Runtić: Živozidaši vas malo puno rade budalama, skupljaju vaše donacije i nigdje ne rade

0
1111

slinavčićDok hrvatski narod jedva spaja kraj s krajem, vlastodršci i svi oni koji bi to rado htjeli biti uživaju u blagodatima lijepog vremena, opuštanju u restoranima na otvorenom, razmjeni nježnosti s ljubavnicama ili djevojkama, ukratko u lagodnom životu.

Usprkos deložacijama, iskapčanjima struje, policijskom pokušaju obračuna na pragu crkve sv. Marka s invalidima-braniteljima, čelnici Živog zida na vlastitom primjeru pokazuju kako se treba uživati u životu. To im omogućava pola milijuna kuna od DIP-a, donacije od tih istih zatupljenih i zaluđenih birača koji otkidaju od usta i od svog crnog fonda za plaćanje struje da bi uplatili neki iznos na račun Živog zida i dobili majicu s njihovim logom. Sve je u najboljem redu – poručuju živozidaški vođe ovim svojim slikama: mi smo dobro raspoloženi, ima se dovoljno i bez ikakvog rada! Deložaciju vam nećemo riješit, njene troškove platit ćete sami, neovlašteno ukapčanje struje isto tako, donirajte nam povrh toga još i lovu od koje vi imate majice a mi lagodan život! Sve za neko bolje sutra – do kojega neće doći, ali do kojega ćemo mi znati uživati već danas!

I dok se oni kupaju i sunčaju, Hrvatska gori, branitelje love po crkvama, a jadnu staricu su izbacili iz kuće u Biogradu uz par ljudi koji su htjeli pomoći, baš danas. Sutkinja Novaković samo “provodi” zakon… Mesija Sinčić je mogao skočiti malo na deložaciju, ionako je na moru, pa nastaviti ljubovati uz kamere Jutarnjeg lista, koje prate ove turiste po Hrvatskoj… Doduše, ne znamo koliko je ta deložacija Pernaru & co. zanimljiva, budući da se ipak radi samo o starici… Da je smiješno, bila bi komedija.,.

Uglavnom, tradicija duplih standarda nastavlja se u ovoj zemlji i dalje: muljatori i prevaranti profitiraju, troše i uživaju u životu dok se budale školuju i rade jedva preživljavajući, a branitelji se u sebi pitaju za što su ginuli prije četvrt stoljeća, dok su zajednički molili u crkvi prije nekoliko dana, u obruču interventne policije republike Hrvatske. Bože, smiluj nam se!

 

Ingrid Runtić