Ekskluzivno: Hop jedini na danima mode u Milanu

0
1096

vougeNa Mifuru, Međunarodnom sajmu  krzna i kože održanom u Milanu u finalu 13. izdanja Remixa, međunarodnog natjecanju za mlade talente krzna mode i dizajna, u organizaciji Međunarodne federacije Fur (IFF), uz potporu Vogue talente, sudjelovao je i Hop.hr, kao jedini predstavnik Hrvatske. Iz prvog reda pratili smo 12 dizajnera, mladih talenata u natjecanju za najbolju kreaciju krznenog dizajna.

Od svog osnutka – 2003. – natječaj je prošlo više od 600 talenata iz više od 25 zemalja da predstave svoje talente i pronađu svoj put u modi: jedan od protagonista proteklih izdanja, Lucy Upsher radio je  za Roberta Cavallija,  Budi Adji je u trikotaže dizajner Hugo Bossa, Sally Bohan privukao je  Levi Strauss & Co; Mijia Zhang, dobitnik “Osnaživanje mašte” u suradnji s Christopherom Kane i Roderick Buijs trenutno rade kod Balmaina.

12 finalista iz 2015. godine, iz cijelog svijeta, na pistu u La Pelota u Milanu izašlo je 4.3. Svaki od njih je predstavio  tri komada:

– Aarón Nachtailer – Argentina

– Yekaterina Ivankova – Kazahstan

– Elisabet Karlsdottir – Island

– Haoliang Sun – Kina

– Lorenzo Sisi – Italija

– Lotte van Dijk – Nizozemska

– Nicolas Martin Garcia – Italija

– Polina Zubakina – Rusija

– Yelda Şebnem Eker – Turska

– Sophie Sälekari – Finska

– Yuko Koike – Japan

– Yusuf Kalem – Turska

Mark Zobni iz IFF CEO, rekao je. “Mi smo oduševljeni da REMIX ima potporu Vogue Italije za ovo izdanje talenta i vještina mladih dizajnera je izvanredna, kao i njihova sposobnost inovacije,  izmišljanja radnih materijala. Vogue Italija je priznala te zasluge. ”

Franca Sozzani, urednica Voguea Italije, objasnila je: “talijanski Vogue i Vogue Talents uvijek će  podržati kvalitetne mlade modne dizajnere, koji su na samom početku svoje karijere, te  im je potrebna  moguće svu potporu iz industrije” .

U žiriju 4. ožujka bila su  velikih imena nacionalne i međunarodne modne: Sara Maino, viši urednik Vogue Italija i moda talente, Gian Luigi Paracchini, modni kritičar Corriere della Sera, Elisa Palomino, direktor Fashion Ispis odjela u Središnjem St . Martins Art School u Londonu i Tamu McPherson, osnivač poznatog bloga sve lijepe ptice i fotograf uličnog stila.

Yusuf Kalem, mladi dizajner podrijetlom iz Turske, osvojio je zlatnu medalju sa  kreacijama izdanje 2015 Remix, međunarodno natjecanje posvećena talentima modnog dizajna i krzna. U organizaciji Međunarodne federacije Fur (IFF) uz potporu Voguea talenata.

Vladimir Kinđerski