VELIKOSRBI KONTROLIRAJU FEDERALNU TELEVIZIJU UZ POMOĆ DUŠANKE JURIŠIĆ

0
1092

“Udba” vlada muslimanskim medijima u BiH-i

jurisic_duskaU emisiji „Pošteno“ , Federalna TV još jednom je dala do znanja narodu kako je četnicka televizija u službi pročetnicke SDA i njihovog vođe Bakira Izetbegovica. Duška Jurišić je  u emisiji, dala više minutaže genocidašima , secesionistima i rušiteljima BiH, čiji je predstavnik  bio Nenad Stevandić, nego što su svi pro-bosanski orjentirani predstavnici BiH dobili u svim emisijama na televiziji genocdine RS, od završetka rata do danas.

Pregledao sam emisiju nakon njenog završetka, štopao sam vrijeme i ustanovio da je četnik Nenad Stevandić više vremena izlagao nego voditeljica Jurišička i Kasim Trnka zajedno. Čisto sumnjam da je ovo učinjeno iz nemara ili neznanja, jer se svi na FTV busaju u prsa svojom profesionalnošću, pa to samo još jednom potvrđuje moju tezu, da je FTV zapravo četnička televizija u službi SDA -ovih i ostalih Srbalija.

Trnka je u nekom kontekstu rekao: „RS ne moze proglasiti 9. siječanj kao dan tog entiteta, jer je RS nastala sa potpisivanjem Dejtona, a taj 9. siječanj su proglasili za svoj dan kršeći tada važeći Ustav Repubike BiH”. Trnaka je slučajno ili namjerno zaboravio (i uvijek zaboravlja) spomenuti, kako je i izdajnik Alija Izetbegovic (uz Trnkinu suradnju M. B.) prekršio tada važeći ustav  BiH i potpisao nestanak Republike BiH, a na pola njenog prostora utemeljio srpsku državu zvanu Republika Srpska, koja je uz sva kršenja Ustava BiH još i nastala na genocidu. Bošnjacki narod ovo ili ne vidi, ne razumije, ili ih nije briga za jedinom domovinom Republikom BiH.

Jasmin D.

VEĆINA UREDNIKA, RUKOVODILACA I VODITELJA MEDIJA U FEDERACIJI NISU MUSLIMANI

Piše: Salih Letić

bakirVolio bih da malo prokomentiramo  ove pojmove oko medija u BiH. Da li postoje muslimanski mediji u BiH i ako postoje koji su to mediji, koje teme obrađuju i kavu imaju ulogu u društvu BiH? Mislim da se taj termin (muslimansko) koristi olako i pogrešno.

Poznato je da postoje neki mediji muslimanski pa i u BiH kao Preporod, Islamski radio, od skora i tv kao i neki lokalni glasnici koji su od lokalnog znacaja. Oni nisu dostupni široj javnosti zbog niskog tiraža i tema koje su od lokalnog interesa.

Ako  mislimo na medije koji su na prostoru gdje je većina muslimana ili su vlasnici medija sa muslimanskim imenima, onda ih je pogrešno zvati muslimanskim medijima, samo zbog toga. Sve novine u federaciji su zapravo građanskog karaktera i pod kontrolom politike, odnosno preko 80 posto urednika, rukovodioca i voditelja su nemuslimani. Teme su muslimanske u onoj obimnosti koliko se piše negativno o muslimanima i to je jedino po čemu bi se mogli nazvati muslimanski.

Upravo se u tim medijima smije reći sve sto je negativno u BiH, ali čiji su akteri stvarni ili izmišljeni muslimani. Ti mediji svjesno kriju istinu od muslimana i stalno se drže muslimani kod tih medija pod lupom, da ne bi nešto korisno uradili za muslimane. Slobodna Bosna, Avaz, Dani, Oslobodđenje, FTV, TVB, Hajat, Face TV i sl. rade po nalogu financijera i rade u interesu samih tih financijera.

Ti i slični mediji nemaju nikakvih patriotskih, ideoloških, duhovnih i edukativne karaktere, da bi se mogli pripisati nekoj vjeri, sekti ili naciji, oni sve rade po narudžbi. Na žalost nema muslimana koji su zainteresirani platiti da se o njima govori afirmativno, pa da bi taj medij mogli zvati muslimanski.

—-
Mediji koje financiraju Cerićevi “muslimani”, kao SAFF i Igman (Defter), uveli su  samocenzuru, ili možda su im njihovi financijeri uveli pravu cenzuru, da se ni u njima ne smije pisati o najvećem problemu BiH muslimana. A najveci problem muslimana je što su im na čelo postavljeni agenti udbe,  prvenstveno mislimo na Mustafu Cerića i Aliju Izetbegovića, koji  su podijelili  državu, a tzv. muslimanski mediji, zajedno sa ostalim, nemuslimanskim medijima iz Federacije, još kriju njegove “zasluge” za to.

M. B.
hop