Sinčiću plati prekršajne kazne aktivistima i deložiranima, ionako si dobio novac od naroda za poraz na izborima

0
895

fel.žzOvih dana je 35-oro aktivista koji su pokušali spriječiti nasilnu deložaciju Marijane Fel i njezino troje, tada malodobne djece iz njihove kuće u Pitomači 26.ožujka 2014. dobilo prekršajne prijave iz virovitičkog MUP-a. Potpisnica ovih redaka jedna je od njih. Mnogi, kao i ona, odavno su izašli iz Živog zida jer su uvidjeli da Živi zid ne želi i nema stvarnu namjeru pomoći deložiranima i ovršenima, nego naprotiv stranački profitira od produžavanja agonije deložacija diljem Hrvatske. Neki su od nas bili izloženi i javnom linču i prijetnjama od živozidaškog vodstva i njihovih ljudi koji su nas na sve načine pokušali ušutkati i zabraniti nam izlazak u javnost s činjenicama i podacima o njihovom djelovanju koje posjedujemo. Video o toj nasilnoj deložaciji koji se mogao vidjeti na svim televizijama, snimila sam ja, svojim mobitelom. Gđa Fel deložirana je tog dana zajedno sa svojom djecom te su joj dodatno nametnuti troškovi plaćanja vlastite deložacije od oko 40.000kn. Ovih dana tome se pridružuju i troškovi ove prekršajne prijave.

Budući da se živozidaši do samoranjavanja busaju u prsa o svom poštenju, na ovaj način ih javno prozivam i pozivam da odvoje mali dio svog „honorara“ od gotovo pola milijuna kuna kojeg su dobili od DIP-a za gubitničko sudjelovanje na predsjedničkim izborima i tako bar malo pomognu gđi Fel. Na taj način bi bitno popravili 100%-tnu statistiku vlastite neuspješnosti s bar jednim dobrim djelom. Jer, konferencija za medije koju su održali upotrijebivši slučaj Fel početkom svibnja ove godine, a pomoću koje su se htjeli dočepati dodatnih političkih poena, nije nikome pomogla, pa tako ni samoj gđi Fel. S druge strane, pukih 378kn uplaćenih za „prvookrivljenu“ gđu Fel kojoj je na vlastitoj deložaciji pozlilo, a čije branjenje su organizirali živozidaši i time ogromne troškove nabili istoj, značilo bi podmirivanje bar malog dijela troškova prouzročenih toj ipak deložiranoj obitelji.

Da vodstvo Živog zida ima imalo savjesti, prvo bi podmirilo troškove svom „branjeniku“ a ustvari oštećeniku, pa bi tek onda radilo konferenciju za novinare i palamudilo o politici! Toliko o njihovom poštenju.

Ingrid Runtić