PUSIĆKA IZVODI TAJNI POLITIČKI PUČ!

0
987

IMAG0912Kakva je to ekipa koja sjedi u bivšoj i sadašnjoj vladi?! Milanović koji nije u stanju odglumiti smiješak i izboriti se sam sa sobom te pokazati osnovnu pristojnost dužne čestitke novoizabranoj predsjednici, a koji naziva narod kojim vlada glupim i slučajnim, njegov ministar Matić koji zbraja po ploči kao kakav uvrijeđeni školarac kolika su primanja ratnih invalida u kolicima, Pusićka koja izvodi tajni politički puč uz bok Vučiću (tko je sad pak taj faktor inauguracije, pitat će hrvatski narod) nakon prisege nove predsjednice pozivajući samo određene novinare da prenose šušljave izjave dežmekastog kolege iz Srbije? Koga te regionalne budalaštine propalih politika davno propalih saveza još u ovoj ispaćenoj zemlji zanimaju? Čije interese ta ministrica vanjskih poslova zastupa? I čijih vanjskih poslova ? – budući da je izgledalo kao da je stala uz bok Vučiću i njegovim vanjskim poslovima. Kakvog prava ima ta žena prozivati opravdane reakcije zviždanja na inauguraciji i nazivati ih sramotnim i primitivnim? Da ih se na vrijeme bilo pohapsilo, optužilo i osudilo za politička nedjela koja su učinili, zviždanje ne bi nikome u tu sunčanu nedjelju palo napamet.

BOLEKKakvog smo to predsjednika imali zadnjih pet godina, koji je slijepljenih, vječno osušenih usana radio ni na čemu, a najmanje se borio kao pravnik za pravdu u svojoj zemlji, koji je svoje pravo lice pokazao kada je sposobnu, obrazovanu i cijenjenu diplomatkinju i domoljubnu novu predsjednicu prozvao barbikom još prije predsjedničke kampanje, koji navrat nanos seli u Visoku i pod okriljem noći nakon izgubljenih izbora iznosi dokumentaciju iz svog ureda u nepoznatom smjeru? Koji kao pravi loš gubitnik mantra o ustaškoj zmiji kao o svemircima nakon svečane prisege nove predsjednice koja poziva na zajedništvo i domoljublje? Kakav NLO se njemu mota po sijedoj glavi na tom sunčanom, svečanom danu koji je jasno pokazao svjetlo na kraju tog mračnog SDP-ovskog tunela?! Kakav to šarm i za koga još može imati Mesić nakon što je veleizdao vlastitu zemlju obasuvši vojnim i tajnim dokumentima Haag koji krajem prošle godine ratnog zločinca i huškača Šešelja pušta na slobodu? Gdje to ima da se takvi dokumenti nakon rata dilaju drugima?! Jer, uobičajena je praksa da se zapečate bar na 50 godina. Čiju pravdu i od koga ju je tražio nakon pravedno dobivenog rata? Tog istog Mesića je sada i finski sud nepravomoćno osudio za primanje mita pri sklapanju ugovora o prodaji oklopnih vozila našoj zemlji. A mi mu plaćamo ured? Za što? Za sklapanje novih poslova koji će štetiti Hrvatskoj? Za najgore rovarenje protiv zemlje koja ga hrani? Njegovog, već bivšeg nasljednika Josipovića poziva da dijele taj fantomski ured za destabilizaciju Hrvatske, da zajedno igraju golf i putuju po svijetu. Zar nemamo već jednu ministricu vanjskih poslova koja je prouzročila dovoljno štete, pa nam trebaju i ova dvojica ne više toliko uglađenih lažljivaca u diplomaciji?

Kada će gubitnici konačno sasvim odstupiti, priznati poraz i prekinuti svoju prljavu rabotu protiv Hrvatske? Ima li Remetinec dovoljno kapaciteta za sve te tipuse koje smo predugo trpjeli na čelu naše države? Kakva je to pokvarenost i beskrajna podvala kojom se manipulira narod kada mu se tiho i uporno desetljećima podmeće da je Domovinski rat bio – dogovoren, a prvi njegov predsjednik, Franjo Tuđman –  pokvarenjak?! Zar se ne sjećaju da smo se svi digli kao jedan i izglasali samostalnost bez obzira na naša krvna zrnca? Tko ovdje još izmišlja takve sulude priče o nacionalizmu, kada postoje nebrojena svjedočanstva o ljudima svih nacionalnosti, ali ujedinjenog domoljublja koji su izborili rat i samostalnost vlastite domovine? Zar stvarno misle da ovaj narod pati od kolektivne amnezije? Ili su uvjereni da smo toliko glupi da ćemo progutati masu serviranih njihovih laži?

Imajući sve te činjenice u glavi, ne mogu se načuditi čudu da je narod ipak uspio nakon 15 godina neizmjerne političke štete koju su nabrojani učinili, smoći snage i konačno izabrati predsjednicu koja je i dostojna tog naroda. Uzaludan vam je bio trud, svirači! Mi vas više za to pokvareno i kreštavo verglanje ne ne želimo plaćati jer smo se odlučili za harmoniju u ovoj zemlji. Znakovito je da je zadnji ton takve, izrazit ću se slikovito i vrlo umjereno – disonantne kompozicije – odzvonio, zajedno s lošim političkim kompozitorom Josipovićem.  Svi vi ostali, naučite pravila usklađene političke nacionalne i državne kompozicije – ili se uglazbite negdje drugdje!

Ingrid Runtić