ , itd.
ZAKON O OBAVEZNIM ODNOSIMA
U djelu ugovora – nekretnina – vlasništva nad nekretninama
Pravni promet sa nekretninama „prodaja – kupnja“ pravno je ništavna vlasnik ne može prodati , a kupac ne može kupiti nekretninu jer je dokaz o vlasništvu NIŠTAVAN
Itd.
Sada se postavlja pitanje: Od strane saborskih zastupnika konstatirana je NIŠTAVNOST ZEMLJIŠNE KNJIGE i KATASTARSKOG OPERATA , zašto SABOR REPUBLIKE HRVATSKE nije donio odluku o ZATVARANJU ZEMLJIŠNO – KNJIŽNIH UREDA nadležnih OPĆINSKIH SUDOVA i službenih prostorija DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE REPUBLIKE HRVATSKE jer se u službenim prostorijama kako suda tako i ureda državne uprave ne smije odvijati kazneno djelo ?
BOŽIDAR VIDUKA magistar inženjer geodezije i geoinformatike