Hrvatska taoc Pupovca i srpske mržnje

0
1145

pupi 3Hrvatsko društvo po šavovima puca. Iako elita priča o porastu BDP-a istina je drugačija. Vrijednosti društva se raspadaju, sustav vrijednosti je na najnižoj grani, a to samo po sebi znači da niti ekonomija ne valja. Državu potresa afera za aferom. Pravosuđe i policija štite kriminal koji je sve više u porastu.

U takvoj kaotičnoj zemlji narod gladuje, a država je postala taoc jednog neprijatelja Hrvatske, Milorada Pupovca. On sve više novaca dobiva za uništavanje hrvatskih vrijednosti. 13 milijuna Milorad Pupovac je dobio za udrugu. Po kojoj osnovi? Mislite da bi hrvatski narod donirao toliki novac osobi koja je okupila par manjinaca, da zajedno laju po uniji kako  je loše u Hrvatskoj? Neki od njih sjede u Saboru, a dvije ovce nisu sposobni na ispašu odvesti. Prema takvim brojkama vidi se da smo taoci tuđe mržnje i hrvatske izdaje.

Usporedit ćemo Pupovca i Keleminca, kojeg Pupovac toliko spominje. Koliko novaca Keleminec dobiva od države, a koliko Pupovac? Keleminec ‘dobiva’ od svoje plaće, a Pupovac 13 milijuna. Pupovac podržava proslavu u Srbu, a to je proslava ubijanja civila 1941. godine od strane partizana. Keleminec je protiv proslave ubijanja žena, djece i staraca. Pupovac se niti jednom riječju nije ogradio od tog pokolja. Usput Keleminca privodi policija jer je za istinu. Znači da je i policija za proslavu partizanskih klanja.

Pupovac daje podršku prosrpskom provokatoru Frljiću, Keleminec je protiv ideje da se HNK-e koristi u promidžbi srpskih interesa i ismijavanja Oluje. Za taj čin on dobiva prijavu od policije, jer diskriminira Pupovca. Znači, policija je za uzurpaciju kazališta.

Keleminec je nekoliko puta priveden, jer je  na fakultetu nepismenim akademicima i posrbicama rekao da lažiraju povijest. Policija je za taj čin njega privela, te osigurala nesmetano djelovanje takvim profesorima-neznalicama;  da i dalje truju studente svojim lažima. Ne treba reći kako  je jedan od tih lažljivaca profesor Jović sa FPZ-i, koji u svemu podržava neprijateljsku djelatnost Pupovca.

Pupovac ima svoj krak i u Živom zidu, a to je Dušan Cvetanović, njegov stipendist. S kojom mržnjom Živi zid ide prema braniteljima u šatoru smo vidjeli i čuli, iako vrlo pouzdano znamo da HDZ-a uopće ne stoji iza njih, što ćemo uskoro i objaviti, jer i sam HDZ-a zna koji teret iz toga proizlazi.  Vodeći mediji to znaju, ali uporno lažu javnost. Dokaz je novinar Bujanec, sklon braniteljima iz savske, koji je neki dan napao HDZ-u u svezi nepodržavanja inicijative “Za dom spremni”. Tom je inicijativom HDZ-a stjerana u kut. A desnica još više podijeljena.

Manipulacijom upravo medijskih krugova, HDZ-a je izabrala opciju bližu svojim europskim kolegama. Desnica je na to poludjela, iako se sjećamo da se baš Đapić pred izbore odricao crnih košulja i tih pozdrava, da bi uopće bio shvaćen kao ozbiljan političar. Tada su  pravaši  šutjeli. Čisto hrvatsko licemjerje. Danas kada potpuno istu stvar čini HDZ-a, taj isti HSP je uz pozdrav i svi napadaju HDZ-u. Zapravo se želi oslabiti položaj pred izbore.  Hrvatska priča.

Jedini  dosljedan oko pozdrava ‘za dom spremni’ je Dražen Keleminec. Svi ovi kvazi desničari se u slučaju dolaska na vlast odriču tog pozdrava. On ga štuje od prvog dana. Ipak Keleminec nema novaca, ali Pupovac, kojem su dva brata u četnicima ratovala ima, iako je pokušao spriječiti nastajanje hrvatskog doma u Glini, iako potiče mržnju i provocira javnost. Keleminec se bori protiv toga, ali naša policija drži stranu Pupovcu i proglašava Keleminca ekstremistom, baš kako ga i Pupovac naziva.

Primjer Keleminca govori kako se ova država nosi sa Hrvatima. O onim salonskim desničarima, sa crvenim knjižicama ili obožavateljima Mesića ne treba trošiti vrijeme, oni su ionako zastupljeni u javnosti svojim ispijanjem kava. I licemjerjem. Ovaj dosljedni ne valja. Čak sam od tzv. desničara koji ni dana ratnog staža nemaju, a sada su na svim skupovima, čuo kako je taj Keleminec problem. Uz ovakvog Pupovca, to je smiješno i lažljivo. Problem je čovjek koji ima 13 milijuna u džepu i mrzi ovu zemlju. Pupovac.

Igor Drenjančević