Matić nakon 104 dana se sjetio da prosvjed branitelja nije prijavljen!

0
903

matiććććć„U podrumu Ministarstva branitelja je oko 200 policajaca uglavnom srpske nacionalnosti i oni su spremni intervenirati“, ironično je jučer za dnevnik RTL televizije, voditeljica Amela Ćilić, izjavio ministar branitelja, koji boluje od PTSP-a Fred Matić,  svojedobno se zauzimao da naturalizirani Riječanin Rade Šerbedžija sa svjetski popularnom „oskarovkom“ Angelinom Jolie posjeti Vukovar u jeku vladine provokacije sa ćiriličnim pločama.

Matićeva arogancija prema stopostotnim invalidima Domovinskog rata koji 104. dan prosvjeduju u Savskoj 66 u Zagrebu , kao  i prezir prvog poteza koji je učinila Kolinda, nakon što je pobijedila na predsjedničkim izborima,  posjetila je  Kolinda Grabar-Kitarović  branitelje i izazvala je ogorčenje medija i Matića, jer je popularna među braniteljskom populacijom diljem Lijepe naše.

Da podsjetimo, predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški, koji i vodi prosvjed, počastio je Rijeku dolaskom na Kvarner u predizbornoj noći, gdje je sa svojim suborcima u zgradi Euroherca održao tribinu i bdijenje u izbornoj noći kada je pobijedila upravo nekadašnja predsjednica riječkog HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović.

Koliko je ogorčenje obespravljenih hrvatskih branitelja, čija je prosječna mirovina 2.400 kuna veliko, pogotovo što je Đuri Glogoškom, a pozivajući se na Poslovnik, zabranio da govori u Hrvatskom saboru, govori i podatak jučer objavljen da se u Dalmaciji provodi hitna molilizacija branitelja, pa je čak 150 autobusa već krenulo prema Zagrebu da se pridruže svojim suborcima.

Skup u Savskoj 66 je spontani, a za to nije potrebno prethodno zatražiti policijsku dozvolu, objasnio je pred tri dana za Dnevnik Nove TV (voditelji Riječanka Romina Knežić i Splićanin Petar Pereža) predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm. No, ministar Predrag Matić, čiju ostavku traže branitelji, učestalo ponavlja da skup nije prijavljen Policiji.

Kako će se snage reda postaviti u novonastaloj situaciji, ostaje za vidjeti. Jer, vijesti iz Dalmacije brzo se šire Hrvatskom, braniteljska populacija (40.000 samo ranjenika iz Domovinskog rata) je na nogama. No, njih se ne treba bojati. Zato jer su dobro, gotovo vojnički organizirani u svojim mirovnim zahtjevima da njihova prava uđu u Ustavni zakon o braniteljima, što im je obećala izabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Mobilizacija branitelja, hoće li intervenitari Policija?

G. Kravar

hop-portal.com