Kriminalci u medijima štite komunističke lopove na vlasti

0
1294

pavićKako izgleda naša medijska scena?

EPH je podnio kaznenu prijavu protiv Ninoslava Pavića zbog pronevjere 2 milijuna eura. To je ujedno i pridonijelo odlasku te velike hrvatske izdavačke tvrtke u predstečajnu nagodbu.Bliski suradnici Marijana Hanžekovića, poznatog hrvatskog odvjetnika i novog većinskog vlasnika Europapress Holdinga (EPH), najveće hrvatske izdavačke tvrtke, koja izdaje Jutarnji list, Globus, Gloriju i druge novine, podnijeli su 12. ožujka kaznenu prijavu protiv Ninoslava Pavića, donedavnog većinskog suvlasnika EPH. Pavića u toj kaznenoj prijavi terete za zlouporabu položaja i ovlasti i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Osim Pavića, u istoj kaznenoj prijavi zbog pomaganja u zlouporabi položaja i ovjeravanja neistinitog sadržaja terete i Christophera Rohnera, također bivšeg člana Uprave EPH koji je više godina u toj tvrtki zastupao interese njemačkog izdavača WAZ-a. Protiv Pavića je kaznenu prijavu formalno podnio EPH, a u ime te tvrtke potpisali su je Tomislav Wruss i Ante Samodol.

Albert-Faggian-nije-vlasnik-Novog-lista_ca_large“Albert Faggian je zajedno s Novim listom uništavao i povezana društva u vlasništvu njegove tvrtke Andre, Glas Istre novine i Glas Istre trgovina, potpisujući sudužništva, jamstva i kredite koji svakoga dana ispadaju kao kosturi iz ormara. I koje su, zajedno s još jednom igračkom koju je dobio na dar, Zadarskim listom, Novom listu ostali dužni oko deset milijuna kuna. I nikome ništa. Albert Faggian je još uvijek slobodan građanin, koji sada lije lažne suze nad našom sudbinom, i ništa ga ne priječi da na sličan način, nekažnjeno, uništi još poneku tvrtku, u čemu je jedino bio uspješan ceć više od 20 godina, upropaštavajući mljekare, pekare, trafike, trgovine”, tvrdi  novinar Mijić dodajući da Faggianovi moćni zaštitnici sada žele na brzinu oprati ruke zamećući tragove i spašavajući predstečajnom nagodbom ne Novi list već sebe i Alberta Faggiana od novih kaznenih prijava.  “Albert Faggian u povijesti će ostati zapamćen ne samo kao ubojica dvaju listova bogate prošlosti već i onaj koji je zabio posljednji čavao u antifašističku tradiciju Glasa Istre”, zaključuje Mijić. Zanimljivo je da je Zagrebačka banka navedena kao vlasnik Novog lista. Ima li i to veze sa Hanžekovićem? Ako spomenemo sumnjivu prošlost te banke, od veze sa udbaškom poslovnicom u Beču i Frankfurtu, pa do veze prve hrvatske vlasti, Hanžekovića i Zagrebačke banke, gdje je Hanžeković bio prvi ministar financija, pa do drugog Hanžekovića u upravi banke, nekako sve više smrdi medijska scena u Hrvatskoj. Čini se da su medijima vladali udbaški kuriri u zaštiti krađe državne imovine.

mihael ljubasTreći veseljak iz tog koša mutikaša je Michael Ljubas, dužan preko 70 milijuna kuna poreza državi, danas glavni “DEMOKRAT”  u državi i vlasnik 7 dnevnog i dnevno.hr. Devedesetih se odjednom pojavio iz inozemstva, kupujući socijalističke gigante za smiješne novce, koje je do današnjih dana sve redom upropastio. Tko je mogao devedesetih kupovati bez znanja komunističkih dužnosnika? Nitko. Čista je laž da je Tuđman kontrolirao komunističku bagru, koja je sve tvornice privatizirala na “hrvatski način”. Dokaz je današnje stanje, sav novac i banke kontrolira upravo komunistička mafija koja mrzi Tuđmna. Danas kada su Novi list i EPH, upropašteni,  javio se novi spasioc Hrvatske, Michael Ljubas. Čovjek koji je dužan više od ove dvojice mutikaša zajedno.

Tko bi jednom desničaru dozvolio toliki prostor u medijima, ako  je 70 milijuna kuna  dužan državi? Jasno je da on nije desničar i zapravo preko svojeg medija kontrolira izgubljeni prostor pohabanih glasila,  prije navedenih u tekstu. Njemu je opsesija Kolinda Grabar Kitarović.  Njegovi mediji ulažu silno puno energije na blaćenje prve hrvatske predsjednice. Gotovo bolesno traži mrlje u njenom privatnom životu, od samog početka njezinog mandata. Milanović niti blizu nije toliko proganjan u njegovim medijima, iako je dizao kredit baš preko udbaške filijale u Frankfurtu.  U principu ponovo zamagljuje situaciju u Hrvatskim medijima, jer je dio iste hobotnice, pa je tako i zadnja njegova objava više nego znakovita, o sukobu UDBE i KOS-a u medijskom i gospodarskom području Hrvatske. Sami determinirajte u čijem je on krugu od ove dvije strane.

Koliko su neki oko njega  “nepismeni” u optuživanju vojne srpske službe i civilne, da ne razumiju kako KOS-a nije   problem u državi, kao VOS-a. KOS je zapravo unutarnja kontrola unutar službe, dok je VOS služba koja je odgovorna za likvidacije. Naravno da oni pismeniji znaju tu činjenicu, ali se preko  Ljubasovih medija sustavno zamagljuje  ta činjenica, kako se ne bi otvorili arhivi VOS-a, jer bi tada mnoge laži došle na naplatu. I nije li čudno i vrlo sumnjivo da jedno navodno desničarsko glasilo ima filijalu u Beogradu? Očito je da Ljubasa, baš kao i udbaše, zanima ipak samo – “region”. 

hop-portal.com