SDP-a odlučnom akcijom policije želi dokazati da je Živi zid gubitnik sukoba sa vlašću

0
1329

jusoŽivi zid i SDP-a kao dvije ljevičarske stranke ulaze u jasan sukob. Preko naših izvora iz policije saznajemo o sve većoj odlučnosti policije na deložacijama. Takav tretman politički odgovara Živom zidu koji na lovorikama predsjedničke kampanje pokušava upravo svojim “obranama deložacija” dobiti što više bodova u medijima. S druge strane, vodeća stranka pokušava dokazati da Živi zid u obrani deložacija nije uspješan, što je na kraju krajeva – točno. Živi zid u obrani deložacija gubi bitku za bitkom. Aktivisti dobivaju prekršajne kazne od par tisuća kuna i sve ih je manje… a deložirani za ometanje deložacije i više desetaka tisuća kuna kazne. To je činjenica koju javnost i mediji prešućuju. Kazne stižu na sve strane, a deložacije ne uspijevaju.

SDP-a ne može prežaliti niti 60.000 poništenih listića,  na nekima je bilo čak dopisano ime Sinčića, po njegovoj preporuci. Ipak je to ludilo prepoznalo 15% više birača u drugom krugu, koji su spriječili blamažu izbora. Sinčićevo mesijanstvo ne postoji, postoji samo njegova nemoć sprječavanja deložacija. Car (mesija) je još uvijek gol, usprkos novom ruhu. Žrtve ovog cirkusa sdp-živozidaša su upravo ovršeni. Politička moć i nemoć prebija se na njihovim leđima. I to dvostruko: ovršeni bivaju deložirani i plaćaju enormne kazne za ometanje vlastite deložacije. Prozirna priča Živog zida ne drži vodu i donosi sve veći neuspijeh. Završnu fazu,  koju vlasti pripremaju  Živom zidu  je novi ovršni zakon, zakon o prvoj nekretnini kojom će ulogu živozidaša učiniti suvišnom. Zadnjim događanjima josipovićevci imaju još veći motiv.

HDZ-a fino trlja ruke i zapravo je zahvalna ovakvom razvoju događaja. Poništeni listići Sinčićevih birača su bolje rješenje za HDZ-u, jer su Sinčićevci  politički bliži ljevici. Očito je da ova politička trgovina dolazi u završnu fazu. Jedno se misli, a drugo radi.

hop-portal.com