Kulić: ‘Sinčić nema moć da nešto promijeni’

0
2546

kulićEkonomist i sociolog Slavko Kulić za direktno.hr opovrgnuo je napise nekih medija da je jedan od kreatora programa Ivana Sinčića za predsjedničke izbore, iako mu je ranije javno dao podršku.

“Nisam ja ništa napisao. Mene mladi ljudi prate dugo. Početak je bio na 5. Kongresu studenata kada sam rekao da je lakše otići nego ostati na ognjištu”.

Dodao je da su navodi po kojima je pisao Sinčićev program medijski konstrukt.

“On je mene pozvao i konzultirao se. Ono što je od mene pokupio, vidjelo se u ova zadnja tri do četiri intervjua”, rekao je dodavši da ga je posebno razočarao HRT svojim sučeljavanjem u kojem po njemu nisu bila postavljana prava pitanja.

Profesor Kulić ne vjeruje u dvije vodeće stranke da bi nekome dao podršku u drugom krugu predsjedničkih izbora.

“Lakše je promijeniti elitu u sustavu, nego sustav. Suštinske promjene nema. Nijedna strana nije otvorila naše probleme. Mi nismo politički konstruirani, kao da netko želi da budemo rasuti. Moje mišljenje je da se ništa neće promijeniti nakon izbora. Nitko to stanje ne želi promijeniti“, rekao je Kulić.

Dodao je da su poruke koje je odaslao kandidat Živog zida itekako odjeknule, što dokazuju i Ivo Josipović i Kolinda Grabar-Kitarović koji su ga posebno istaknuli u svojim govorima u izbornoj noći.

“Sinčić  nema moć da nešto promijeni, ali može izaći na parlamentarne izbore i nešto pokušati”, rekao je Slavko Kulić.

izvor direktno hr.

hop-portal.com